Сашко Положинський: “Надходить час нової революції – національної, духовної, екологічної”

Ніхто з творчих особистостей не любить довго залишатися на одному місці. Але є й позитивні моменти в стабільності, якої у наші нелегкі часи також багатьом бракує. Прикладом гармонійної стабільності в українській рок-музиці можна назвати гурт Тартак – уже чимало років цей колектив посідає гідне і стабільне місце, водночас залишаючись зразком справжнього, не “шароварного” патріотизму. Gloss.ua вирішив підтримати принцип тартаківців – завжди користуватися лише рідною мовою – і поставити лідерові гурту Сашку Положинському кілька запитань.

Gloss.ua: Сашко, без брекетів стало жити легше? Почуваєш себе красенем із ідеальною усмішкою?
Сашко Положинський: Так, без брекетів стало жити легше, особливо на сцені... Але до чого тут “красень із ідеальною усмішкою” - щось не збагну. Я що, колись був потворою з огидною гримасою?! (сміється).

Gloss.ua: Коли заплановано вихід нового альбому? Чим він різнитиметься від попередніх?
Сашко Положинський: Вихід нового альбому припинив плануватися одразу після того, як усі плани довелося відмінити. Тепер він вийде тоді, коли вдасться його випустити.

Від попередніх він найбільше відрізняється назвою – в нас ще не було альбому, який би називався “Опір Матеріалів”! А якщо серйозно, то в кожному альбомі є щось нове, що тримається на постійному стрижні – на нас. В чомусь цей альбом буде схожим на не те, що ми робили в альбомах «Демографічних вибух» та «Музичний лист щастя», але в ньому також буде досить і багато експериментів.

Gloss.ua: Не плануєте привнести до своєї творчості щось кардинально нове – приміром, танцювальні ритми?

Сашко Положинський: У нас і так в кожній пісні присутні танцювальні ритми! Просто хто під що танцює... (сміється)

Gloss.ua: Пісні гурту Тартак постійно ротуються на радіо. Доводилося колись проплачувати ефіри? Чи надходили подібні пропозиції?
Сашко Положинський: Ні, ми ніколи не проплачували ефірів на радіо, оскільки нас крутять лише ті радіостанції, які симпатизують нашій творчості. Якщо пісня подобається – вона й потрапляє до ефіру, а як не подобається – то ніхто не змушує її слухати.

Gloss.ua: Які стосунки у вас з Іреною Карпою? Це просто музична співпраця чи можна назвати дружбою? Хто був ініціатором спільних пісень?
Сашко Положинський: У нас спільні пісні не з Іреною Карпою, а з гуртом “Фактично Самі”, який нещодавно змінив назву на Qарпа. Це і творча співпраця, і дружба. З Іренкою ж ми просто добрі приятелі. Бажання попрацювати разом у нас завжди було взаємним, але всі ідеї наших спільних пісень виникали не в мене – я лише долучався до процесу, часом дописуючи текст до виділених мені фрагментів твору.

Gloss.ua: Хтось став реальним прототипом для пісні «Вродливе м`ясо»? Про кого вона? Чи це абстрактний «наїзд» на «метросексуалів»?
Сашко Положинський: Конкретного прототипу в пісні немає. Це просто стьоб...

Gloss.ua: Чи не думали проявити себе творчо в іншій площині? Приміром, написати скандальну книгу чи взяти участь в телешоу «Танці з зірками»?

Сашко Положинський: Ні, в танцювальному телешоу брати участі поки ще не хотілося б, а от чому книга має бути саме скандальною? Всі звикли до скандалів, пережовування чужого життя й особистих подробиць. Чому б книзі не бути просто цікавою, мудрою, веселою?

Gloss.ua: Колись плануєте застосувати в житті свою вищу економічну освіту? Попрацювати за спеціальністю.
Сашко Положинський: Свою вищу освіту я й так постійно в житті застосовую – в різних ситуаціях. А за спеціальністю я трошки працював після інституту. Однак працювати за покликом серця виявилося значно цікавіше.

Gloss.ua: Якщо раптом в Україні станеться дефолт (а воно таки до того йде) і все знеціниться, чим займатимешся? Починатимеш все с початку?
Сашко Положинський: Є в житті цінності, які не бояться жодних дефолтів. Я за такими цінностями намагаюся жити завжди, тож і змінювати поки нічого не збираюся.

Gloss.ua: Якби зараз сталося щось на зразок Помаранчевої революції, чи став би на чийсь бік, підтримував би когось?
Сашко Положинський: Щось на зразок такої революції в нас вже було – і поки досить. Надходить час революції нової – національної, духовної, екологічної...

Gloss.ua: Музика гурту «Тартак» та концертна діяльність дають змогу учасникам гурту та тобі особисто забезпечити своє життя?

Сашко Положинський: Загалом, так. Але це не значить, що не лишається часу і бажання займатися в житті ще чимось іншим.

Gloss.ua: У студентські роки як заробляли на пиво та розваги?
Сашко Положинський: Я пива не п'ю, тому й заробляти на нього ніколи не доводилося. В студентські роки певні доходи давав КВК – ми були доволі успішною і популярною командою. Крім того, доводилося займатися приватним бізнесом, а коли бізнес набрид – я його покинув і почав працювати на радіо.

Gloss.ua: Як виглядає звичайний день Сашка Положинського? Коли він прокидається, що їсть на сніданок, на що витрачає свій час?
Сашко Положинський: У мене кожний день особливий і незвичайний! Намагаюся отримувати насолоду від кожної миті свого життя, тому й робити намагаюся лише те, що подобається. Сплю стільки, скільки треба. Снідаю чимось смачним та поживним – тільки м'яса не їм. Ніколи – вже більше як 14 років.

Gloss.ua: Які місця в Україні порадив би відвідати? Що в Україні справило на тебе найбільше враження?
Сашко Положинський: Радив би відвідати всі місця в Україні! Вона прекрасна і різноманітна! Мусимо знати її всю, щоб любити і робити ще кращою, чистішою та цікавішою!

Читай также

Spotify запустил свой сайт для продажи билетов на живые ивенты

Уже сейчас предлагают несколько концертов

В Киеве выступит знаменитый американский певец Khalid

Его первый концерт в Украине

В Киев снова приедут Imagine Dragons с концертом

Фанатов ждет новый альбом

Известно, кто победил в нацотборе на "Детское Евровидение" в 2021 году (видео)

Это не первая попытка победительницы попасть на песенный конкурс

В Киев едут победители "Евровидения-2021" из Италии Måneskin

Билеты в продаже уже будут скоро

Два дня Atlas Weekend Friends Edition сделают бесплатными

Осталось только зарегистрироваться

Как будет звучать этот год: музыкальные наводки 2014

Музыкальные фестивали как пища для души

В Киеве выступит CREW LOVE

В конце апреля Киев ждет громкое музыкальное событие

Мартин Гор пригласил поклонников на киевское шоу Depeche Mode

Гитарист, певец, автор песен и просто гениальный музыкант легендарных Depeche Mode Мартин Гор записал видеообращение к украинским поклонникам группы

Depeche Mode возобновляют свой масштабный тур

Выступление легендарных британских музыкантов 26 февраля по масштабу шоу будет идентично июньскому концерту, но по музыкальному наполнению будет существенно от него отличаться