Ідеальне сполучення соусу з макаронами

Gloss17 июля 2017, 10:00   259

Коли італійці запрошують один одного на невеличку розмову, то говорять: "facciamo due spaghi", що позначає: "зробімо собі два спагетті". Мешканці Італії вважають, що макарони з соусом або фаршем можна їсти щоденно і вони ніколи не знудяться.

На півдні Європи соус є додатком до макаронів хорошої якості - з делікатним горіховим ароматом і ніжним янтарним кольором. Добрі макарони не можуть бути блідими, а після приготування і зціджування на ситі замінюватися в щільну кулю. Правильно приготовані, повинні чинити легкий опір при гризінні, тобто бути al dente (дослівно "на зуб", тобто бути легко твердими, міцними, пружними).

Підбір відповідного виду соусу, що компонується з виглядом макаронів, це питання інтуїції і кулінарної традиції. На думку італійців, один соус призначений до фарфаллі (макаронів у вигляді кокардок), інший до раковинок (кончиліоні) чи пенне, а ще інший до довгих форм, наприклад спагеті. Смак макаронів і смак соусу однаково важливі. Якщо ти вживаєш в кухні добрі високоякісні європейські макарони, ніколи не затоплюй їх в соусі.

- Чим легший соус, тим більш виразним є смак самих макаронів.
- Рідкіший соус краще пов'язувати з витими і карбованими макаронами, а густі соуси з гладкими, наприклад спагеті. 
- Шматочки м'яса, овочів і грибів досконало містяться в трубочках і раковинках.
- Завжди добавляй макарони до соусу, ніколи навпаки!
- Не добавляй пармезану до макаронів з рибою і морепродуктами  ̶  італійці вважають, що ці смаки абсолютно не пасують до себе.

Італійські страви з макаронів мають часом шокуючі назви, напр. spaghetti alla puttanesca, що значить більш менш "à ля панночка легкої вдачі". По-італійськи звучить це хльосткіше, але не викликає нічийого обурення.

Скуштуйте! Spaghetti alla puttanesca

Складники (для 2-4 осіб) :
- 1 упаковка макаронів спагеті 
- 1 банка філе анчоусів 
- 2 ложки оливкової олії
- 4 огрядні помідори 
- декілька листків свіжого базиліка 
- декілька оливок (чорних або зелених)
- каперси 
- зелень петрушки 
- 2 стручки перцю чілі 
- 2 зубки часнику 
- перець, сіль, орегано 
 
Спосіб приготування:
Анчоуси зцідити із заливки і мочити біля 10 хвилин в мисочці з водою. Оливки порізати в кружечки, часник покришити. На сковороді розігріти оливкову олію, додати часник і оливки. Філе анчоуса поділити надвоє і додати до часнику і оливок. Помідори обшпарити і очистити зі скоринки. Потім нарізати дрібними шматочками і вкинути на сковороду. Прикрити і готувати біля 5 хвилин. Додати каперси і стручки перцю чілі. Приправити сіллю, перцем і орегано. Після того, як знімете з вогню, додайте покришений базилік. Макарони зваріть al dente згідно з рецептом, поданим на упаковці. Вимішайте з соусом і посипте покришеною зеленою петрушкою.

Більше рецептів на страви з європейських макаронів знайдете тут: makaronyeuropy.eu 

 

Gloss.ua теперь и в Telegram: подписывайся на канал @glossua и читай только о самом интересном, чтобы ничего не пропустить.

Подписывайся на нас в социальных сетях и будь в курсе последних новостей из жизни города: Facebook, Google+, Twitter.

В центре внимания

ЗакрытьСити-гайд Gloss.ua Получай самые интересные материалы первым!
  • facebook.com
  • vk.com
  • instagram.com
  • google.com
Комментарии

Новое на Gloss.ua