"Гайдаки" видали альбом з легендарними VOO VOO!

Гурт VOO VOO існує безперервно вже майже чверть століття. Це один з найбільш енергійних та працелюбних гуртів в історії польської музики: більше 30 виданих повноцінних альбомів, включаючи музику до фільмів і театральних вистав, десятки проектів з видатними митцями усіх сторін світу від Азії до Південної Америки та Африки: Польщі, Болгарії, Сенегалу, Куби, Росії, Монголії, народними ансамблями, смичковими квартетами, камерними та симфонічними оркестрами.

Лідер та музичний продюсер VOO VOO Войціех Ваглєвські та мультиінструменталіст і музичний продюсер Матеуш Поспієшалські (основний склад гурту) є видатними композиторами театральної і кінематографічної музики, займаються продюсуванням платівок визнаних польських виконавців. Ваглєвські – тричі лауреат премії «Fryderyka», найважливішої нагороди польського музичного ринку (категорія «Композитор року»); власник «Paszport Polityki» за «поєднання традиційної музики різних народів»; співавтор назви великої благодійної акції Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, в якій неодноразово брали участь ГАЙДАМАКИ, та автор її гімну.

Крім того, усі музиканти VOO VOO реалізують власні проекти (Waglewski, Fisz, Emade, MP3, Karimski Club), виступають на клубних сценах Нью-Йорка, Чикаго, Лондона, Відня та на популярних європейських фестивалях джазової музики. Ці досвіди та першокласна музична майстерня дозволяють постійно вдосконалювати оригінальне звучання гурту, вміло поєднувати нескінченність та імпульс джазу, простоту і динаміку року, створювати етнічні діалоги та кольорові дійства з казковою сценографією.

Не намагаючись досягти комерційного успіху, VOO VOO став культовим гуртом з багатотисячним продажем дисків, великою кількістю слухачів на концертах та високими оцінками музичних критиків. Лідер гурту Войціех Ваглєвські є кумиром не одного покоління найвибагливіших меломанів, як Борис Грєбєнщиков та Петро Мамонов в Росії.

ЗНАЙОМСТВО ГАЙДАМАКІВ З VOO VOO відбулося влітку 2007 року на перетині польсько-українського кордону, на сцені концерту «Європейський міст – Кордон 803». Ідея співпраці народилася відразу – ініціатором створення спільної програми став лідер VOO VOO Войціех Ваглєвські. Вже навесні 2008 року на прес-конференції у Варшаві менеджер VOO VOO Мірек Ольшувка офіційно заявив про підготовку до запису спільного альбому-книжки музикантами обох команд.

У рамках проекту відбулося три спільні репетиції, що проходили у замку Казімеж над Віслою та в старій великій стодолі містечка-музея під відкритим небом Яновець поблизу Любліна. Спеціально для репетицій до стодоли було завезено звукове обладнання, і зацікавлені незвичайним для музею дійством, туди час від часу заглядали туристи. Перші плоди цієї роботи скуштувала численна аудиторія фестивалю Inne Brzmienia Music Festival Lublin - Lviv в липні 2008, де було презентовано проект. VOO VOO стали метафізичним фундаментом, на якому ГАЙДАМАКИ побудували свою гру і створили неймовірно яскраву музичну суміш. Лідер VOO VOO назвав музику ГАЙДАМАКІВ геніальною. За словами культового гурту співпраця з ГАЙДАМАКАМИ пробудила в них бажання краще пізнати свою власну культуру.

Альбом було записано через місяць на студії «Media» під час літніх гастролів; восени почалися перші спільні клубні концерти. Завдяки успішному старту та експериментальній польсько-українській формі проекту, яка поєднує близькі ГАЙДАМАКАМ фольк та реггі з джазом та вокальних варіaціями музики VOO VOO, виданням альбому зацікавилася компанія «Аgora» – найбільший медіа-концерн у Польщі. Попередній досвід співпраці VOO VOO та «Аgora» завершився продажом двох дисків гурту на рівні «платинових».

За медійного сприяння компанії «Аgora» триває концертний тур на підримку альбому «VooVoo & Haydamaky» містами Польщі. З цим альбомом після тривалих концертів лише у рамках західноєвропейських турів ГАЙДАМАКИ входять до польського шоу-бізнесу і, за словами Мірека Ольшувки, парадними дверима. Крім того, ГАЙДАМАКИ починають співпрацю з менеджером знаменитого гурту, автором ідей багатьох концертних, фонографічних та фестивальних подій Мірком «Кітонем» Ольшувкою, як представником ГАЙДАМАКІВ у Польші – країні, що на зміну Німеччині стає центром розвитку західно-європейської культури.

В Україні платівка-книжка «VooVoo & Haydamaky», що містить десять пісень вийде пізніше ексклюзивним лімітованим тиражем та буде представлена на фестивалі Джаз Коктебель 2009. Із синглами з альбому, що перебувають в ротації польських радіостанцій можна буде познайомитись в мережі Інтернет. За один із них – пісню «Wyszła Młoda» («Вийшла Молода») запрошуємо прихильників проекту голосувати вже зараз:

Читай также

Spotify запустил свой сайт для продажи билетов на живые ивенты

Уже сейчас предлагают несколько концертов

В Киеве выступит знаменитый американский певец Khalid

Его первый концерт в Украине

В Киев снова приедут Imagine Dragons с концертом

Фанатов ждет новый альбом

Известно, кто победил в нацотборе на "Детское Евровидение" в 2021 году (видео)

Это не первая попытка победительницы попасть на песенный конкурс

В Киев едут победители "Евровидения-2021" из Италии Måneskin

Билеты в продаже уже будут скоро

Два дня Atlas Weekend Friends Edition сделают бесплатными

Осталось только зарегистрироваться

Как будет звучать этот год: музыкальные наводки 2014

Музыкальные фестивали как пища для души

В Киеве выступит CREW LOVE

В конце апреля Киев ждет громкое музыкальное событие

Мартин Гор пригласил поклонников на киевское шоу Depeche Mode

Гитарист, певец, автор песен и просто гениальный музыкант легендарных Depeche Mode Мартин Гор записал видеообращение к украинским поклонникам группы

Depeche Mode возобновляют свой масштабный тур

Выступление легендарных британских музыкантов 26 февраля по масштабу шоу будет идентично июньскому концерту, но по музыкальному наполнению будет существенно от него отличаться