Відкрите Звернення до Президента України з приводу фестиваля сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST

Відкрите Звернення до Президента України

Віктора Федоровича Януковича


Вельмишановний Пане Президенте,

Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST – це перший мультидисциплінарний некомерційний міжнародний фестиваль сучасного мистецтва, який не має аналогів у світі. Програма фестивалю об’єднує сучасні візуальні, пластичні та аудіовізуальні мистецтва, музику, театр, сучасний танець, літературу, кіно, а також масштабну освітню програму, до якої входять творчі зустрічі, тренінги та майстер-класи.

Минулого року у мультидисциплінарному фестивалі взяли участь близько 100 мистецьких проектів з України та 25 країн світу та понад 120 тис. глядачів.

За час свого існування фестиваль набув міжнародного значення і став подією, важливою не лише для України, але і для її західних та східних сусідів. У 2009 році відбулися фестивалі-презентації в Санкт-Петербурзі та Москві, у травні 2010 ГОГОЛЬFEST із великим успіхом пройшов у Пермі. Підтвердженням міжнародного визнання ГОГОЛЬFEST є отримання Гран-прі – Премії імені Сергія Курьохіна в галузі сучасного мистецтва «Поп-Механіка».

Більшість проектів ГОГОЛЬFEST – ко-продукція з країнами Європи, Росії, Америки, Азії. Спільні проекти наступного року будуть представлені в країнах-партнерах: Росії, Франції, Угорщині, Польщі, Іспанії, Канаді та інших.

Свою участь у роботі фестивалю 2010 року вже підтвердили посольства та культурні інституції з 32 країн світу, серед яких: Німеччина, Англія, Іспанія, Італія, Франція, Болгарія, Португалія, Румунія, Росія, Угорщина, Нідерланди, Сполучені Штати.

ГОГОЛЬFEST – проект, спрямований на об’єднання країни. Він не є конфліктним ані за мовними, ані за культурними ознаками; він однаково відкритий для Сходу і для Заходу. Це пропозиція відкритості та співпраці. Це вихід із зони протистояння та формування культурного простору країни як зони миру та об’єднання нації.

ГОГОЛЬFEST – це створення інноваційного простору художнього діалогу і міжкультурної конверсії. Це дозволяє створювати мистецькі проекти в принципово іншій художній та етично-ідеологічній парадигмі. Територія фестивалю є реальним мостом поміж Сходом та Заходом.

ГОГОЛЬFEST – це незаангажований та вільний від політичного та міжкультурного протистояння простір. Це міжнародна мережа, яка концентрує європейський та азійський культурні потоки та об’єднує найкращі прогресивні мистецькі сили, і все це відбувається в Україні.

ГОГОЛЬFEST – це об’єктивний доказ того, що попри всі проблеми в Україні можна робити справжні неординарні живі та масштабні речі, унікальні як за атмосферою, так і за змістом. ГОГОЛЬFEST – це творчість молодих і для молодих.

ГОГОЛЬFEST побудований за принципом міжнародної та загальноукраїнської мережі. Важливо, щоб надалі його діяльність не зосереджувалася лише на Києві, але й охоплювала регіони. Уже в цьому році одночасно з фестивалем у Києві відбудуться події ГОГОЛЬFEST у Львові, Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Севастополі.

Цьогорічний фестиваль відкриється грандіозним шоу на Майдані Незалежності, яке разом створять український театр «Дах» та легендарний іспанський театр «La Fura Dels Baus» (відомий, зокрема, тим, що відкривав Літні Олімпійські Ігри в Барселоні у 1992 році).

ГОГОЛЬFEST постав як незалежна ініціатива, але вже вийшов на міжнародний рівень і потребує стабільних та послідовних кроків. Здобувши підтримку Комплексу «Мистецький Арсенал», у стінах якого відбувалися всі події фестивалю, чотири роки поспіль фестиваль демонстрував успішність взаємодії незалежних ініціатив та державних структур, що є ознакою розвиненого демократичного суспільства.

Наприкінці травня 2010 року ГОГОЛЬFEST поставили перед фактом, що через проведення будівельних робіт на території Мистецького Арсеналу всі попередні домовленості про проведення фестивалю в період з 3 по 19 вересня 2010 року є недійсними.

Пане Президенте!

Фестиваль ГОГОЛЬFEST звертається до Вас із проханням надати доручення відтермінувати проведення будівельних робіт і надати приміщення Мистецького Арсеналу для підготовки та проведення фестивалю в період з 1 серпня по 25 вересня.

Зрив міжнародного фестивалю такого рівня та скасування наших домовленостей із майже 1000 міжнародних учасників не лише підриває міжнародний імідж України, але і знищує результати тривалої праці по створенню в Україні реального простору міжкультурного діалогу, процесів оновлення сучасної української культури та її інтеграції у світовий контекст.

. З повагою,

Президент та засновник ГОГОЛЬFEST Владислав Троїцький

Голова Опікунської ради та співзасновник ГОГОЛЬFEST Євген Уткін

Учасники та творці фестивалю

Читай также

Spotify запустил свой сайт для продажи билетов на живые ивенты

Уже сейчас предлагают несколько концертов

В Киеве выступит знаменитый американский певец Khalid

Его первый концерт в Украине

В Киев снова приедут Imagine Dragons с концертом

Фанатов ждет новый альбом

Известно, кто победил в нацотборе на "Детское Евровидение" в 2021 году (видео)

Это не первая попытка победительницы попасть на песенный конкурс

В Киев едут победители "Евровидения-2021" из Италии Måneskin

Билеты в продаже уже будут скоро

Два дня Atlas Weekend Friends Edition сделают бесплатными

Осталось только зарегистрироваться

Как будет звучать этот год: музыкальные наводки 2014

Музыкальные фестивали как пища для души

В Киеве выступит CREW LOVE

В конце апреля Киев ждет громкое музыкальное событие

Мартин Гор пригласил поклонников на киевское шоу Depeche Mode

Гитарист, певец, автор песен и просто гениальный музыкант легендарных Depeche Mode Мартин Гор записал видеообращение к украинским поклонникам группы

Depeche Mode возобновляют свой масштабный тур

Выступление легендарных британских музыкантов 26 февраля по масштабу шоу будет идентично июньскому концерту, но по музыкальному наполнению будет существенно от него отличаться