Концерты

Украинская «непопса» получила награды во второй раз (укр.)

Gloss 03 апреля 2009, 12:57
 0

2 квітня в столичному клубі Docker Pub відбулася друга Урочиста Церемонія Вручення Музичної ДжемFM-Премії НЕПОПСА. Цього року радіостанція ДжемFM відмітила здобутки вітчизняних музикантів у галузі рок- та альтернативної музики дев’ятьма бронзовими статуетками НЕПОПСА.

Другий рік поспіль першими нагороди приймали «кращі дебютанти року», якими було визнано групу АнтитілА. За минулий рік гурт Тараса Тополі успішно запустив на радіостанціях три синґли, видав дебютний альбом «Будувуду» та істотно збільшив кількість своїх прихильників.

Вдруге фаворитом української рок-премії став тернопільський гурт С.К.А.Й., який цього разу отримав нагороду за «кращий кліп року» на пісню «Подаруй Світло».

Олег Собчук - фронтмен групи С.К.А.Й.: «Нам самим шалено сподобалося це відео, і вкрай приємно, що кліп підтримали слухачі ДжемFM, які активно голосували за нас під час інтернет-опитування. Дякуємо режисеру Андрію Рожену за маленьке позитивне кіно, яке отримало вагому авторитетну нагороду».

Як і минулого року, лауреатами в номінації «кращий концерт року» було визнано українсько-бельгійську групу Esthetic Education. 2008 року «естетики» отримали бронзову НЕПОПСУ за кіноконцерт «Антена», а цього разу ДжемFM нагородив групу за креативне шоу «Артефакт».

У номінації «кращий альбом року» вперше лауреатом української рок-премії НЕПОПСА стала білоруська група Ляпис Трубецкой. В опитуванні, яким слухачі ДжемFM визначали кандидатів на здобуття НЕПОПСИ, окрім альбомів вітчизняних музикантів, значилися дві «немісцеві» групи – московські українці «Ундервуд» з альбомом «Все, Кого Ты Так Сильно Любил», і «Ляпис Трубецкой» зі своїм революційним «Манифестом», який записувався в Києві на студії «211» у провідного саунд-продюсера Віталія Телезіна.

Замість минулорічної номінації «краща пісня року», ДжемFM ввів категорію «краща група року», її безумовним фаворитом під час інтернет-опитування слухацької аудиторії став гурт Бумбокс, якій фахівці ДжемFM вручили бронзову НЕПОПСУ в номінації «краща група».

Андрій Хливнюк – вокаліст групи Бумбокс: «Шкода, що ми не змогли отримати премію особисто, адже перебуваємо на гастролях в іншій країні. Кожний музикант зігріває себе надією, що його творчість буде поміченою, і ще більш приємно, коли її відмічають профі, до того ж бронзовими «статуйками»».

Одними з найголовніших номінацій завжди вважаються категорії «кращий вокаліст» і «краща вокалістка» року. Цього разу ДжемFM назвав кращими голоси груп Друга Ріка та Крихітка Цахес, відповідно Валерія Харчишина та Кашу Сальцову, яка до речі, вдруге стала лауреатом у цій номінації. Під час інтернет-опитування слухачів відрив «Крихітки» від основних конкуренток був вражаючим, в кілька разів, тому організатори премії вдруге поспіль віддали перемогу Каші Сальцовій.

Валерій Харчишин, вокаліст групи Друга Ріка: «Дуже приємно, коли тебе особисто визнають кращим у професії, але я був ще більш щасливим, якщо б відзнаку отримала вся група Друга Ріка, і ми над цим будемо активно працювати».

На відміну від минулого року, ДжемFM ввів ще дві нові номінації. Так, група Брати Карамазови стала лауреатом НЕПОПСИ за організацію «кращої події року», якою було визнано Всеукраїнський тур груп ДДТ, С.К.А.Й. і Брати Карамазови на честь 1020 років Хрещення Русі.

Юрій Шевчук - лідер гурту ДДТ: «Вітаю Братів Карамазових та групу С.К.А.Й. з отриманням такої авторитетної нагороди. Вони її дійсно заслужили. Кому, як не мені, знати, як важко було все організувати та провести все на найвищому рівні. Я вважаю, що це був один з найкращих концертних турів в історії ДДТ. Дякую всім за гарну роботу, а слухачам за підтримку».

Дев’яту статуетку ДжемFM-Премії НЕПОПСА отримав лідер легендарних Воплів Відоплясова – Олег Скрипка – «за вагомий внесок у розвиток сучасного мистецтва». Багатогранність творчості Скрипки та його роль у сучасній культурі не можна було вмістити у вузькі рамки номінацій, тому було прийнято рішення відзначити статусність всього, що робить лідер ВВ.

Довідка: 20 березня 2008 року премію НЕПОПСА отримали: група Qarpa ( Sex - краща пісня 2007 року), група С.К.А. Й. – (альбом «Планета С.К.А. Й.» – кращий альбом 2007 року), Каша Сальцова - гурт Крихітка Цахес (краща вокалістка 2007 року), Олег Собчук - група С.К.А. Й.(кращий вокаліст 2007 року), Green Grey (3Deo – кращий кліп 2007 року), Павло Гудімов (гуманітарний проект «Серце, не спи» - кращий спецпроект 2007 року), група Esthetic Education («Антена» – кращий концерт 2007 року), група ТІК – (кращий дебют 2007 року).

Найближчі події від ДжемFM:

09 квітня - клуб Docker's ABC - арт-проект КРАЩІ ЛЮДИ: Навколо Кола & Друга Ріка

25 квітня - Палац Україна - ДжемFM представляє вперше в Україні культову виставу "День Радіо".

30 квітня - клуб Docker's ABC - арт-проект КРАЩІ ЛЮДИ: 45 ЕН & Парадуш & Qarpa.

Информация предоставлена радиостанцией ДжемFM

  • 15 августа 15:46 Spotify запустил свой сайт для продажи билетов на живые ивенты    0
  • 17 января 17:23 В Киеве выступит знаменитый американский певец Khalid    0
  • 01 ноября 13:00 В Киев снова приедут Imagine Dragons с концертом    0
  • 26 октября 16:03 Известно, кто победил в нацотборе на "Детское Евровидение" в 2021 году (видео)    0
  • 28 сентября 11:51 В Киев едут победители "Евровидения-2021" из Италии Måneskin    0
  • 01 июля 10:32 Два дня Atlas Weekend Friends Edition сделают бесплатными    0
  • 18 апреля 10:22 В Киеве выступит CREW LOVE    0
  • 29 января 13:31 Мартин Гор пригласил поклонников на киевское шоу Depeche Mode    0
  • 08 января 14:57 Отпразднуйте День Влюбленных на концерте группы Depeche Mode!    0
  • 16:28 Концертное агентство «Аншлаг» в преддверии новогодних праздников проводит акцию    0
  • 13:18 Новый альбом KAZAKY уже в iTunes    0
  • 11 ноября 10:00 Леди Гага уже задумывается о детях    0
  • 21 октября 11:11 Виступ групи “Втрачаю контроль” у Freud House    0
  • 15 октября 11:14 19 октября состоится грандиозное шоу Ани Лорак при участии специальных гостей    0
  • 14 октября 13:50 Колектив “Al Andalus” у FREUD HOUSE cafe art club    0
  • 23 сентября 14:11 Эмика везет в Киев эротическое шоу    0
  • 16 сентября 11:37 Новый клип от Оркестра Дзержинского - Женщина    0
  • 11 сентября 15:05 На Нашем Радио начали разыгрывать людей    0
  • 02 сентября 13:35 Longer Party: Тимати едет в Киев!    0
  • 29 августа 17:00 Джастин Бибер ездил по Калифорнии без прав    0