Концерты

Сашко Положинський: “Надходить час нової революції – національної, духовної, екологічної”

29 сентября 2009, 14:07
 0

Ніхто з творчих особистостей не любить довго залишатися на одному місці. Але є й позитивні моменти в стабільності, якої у наші нелегкі часи також багатьом бракує. Прикладом гармонійної стабільності в українській рок-музиці можна назвати гурт Тартак – уже чимало років цей колектив посідає гідне і стабільне місце, водночас залишаючись зразком справжнього, не “шароварного” патріотизму. Gloss.ua вирішив підтримати принцип тартаківців – завжди користуватися лише рідною мовою – і поставити лідерові гурту Сашку Положинському кілька запитань.

Gloss.ua: Сашко, без брекетів стало жити легше? Почуваєш себе красенем із ідеальною усмішкою?
Сашко Положинський: Так, без брекетів стало жити легше, особливо на сцені... Але до чого тут “красень із ідеальною усмішкою” - щось не збагну. Я що, колись був потворою з огидною гримасою?! (сміється).

Gloss.ua: Коли заплановано вихід нового альбому? Чим він різнитиметься від попередніх?
Сашко Положинський: Вихід нового альбому припинив плануватися одразу після того, як усі плани довелося відмінити. Тепер він вийде тоді, коли вдасться його випустити.

Від попередніх він найбільше відрізняється назвою – в нас ще не було альбому, який би називався “Опір Матеріалів”! А якщо серйозно, то в кожному альбомі є щось нове, що тримається на постійному стрижні – на нас. В чомусь цей альбом буде схожим на не те, що ми робили в альбомах «Демографічних вибух» та «Музичний лист щастя», але в ньому також буде досить і багато експериментів.

Gloss.ua: Не плануєте привнести до своєї творчості щось кардинально нове – приміром, танцювальні ритми?

Сашко Положинський: У нас і так в кожній пісні присутні танцювальні ритми! Просто хто під що танцює... (сміється)

Gloss.ua: Пісні гурту Тартак постійно ротуються на радіо. Доводилося колись проплачувати ефіри? Чи надходили подібні пропозиції?
Сашко Положинський: Ні, ми ніколи не проплачували ефірів на радіо, оскільки нас крутять лише ті радіостанції, які симпатизують нашій творчості. Якщо пісня подобається – вона й потрапляє до ефіру, а як не подобається – то ніхто не змушує її слухати.

Gloss.ua: Які стосунки у вас з Іреною Карпою? Це просто музична співпраця чи можна назвати дружбою? Хто був ініціатором спільних пісень?
Сашко Положинський: У нас спільні пісні не з Іреною Карпою, а з гуртом “Фактично Самі”, який нещодавно змінив назву на Qарпа. Це і творча співпраця, і дружба. З Іренкою ж ми просто добрі приятелі. Бажання попрацювати разом у нас завжди було взаємним, але всі ідеї наших спільних пісень виникали не в мене – я лише долучався до процесу, часом дописуючи текст до виділених мені фрагментів твору.

Gloss.ua: Хтось став реальним прототипом для пісні «Вродливе м`ясо»? Про кого вона? Чи це абстрактний «наїзд» на «метросексуалів»?
Сашко Положинський: Конкретного прототипу в пісні немає. Це просто стьоб...

Gloss.ua: Чи не думали проявити себе творчо в іншій площині? Приміром, написати скандальну книгу чи взяти участь в телешоу «Танці з зірками»?

Сашко Положинський: Ні, в танцювальному телешоу брати участі поки ще не хотілося б, а от чому книга має бути саме скандальною? Всі звикли до скандалів, пережовування чужого життя й особистих подробиць. Чому б книзі не бути просто цікавою, мудрою, веселою?

Gloss.ua: Колись плануєте застосувати в житті свою вищу економічну освіту? Попрацювати за спеціальністю.
Сашко Положинський: Свою вищу освіту я й так постійно в житті застосовую – в різних ситуаціях. А за спеціальністю я трошки працював після інституту. Однак працювати за покликом серця виявилося значно цікавіше.

Gloss.ua: Якщо раптом в Україні станеться дефолт (а воно таки до того йде) і все знеціниться, чим займатимешся? Починатимеш все с початку?
Сашко Положинський: Є в житті цінності, які не бояться жодних дефолтів. Я за такими цінностями намагаюся жити завжди, тож і змінювати поки нічого не збираюся.

Gloss.ua: Якби зараз сталося щось на зразок Помаранчевої революції, чи став би на чийсь бік, підтримував би когось?
Сашко Положинський: Щось на зразок такої революції в нас вже було – і поки досить. Надходить час революції нової – національної, духовної, екологічної...

Gloss.ua: Музика гурту «Тартак» та концертна діяльність дають змогу учасникам гурту та тобі особисто забезпечити своє життя?

Сашко Положинський: Загалом, так. Але це не значить, що не лишається часу і бажання займатися в житті ще чимось іншим.

Gloss.ua: У студентські роки як заробляли на пиво та розваги?
Сашко Положинський: Я пива не п'ю, тому й заробляти на нього ніколи не доводилося. В студентські роки певні доходи давав КВК – ми були доволі успішною і популярною командою. Крім того, доводилося займатися приватним бізнесом, а коли бізнес набрид – я його покинув і почав працювати на радіо.

Gloss.ua: Як виглядає звичайний день Сашка Положинського? Коли він прокидається, що їсть на сніданок, на що витрачає свій час?
Сашко Положинський: У мене кожний день особливий і незвичайний! Намагаюся отримувати насолоду від кожної миті свого життя, тому й робити намагаюся лише те, що подобається. Сплю стільки, скільки треба. Снідаю чимось смачним та поживним – тільки м'яса не їм. Ніколи – вже більше як 14 років.

Gloss.ua: Які місця в Україні порадив би відвідати? Що в Україні справило на тебе найбільше враження?
Сашко Положинський: Радив би відвідати всі місця в Україні! Вона прекрасна і різноманітна! Мусимо знати її всю, щоб любити і робити ще кращою, чистішою та цікавішою!

  • 15 августа 15:46 Spotify запустил свой сайт для продажи билетов на живые ивенты    0
  • 17 января 17:23 В Киеве выступит знаменитый американский певец Khalid    0
  • 01 ноября 13:00 В Киев снова приедут Imagine Dragons с концертом    0
  • 26 октября 16:03 Известно, кто победил в нацотборе на "Детское Евровидение" в 2021 году (видео)    0
  • 28 сентября 11:51 В Киев едут победители "Евровидения-2021" из Италии Måneskin    0
  • 01 июля 10:32 Два дня Atlas Weekend Friends Edition сделают бесплатными    0
  • 18 апреля 10:22 В Киеве выступит CREW LOVE    0
  • 29 января 13:31 Мартин Гор пригласил поклонников на киевское шоу Depeche Mode    0
  • 08 января 14:57 Отпразднуйте День Влюбленных на концерте группы Depeche Mode!    0
  • 19 декабря 16:28 Концертное агентство «Аншлаг» в преддверии новогодних праздников проводит акцию    0
  • 19 декабря 13:18 Новый альбом KAZAKY уже в iTunes    0
  • 11 ноября 10:00 Леди Гага уже задумывается о детях    0
  • 21 октября 11:11 Виступ групи “Втрачаю контроль” у Freud House    0
  • 15 октября 11:14 19 октября состоится грандиозное шоу Ани Лорак при участии специальных гостей    0
  • 14 октября 13:50 Колектив “Al Andalus” у FREUD HOUSE cafe art club    0
  • 23 сентября 14:11 Эмика везет в Киев эротическое шоу    0
  • 16 сентября 11:37 Новый клип от Оркестра Дзержинского - Женщина    0
  • 11 сентября 15:05 На Нашем Радио начали разыгрывать людей    0
  • 02 сентября 13:35 Longer Party: Тимати едет в Киев!    0
  • 29 августа 17:00 Джастин Бибер ездил по Калифорнии без прав    0