Концерты

Відкрите Звернення до Президента України з приводу фестиваля сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST

Gloss 02 июня 2010, 16:02
 0

Відкрите Звернення до Президента України

Віктора Федоровича Януковича


Вельмишановний Пане Президенте,

Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST – це перший мультидисциплінарний некомерційний міжнародний фестиваль сучасного мистецтва, який не має аналогів у світі. Програма фестивалю об’єднує сучасні візуальні, пластичні та аудіовізуальні мистецтва, музику, театр, сучасний танець, літературу, кіно, а також масштабну освітню програму, до якої входять творчі зустрічі, тренінги та майстер-класи.

Минулого року у мультидисциплінарному фестивалі взяли участь близько 100 мистецьких проектів з України та 25 країн світу та понад 120 тис. глядачів.

За час свого існування фестиваль набув міжнародного значення і став подією, важливою не лише для України, але і для її західних та східних сусідів. У 2009 році відбулися фестивалі-презентації в Санкт-Петербурзі та Москві, у травні 2010 ГОГОЛЬFEST із великим успіхом пройшов у Пермі. Підтвердженням міжнародного визнання ГОГОЛЬFEST є отримання Гран-прі – Премії імені Сергія Курьохіна в галузі сучасного мистецтва «Поп-Механіка».

Більшість проектів ГОГОЛЬFEST – ко-продукція з країнами Європи, Росії, Америки, Азії. Спільні проекти наступного року будуть представлені в країнах-партнерах: Росії, Франції, Угорщині, Польщі, Іспанії, Канаді та інших.

Свою участь у роботі фестивалю 2010 року вже підтвердили посольства та культурні інституції з 32 країн світу, серед яких: Німеччина, Англія, Іспанія, Італія, Франція, Болгарія, Португалія, Румунія, Росія, Угорщина, Нідерланди, Сполучені Штати.

ГОГОЛЬFEST – проект, спрямований на об’єднання країни. Він не є конфліктним ані за мовними, ані за культурними ознаками; він однаково відкритий для Сходу і для Заходу. Це пропозиція відкритості та співпраці. Це вихід із зони протистояння та формування культурного простору країни як зони миру та об’єднання нації.

ГОГОЛЬFEST – це створення інноваційного простору художнього діалогу і міжкультурної конверсії. Це дозволяє створювати мистецькі проекти в принципово іншій художній та етично-ідеологічній парадигмі. Територія фестивалю є реальним мостом поміж Сходом та Заходом.

ГОГОЛЬFEST – це незаангажований та вільний від політичного та міжкультурного протистояння простір. Це міжнародна мережа, яка концентрує європейський та азійський культурні потоки та об’єднує найкращі прогресивні мистецькі сили, і все це відбувається в Україні.

ГОГОЛЬFEST – це об’єктивний доказ того, що попри всі проблеми в Україні можна робити справжні неординарні живі та масштабні речі, унікальні як за атмосферою, так і за змістом. ГОГОЛЬFEST – це творчість молодих і для молодих.

ГОГОЛЬFEST побудований за принципом міжнародної та загальноукраїнської мережі. Важливо, щоб надалі його діяльність не зосереджувалася лише на Києві, але й охоплювала регіони. Уже в цьому році одночасно з фестивалем у Києві відбудуться події ГОГОЛЬFEST у Львові, Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Севастополі.

Цьогорічний фестиваль відкриється грандіозним шоу на Майдані Незалежності, яке разом створять український театр «Дах» та легендарний іспанський театр «La Fura Dels Baus» (відомий, зокрема, тим, що відкривав Літні Олімпійські Ігри в Барселоні у 1992 році).

ГОГОЛЬFEST постав як незалежна ініціатива, але вже вийшов на міжнародний рівень і потребує стабільних та послідовних кроків. Здобувши підтримку Комплексу «Мистецький Арсенал», у стінах якого відбувалися всі події фестивалю, чотири роки поспіль фестиваль демонстрував успішність взаємодії незалежних ініціатив та державних структур, що є ознакою розвиненого демократичного суспільства.

Наприкінці травня 2010 року ГОГОЛЬFEST поставили перед фактом, що через проведення будівельних робіт на території Мистецького Арсеналу всі попередні домовленості про проведення фестивалю в період з 3 по 19 вересня 2010 року є недійсними.

Пане Президенте!

Фестиваль ГОГОЛЬFEST звертається до Вас із проханням надати доручення відтермінувати проведення будівельних робіт і надати приміщення Мистецького Арсеналу для підготовки та проведення фестивалю в період з 1 серпня по 25 вересня.

Зрив міжнародного фестивалю такого рівня та скасування наших домовленостей із майже 1000 міжнародних учасників не лише підриває міжнародний імідж України, але і знищує результати тривалої праці по створенню в Україні реального простору міжкультурного діалогу, процесів оновлення сучасної української культури та її інтеграції у світовий контекст.

. З повагою,

Президент та засновник ГОГОЛЬFEST Владислав Троїцький

Голова Опікунської ради та співзасновник ГОГОЛЬFEST Євген Уткін

Учасники та творці фестивалю

  • 15 августа 15:46 Spotify запустил свой сайт для продажи билетов на живые ивенты    0
  • 17 января 17:23 В Киеве выступит знаменитый американский певец Khalid    0
  • 01 ноября 13:00 В Киев снова приедут Imagine Dragons с концертом    0
  • 26 октября 16:03 Известно, кто победил в нацотборе на "Детское Евровидение" в 2021 году (видео)    0
  • 28 сентября 11:51 В Киев едут победители "Евровидения-2021" из Италии Måneskin    0
  • 01 июля 10:32 Два дня Atlas Weekend Friends Edition сделают бесплатными    0
  • 18 апреля 10:22 В Киеве выступит CREW LOVE    0
  • 29 января 13:31 Мартин Гор пригласил поклонников на киевское шоу Depeche Mode    0
  • 08 января 14:57 Отпразднуйте День Влюбленных на концерте группы Depeche Mode!    0
  • 16:28 Концертное агентство «Аншлаг» в преддверии новогодних праздников проводит акцию    0
  • 13:18 Новый альбом KAZAKY уже в iTunes    0
  • 11 ноября 10:00 Леди Гага уже задумывается о детях    0
  • 21 октября 11:11 Виступ групи “Втрачаю контроль” у Freud House    0
  • 15 октября 11:14 19 октября состоится грандиозное шоу Ани Лорак при участии специальных гостей    0
  • 14 октября 13:50 Колектив “Al Andalus” у FREUD HOUSE cafe art club    0
  • 23 сентября 14:11 Эмика везет в Киев эротическое шоу    0
  • 16 сентября 11:37 Новый клип от Оркестра Дзержинского - Женщина    0
  • 11 сентября 15:05 На Нашем Радио начали разыгрывать людей    0
  • 02 сентября 13:35 Longer Party: Тимати едет в Киев!    0
  • 29 августа 17:00 Джастин Бибер ездил по Калифорнии без прав    0