Концерты

С.К.А.Й.: «Антигламур – це все те, що не виблискує, не круто і не дорого»

25 ноября 2008, 20:47
 0

З’явившись у теле- та радіоефірі кілька років тому, пісня Тебе це може вбити одразу причарувала слухачів. Тоді всі швидко вивчили назву нового гурту з Тернополя – С.К.А.Й. Меломани мали великі надії щодо «небесних» музикантів. Для когось ці сподівання справдилися, хтось із часом втратив цікавість до цього колективу, але безперечно С.К.А.Й. – це один з найуспішніших проектів останніх років, і він має цілу армію шанувальників. Фронтмен групи Олег Собчук розповів Gloss.ua про гламур, психологію, концертні тури та те, як одна з прихильниць змусила його набрати її телефонний номер.

Gloss.ua: На честь свого дня народження ви нещодавно влаштували вечірку з «антигламурним» дрес-кодом. За що ви так не любите гламур?
Олег Собчук: Гламур – це данина моді, своєрідні маски. А все інше, що не стосується гламуру – це життя. Справжнє, трохи кострубате. Я люблю справжнє, мої друзі також, тому ми вирішили зробити моє свято в такій обстановці, повдягатися, як люди, що жили у 80-х. Просто скромно і смішно відсвяткували день народження.
Gloss.ua: То що для вас «антигламур»?
Олег Собчук: Антигламур – це все те, що не виблискує, не круто і не дорого.
Gloss.ua: В такому разі ваша музика – це гламур чи антигламур?
Олег Собчук: Кожна людина сама для себе робить висновок, що таке наша музика. Я, якщо чесно, в нашій музиці нічого гламурного не бачу. Обкладинка альбома хіба що, і та має більше відношення до моди, аніж до гламуру. Гламур – це Звєрєв. Я відношу нашу творчість до більш справжніх речей. Таких, наприклад, як рок-н-ролл.
Gloss.ua: Які враження залишили два великих тури країною?
Олег Собчук: Я зрозумів, що в Україні люди люблять живу музику, тягнуться до неї, особливо молодь. Усі нормально сприймать українську мову: як на Сході, так і на Заході. Є, звичайно, нюанси, але вони не такі масштабні, як їх зображують у мас-медіа. Люди позитивно реагували на наші виступи. Підходили, брали автографи, дякували за те, що ми приїхали, за нашу музику, просили, щоб ми не припиняли співати українською. Чомусь багато де просять саме про це. Бояться сучасних тенденцій. Адже багато хто переходить на російську.
Gloss.ua: А критику від людей вислуховуєте?
Олег Собчук: Найбільше я її читаю в інтернеті, але дуже мало конструктивної критики, більше звичайного патякання.
Gloss.ua: Але ви це патякання переглядаєте...
Олег Собчук: Бо серед нього трапляються маленькі частинки нормальної критики, коли видно, що людина орієнтується в музиці, може порівняти одне з другим. А не просто: «А, відстій!». Я не вважаю це за критику, це біда просто.
Gloss.ua: Вас це дратує?
Олег Собчук: Я сплю спокійно. Але, якщо чесно, я б на місці цих «критиків» так не сказав. Не можна так рубати, що все відстій, а я класний.
Gloss.ua: А фанатки в турах, та й поза турами задовбують?
Олег Собчук: Є фанатки, є прихильниці... Фанатки... так, чіпляються після виступів. Обмальовують автобус, хапають за шию, якимось чином дізнаються мій телефон... Але нічого страшного нема. Це все має разовий характер.
З іншого боку, дуже сильно радує те, що людям подобається наша музика. Найбільша радість, це коли я чую, як нашу музику грають у дворах під гітару.
Gloss.ua: Які подарунки любите отримувати від прихильниць?
Олег Собчук: Приємно, коли мені книжки дарують.
Gloss.ua: А ви їх читаєте?
Олег Собчук: Читаю. Якраз ті, що дарують, читаю. А одна прихильниця взагалі мудро зробила. Вона подарувала мені книжку з кодом. Детективний такий хід. Взяла, без всяких записок, в окремих місцях пообводила цифри в номерах сторінок. Я, коли читав, помітив, це і почав виписував ці цифри. Вийшов номер телефону.
Gloss.ua: І ви подзвонили?
Олег Собчук: Ви знаєте, я подзвонив. Не зі свого номеру. До речі, дівчина виявилася досить мудрою.
Gloss.ua: Ви представилися, хто це?
Олег Собчук: Так, звичайно, мені стало цікаво. Це не означає, що це всім треба робити. Другий раз не вийде.
Олег Собчук

Ми не ставимося до музикантів, як до конкурентів. Якщо ти кращий за мене, я тобі потисну руку. От і все

Gloss.ua: А що це була за книжка?
Олег Собчук: «Повесть о мистере Зоммере» Зюскінда. Цікава книжка. Взагалі я люблю або історичні, або просто життєві романи.
Gloss.ua: Як проходить підготовка третього альбому?
Олег Собчук: Зараз ми його формуємо на репетиціях і готуємо до запису. Якби не фінансова криза, на весну ми б встигли його випустити. А криза нас вибила з колії досить суттєво. Нова платівка вийде, скоріш за все, восени 2009 року. Альбом буде якісніший, доросліший і жорсткіший. За настроєм буде різним: і надривистим, зухвалим, і добрим, повільним.
Gloss.ua: Ще якісь плани постраждали через кризу?
Олег Собчук: Ми організовуємо доброчинний концерт в Тернополі 27 листопада. Економічна криза настільки вбила вічні цінності в деяких моїх знайомих, що, виявляється, багатьом тепер байдужа благодійність. Мені це дуже боляче. Таке враження, що коли скрутно з грошима, руйнується сама людина, як програма. Щось робиться з мозком і зникають певні якості. Мене цікавить, чому? Звісно, я також не святий, але в усіх ці прояви різні. Ми зіштовхнулися з багатьма труднощами в організації цього концерту. Своїми, практично, силами будемо його тягнути, щоб дітям купити подарунки на Миколая.
Gloss.ua: Концерт все-таки відбудеться?
Олег Собчук: Відбудеться. Але з якими наслідками для нас, для мене особисто, це ми побачимо потім. Але я думаю, що все буде добре.
Gloss.ua: Ви завжди так серйозно ставитеся до благочинності?
Олег Собчук: Я лише нещодавно почав цим займатися. Мені просто так хочеться, не можу пояснити. Просто зрозумів, що головне, щоб душа була спокійна, а все інше не має значення.
Gloss.ua: Яка музика вас надихала в юності?
Олег Собчук: Слухав Queen, Roxette, Doors, Beatles, Led Zeppelin. Мадонну любив в дитинстві. Потім російський рок. Він став для мене своєрідною підлітковою філософією.
Gloss.ua: І вона вам підходила?
Олег Собчук: Підходила. Я і досі слухаю цю музику і вона мені подобається: Віктор Цой, БГ, ДДТ. Нещодавно ми мали честь їздити в турі з ДДТ. Це було прекрасно. Ми багато чого навчилися.
Gloss.ua: А не відчувалося якоїсь конкуренції між вами, адже ви виступали на одній сцені?
Олег Собчук: Конкуренції? З ДДТ?
Gloss.ua: Чому, в очах сучасної молоді ви можете певним чином конкурувати...
Олег Собчук: Ні, ми не ставимося до музикантів, як до конкурентів.Коли жили в Тернополі, ми думали, що це всі так ставляться. А коли приїхали до Києва, то побачили, що ні. Тут все трішечки інакше. Стосунки між музикантами і між командами бувають складні. Не все так страшно, але могло б бути і краще. Яка може бути конкуренція... Якщо ти кращий за мене, я тобі потисну руку. От і все.
Gloss.ua: У вас психологічна освіта, це якось допомагає у творчості?
Олег Собчук: Якщо людина всередині не відчуває так, як має відчувати психолог, то їй та велика телефонна карточка – диплом – не допоможе ніяк. На жаль, таких багато «психологів».
Gloss.ua: Ви коли-небудь зверталися до психолога?
Олег Собчук: Ні. Я боюся. Я краще другові подзвоню. Найкращі психологи – це справжні друзі. Хоча я можу бути неправий. Якщо є серйозні проблеми в людей, які, наприклад, не мають друзів, то можна спробувати піти до психолога, проконсультуватися. Це дуже індивідуально. Я особисто не пішов би. Хоча... хто знає, що може бути завтра. Слава богу, мені поки що не треба туди.
  • 15 августа 15:46 Spotify запустил свой сайт для продажи билетов на живые ивенты    0
  • 17 января 17:23 В Киеве выступит знаменитый американский певец Khalid    0
  • 01 ноября 13:00 В Киев снова приедут Imagine Dragons с концертом    0
  • 26 октября 16:03 Известно, кто победил в нацотборе на "Детское Евровидение" в 2021 году (видео)    0
  • 11:51 В Киев едут победители "Евровидения-2021" из Италии Måneskin    0
  • 01 июля 10:32 Два дня Atlas Weekend Friends Edition сделают бесплатными    0
  • 18 апреля 10:22 В Киеве выступит CREW LOVE    0
  • 29 января 13:31 Мартин Гор пригласил поклонников на киевское шоу Depeche Mode    0
  • 08 января 14:57 Отпразднуйте День Влюбленных на концерте группы Depeche Mode!    0
  • 19 декабря 16:28 Концертное агентство «Аншлаг» в преддверии новогодних праздников проводит акцию    0
  • 19 декабря 13:18 Новый альбом KAZAKY уже в iTunes    0
  • 11 ноября 10:00 Леди Гага уже задумывается о детях    0
  • 21 октября 11:11 Виступ групи “Втрачаю контроль” у Freud House    0
  • 15 октября 11:14 19 октября состоится грандиозное шоу Ани Лорак при участии специальных гостей    0
  • 14 октября 13:50 Колектив “Al Andalus” у FREUD HOUSE cafe art club    0
  • 23 сентября 14:11 Эмика везет в Киев эротическое шоу    0
  • 16 сентября 11:37 Новый клип от Оркестра Дзержинского - Женщина    0
  • 11 сентября 15:05 На Нашем Радио начали разыгрывать людей    0
  • 02 сентября 13:35 Longer Party: Тимати едет в Киев!    0
  • 29 августа 17:00 Джастин Бибер ездил по Калифорнии без прав    0