Куди піти в Києві цього тижня: афіша заходів з 8 по 12 серпня 2022 року Куди піти в Києві цього тижня: афіша заходів з 8 по 12 серпня 2022 року
Дозвілля

13 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти у Києві цього тижня

Дарина Герасимчук 09 серпня, 2022, 16:08
 0

Gloss.ua не залишить вас без вечірнього дозвілля на будь-який смак! Ми зібрали найцікавіші заходи столиці, де можна розслабитись та приємно провести час після роботи.

Рекомендуємо передплатити канал «Диван зачекає» в Telegram.

Варто зазначити, що локації працюють в умовах воєнного стану. При повітряних тривогах відвідувачі повинні будуть пройти у найближче укриття.

Виставка ілюстрацій Сальвадора Далі «Божественна комедія»

Коли : до 30 вересня, 11:00-17:00 (крім понеділка та четверга)

Де : Київська картинна галерея, вул. Терещенківська, 9

Вартість : 250 гривень

У 50-х роках XX століття Сальвадор Далі отримав завдання проілюструвати Божественну комедію. Так народилося 100 акварелей, по одній для кожної зі ста пісень поеми. Ці ілюстрації є унікальним прикладом книжкової графіки художника.

Завдяки співпраці з галереєю ARTAREA та Благодійним фондом підтримки культури та мистецтв стало можливим познайомити українську публіку із «Божественною комедією» в інтерпретації Сальвадора Далі у стінах київського музею. Експозиція доповнена тематичними інсталяціями та відеорядом, що занурює відвідувачів у атмосферу дантівського всесвіту. У музеї представлено 50 робіт художника.

Стенд-ап Англійський мікрофон від Підпільного

Коли : 9 серпня, початок о 18:30

Де : Underground stand up club, вул. Золотоворітська, 15

Вартість : 100 гривень

Вхід для бійців ЗСУ та ТРО – безкоштовний.

Відкритий англійський мікрофон від Підпільного запрошує вас приєднатися до створення стендап-комедії англійською мовою. Ви можете прийти як глядач, щоб розслабитися і добре посміятися або як стендап-коміка, але для цього потрібно заздалегідь зареєструватися. У будь-якому випадку кожен відвідувач заходу отримає задоволення від імпровізаційного гумору або від незабутнього досвіду в ролі коміка.

Вікове обмеження: 18+

Вистава «Поховайте мене за плінтусом» від Чорного Квадрату

Коли : 9 серпня, початок о 18:00

Де : Культурний центр "Арт-Братислава", вул. Архипенка, 5

Вартість : від 250 гривень

1977 рік. Саша Савельєв, учень другого класу, живе з бабусею та дідусем, бо його мати "проміняла його на карлика-кровопійця і повісила на шию бабусі важким хрестом". А бабуся має довідку від лікаря, що вона психічно хвора… Формат вистави – творчий експеримент. Тому що восьмирічного хлопчика гратиме не зовсім хлопчик… А неврівноважену бабусю – аж ніяк не бабуся… Також варто попередити, що у спектаклі може звучати ненормативна лексика.

Вікове обмеження: 18+

Виставка пушистиків у парку сімейного відпочинку

Коли : до 31 серпня, 10:00-19:00

Де : Співоче Поле, вул. Лаврська, 31

Вартість : від 25 до 100 гривень

Столичний парк «Співоче» запрошує українців провести спекотне літо на природі та свіжому повітрі. Для киян та гостей міста підготували літню лаунж-зону з пуфами, тентами та гамаками для відпочинку, а також водний надувний батут для дітей. Поряд з лаунж-зоною працюватиме кафе з морозивом, смаколиками та прохолодними напоями. Головна особливість парку – пухнасті інсталяції, що говорять українською мовою! Казкові космо флуфи досягають трьох метрів заввишки і оживають за допомогою аніматроніки. Кожен бажаючий зможе поспілкуватися з ними та зробити яскраве фото.

Концерт Kozak System

Коли : 10 серпня, 19:00-21:00

Де : Жовтневий Палац, Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість : від 390 гривень

Харизматичні, щирі та ні на кого не схожі – гурт KOZAK SYSTEM – це колектив, який став унікальним явищем на українській музичній сцені. П'ятеро музикантів уже десять років творять пісні, під які неможливо стояти. KOZAK SYSTEM органічно звучать як на багатотисячних фестивалях, так і під час камерних ліричних виступів, а карта нашої країни оповита їх концертними маршрутами вздовж та впоперек. Різноманітність репертуару гурту справді вражає, адже вони не обмежуються стильовими та жанровими рамками.

Під час концерту пройде благодійний збір коштів на підтримку ЗСУ. Після другої частини туру організатори планують придбати ще один автомобіль для хлопців на передовій.

Кінопоказ «Стоп-Земля»

Коли : 10 серпня, 18:00

Де : Український Дім, вул. Хрещатик, 2

Вартість : 70 гривень

"Стоп-Земля" (робоча назва "Підлога - це лава") - це український ігровий фільм 2021 року в жанрі мелодрама від режисера Катерини Горностай.

Міжнародний фестивальний реліз фільму відбувся 1 березня 2021 року на 71 Берлінському міжнародному кінофестивалі, де стрічка отримала нагороду «Кришталевий ведмідь» юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus. Український фестивальний реліз фільму відбувся на 12-му Одеському міжнародному кінофестивалі, де стрічка здобула головну нагороду фестивалю – «Гран-прі».

За сюжетом: 16-річна Маша навчається у звичайній київській школі у 11 класі. Не почуватися дивно і самотньо у колективі їй допомагають близькі друзі Яна і Сєня, по-своєму переживаючи напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх іспитів вийти із зони комфорту Машу змушує закоханість у однокласника Сашка. Вона розуміє, якщо не наважишся запитати – ніколи не знатимеш, чи це взаємно.

Виставка робіт Віталія Кравця «Анатомія безхребетних»

Коли : до 21 серпня, 11:00-19:00

Де : галерея «Дукат», вул. Володимирська, 5

Вартість : вхід вільний

Цикл робіт «Анатомія Безхребетних» лише здається простим антиросійським маніфестом. Навіть гумор, властивий як автору особисто, так і деяким його творам, не є визначальним у цих образах, створених фарбами, вугіллям та клеєм.

Інтуїтивність, суб'єктивні асоціації та термінові емоції – це те, на чому побудовані роботи Віталія Кравця. Симуляція класичного пафосу та культурних ідеалів показує нам, що, на превеликий жаль, цілі категорії людей, їхня ідентичність та доктрина існування у формі настільки деструктивні, що деякі зображення живого є, по суті, грубим натюрмортом, який парадоксально зображує рухливе створення. Кожен аркуш показує нам окремого персонажа, що втілює комбінацію змістів і цінностей, а разом вони утворюють цілу колону, що втілює народ-монстр.

Концерт «Стендап та вино»

Коли : 11 та 14 серпня, початок о 18:00

Де : 32 Jazz Club, вул. Воздвиженська, 32

Вартість : від 350 гривень

«Стендап та вино» - це чудова можливість підтримати власний моральний дух у компанії популярних українських коміків. Концерт рекомендований для глядачів віком від 18 років.

Для вас жартуватимуть:

  • Макс Вишинський – комедіант, який непідробно щиро іронізує над дорослим та подружнім життям.
  • Сергій Степанисько – учасник телевізійного фестивалю «Ліга Сміху», магістр української філології.
  • Андрій Бережко – переможець "Розсміши коміка", учасник стендап-шоу "Гуднайт Клаб", який іронізує над своїм життям, але вам здається, що над вашим.

Важливо: 25% передається на потреби ЗСУ.

Купольне шоу «Археострономія Майя: Спостерігачі Всесвіту у Київському планетарії + Скарби Всесвіту»

Коли : 11 серпня, початок о 17:30

Де : Планетарій, вул. Велика Васильківська, 57/3

Вартість : 200-350 гривень

Яскраве повнокупольне шоу «Археострономія Майя: Спостерігачі Всесвіту» перенесе глядачів у світ кольорів та звуків. Ви відвідаєте екскурсії в 6 храмах індіанців майя: Сан-Хервасіо, Чичен-Іца, Ушмаль, Ецна, Паленке та Бонампак. Там ви зможете зануритися в культуру та уявлення майя про Всесвіт, дізнатися про орієнтацію їхніх храмів відповідно до руху таких світил як Сонце, Місяць та Венера.

З давніх-давен людство милувалося красою і величчю зоряного неба. І лише телескопи відкрили людям інші, небачені дива Всесвіту. Очима орбітального телескопа Хаббла ви зможете побачити фантастичні пейзажі з хмар міжзоряного газу та пилу, помилуватися далекими зірковими системами – галактиками та побачити як народжуються та вмирають зірки у фільмі «Скарби Всесвіту».

Саундтреки на терасі: Ханс Циммер та Джон Вільямс

Коли : 11 серпня, початок о 19:00

Де : ТРЦ Гулівер, 5 поверх, Спортивна площа, 1А

Вартість : від 275 гривень

На видовій терасі Гулівера прозвучить неймовірна музична програма, присвячена найтитулованішим кінокомпозиторам сучасності. Ви почуєте музику: Ханса Циммера (2 Оскара): "Початок", "Інтерстеллар", "Шерлок Холмс", "Гладіатор", "Відпустка по обміну", "Людина дощу", Джона Вільямса (5 Оскарів): "Список Шіндлера", "Один вдома", "Зоряні війни", "Гаррі Поттер", "Індіана Джонс" та інші, а також Джеймса Хорнера (2 Оскара): "Титанік", "Аватар", "Легенди осені", "Хоробре серце", «Ігри розуму» та інші.

Частину прибутку буде передано на благодійність.

Виставковий проект “Made in Kyiv. Археологія повсякденного життя»

Коли : до 24 серпня, 12:00-19:00

Де : Музей Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7

Вартість : 40-70 гривень

«Made in Kyiv. Археологія повсякденності» - це смілива спроба поєднання класичного наукового досвіду та сучасних музейних технологій. В його основі – речі княжих часів (Х-XIII ст.), які характерні власне для Києва та виявляють самобутність життя городян. В експозиції представлені копії карбованих на Русі монет та гривень, ювелірних прикрас, творів сакрального мистецтва, предметів побуту та керамічного посуду, елементи одягу та особистого благочестя.

Спеціальною частиною проекту є дослідження та відтворення стародавніх технологій київських майстрів, представлене у динамічній формі з використанням 3D моделей, 3D друку, відео та анімації, покликане пожвавити назавжди застигле історичне тло.

Прем'єра вистави «Покоління пепсі»

Коли : 12 серпня, початок о 18:00

Де : Київський академічний театр на Печерську, вул. Немировича-Данченка, 5

Вартість : 220 гривень

У Театрі на Печерську відбудеться спектакль "Покоління пепсі" за мотивами творів Сергія Жадана. Швидкий, безжальний час 90-х, з його спокусами і викликами, промайне перед глядачем колажем з кількох історій, герої яких - дорослі діти чи підлітки, що вже потрапили в той дивовижний час. Слухали касетні магнітофони, жували гумку, мріяли про плеєри та носили палені джинси. Цей час відбилося на їхньому майбутньому і розкидало у різні куточки світу, на різні соціальні щаблі.

Ти не потрапив в епоху? Тебе проковтнула і виплюнула риба? Друг пропонує зняти порно із національною тематикою? Спалив своїх родичів і не шкодуєш про це? Хочеш знімати "Зоряні війни", а знімаєш трупи, виловлені у харківських річках? Ти маєш письменника, який убив у тобі любов до літератури? Теж навчаєш італійську заради помсти? Також відвідуєш вечори пам'яті кентаврів? Тоді тобі до нас», – інтригуюче заявляють організатори.

Триб'ют "Queen" кавер-бенду ROCK YOU!

Коли : 12 серпня, початок о 18:00

Де : Docker-G pub, вул. Ігорівська, 13/5

Вартість : 125-500 гривень

У стінах Докер-G Паба пройде найдивовижніший триб'ют легендарних Queen від відомого кавер-бенду ROCK YOU! У Києві. У складі супергрупи ROCK YOU! музиканти з різних міст країни, а на сцені під час виступів у першому та останньому відділеннях перебувають одразу три солісти. У столиці триб'ют-колектив грає ексклюзивно для аудиторії цього майданчика, хоча, звісно, їздить на open-air, палко запалює на концертах в інших містах країни.

Цього разу рок-музиканти приготували для гостей Докер Паба Grand Tribute Show We Are The Champions на згадку про незрівнянного Фредді Мерк'юрі.

 

 

Теги: дозвілля , виставки , концерти , розваги , спектаклі , куди піти увечері , куди піти Київ , новини Києва

  • 23 квiтня 10:11 Технічна магія Великодня: як створити свято без зайвих турбот    0
  • 11 сiчня 15:54 У Києві відновив роботу Музей Науки: нова експозиція з Копенгагену    0
  • 27 грудня 21:26 У Києві на Арсенальній площі з’явився святковий зимовий простір для дітей та молоді    0
  • 22 грудня 16:29 У Києві в укритті проведуть кінопокази сімейних фільмів: де та коли    0
  • 12 грудня 20:02 "Зимова Країна" в Києві на ВДНГ: локації та ціни 2022-2023 років    0
  • 02 грудня 10:42 Куди піти в Києві цими вихідними: 15 найкращих заходів    0
  • 28 листопада 23:02 Відомо, якою буде "Зимова Країна" на ВДНГ у Києві    0
  • 18 жовтня 16:17 В Україні розпочався благодійний фестиваль з вуличних культур    0
  • 30 вересня 22:16 В Україні пропонують подивитися українське кіно за 1 гривню    0
  • 22 вересня 18:29 У Києві відкрили найбільше в Україні бейсбольне поле (фото, відео)    0
  • 21 вересня 12:28 У Києві організовують велосипедний флешмоб: дата та локація    0
  • 19 вересня 21:44 У Києві пройде кінофестиваль Kharkiv MeetDocs: дата    0
  • 19 серпня 17:25 У київських кінотеатрах пройде тиждень безкоштовного українського кіно    0
  • 19 серпня 16:59 У музеї "Пирогово" можна відвідати медовий ярмарок та дізнатися про бджільництво    0
  • 08 серпня 10:18 Чому повчитися в серпні: 13 цікавих майстер-класів у Києві    0
  • 01 серпня 22:12 20 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня    0
  • 27 липня 17:31 У Києві покажуть дзвін гетьмана Івана Мазепи: де і коли    0
  • 25 липня 18:46 18 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня    0
  • 15 липня 21:31 У Києві відновлює роботу Pinchuk Art Centre: коли та яка буде виставка    0
  • 14 липня 00:39 У Києві відкрилася виставка картин на честь оперної співачки Крушельницької    0