Біографія гурту "Обійми дощу".

Обійми Дощу – київський гурт, що грає важку, часом депресивну, але дуже ліричну рок-музику з впливами інших стилів і напрямів (doom metal, progressive rock, neofolk). Склад гурту:

Володимир Агафонкін - акустична гітара, вокал
Олексій Катрук - електрогітара
Микола Кривонос - бас-гітара
Сергій Думлер - ударні, перкусія
Марія Курбатова - клавішні


Біографія гурту

Починалось все з творчих пошуків Володимира Агафонкіна (нині соліста та автора пісень гурту).

На початку 2004 року було засновано англомовний проект Rain`s Embrace (doom/death metal). Під час роботи над написанням матеріалу до проекту був залучений Олексій Катрук (нині ритм/соло-гітарист), який зацікавився цією музикою та запропонував допомогу в записі пісень.

Після декількох невдалих спроб реалізувати цей задум була створена нова концепція гурту, – набагато ліричніша музика у поєднанні з текстами українською мовою, – і була написана перша пісня – “Мертве Дерево І Вітер”, а проект отримав назву “Обійми Дощу”. Далі було створено ще декілька пісень, дві з яких були нарешті записані влітку 2004 і ввійшли у спільний демозапис з проектом “Клініка” Олексія Катрука та Антона Шарова.

Надіхнений записом Обіймів, Микола Кривонос зняв у домашніх умовах кліп «Мертве Дерево І Вітер» (зима 2005). Після цього проект фактично зупинився, відновивши свою діяльність лише восени 2005-го року, коли було написано нову пісню “Під Хмарами”. Тоді ж відбулось її перше публічне виконання (Володимир – акустична гітара та вокал, Олексій – клавішні), а згодом до гурту приєднався Микола у якості бас-гітариста, яким є й понині.

В такому складі гурт проіснував майже рік (до осені 2006), протягом якого продовжувалось створення пісень. Також у цьому році відбувся виступ у клубі “Барви”.

Новим етапом у розвитку гурту стала зміна складу – Олексій зайняв місце ритм/соло-гітаристу, а в якості клавішника приєднався Андрій Дем`яненко. Також розпочались активні, але, на жаль, невдалі пошуки ударника. В цей час Олексій нарешті завершив роботу над кліпом «Зоренько Моя». 30 листопада 2006 року відбувся виступ в ДК КПІ в рамках KPI Music Fest, для якого був записаний 6-пісенний демозапис (особлива подяка звукорежисеру Антону Матвійчуку).

У травні 2007 до Обіймів Дощу приєднався Сергій Думлер (ударні). Так завершилось формування повного складу гурту.

Восени того ж року гурт залишив Андрій Дем‘яненко (клавіші). На щастя, у листопаді на його заміну прийшла Марія Курбатова.

На даному етапі створюється новий матеріал для майбутнього альбому та ведеться підготовка до концертної діяльності.

Источник

Читай также

Spotify запустил свой сайт для продажи билетов на живые ивенты

Уже сейчас предлагают несколько концертов

В Киеве выступит знаменитый американский певец Khalid

Его первый концерт в Украине

В Киев снова приедут Imagine Dragons с концертом

Фанатов ждет новый альбом

Известно, кто победил в нацотборе на "Детское Евровидение" в 2021 году (видео)

Это не первая попытка победительницы попасть на песенный конкурс

В Киев едут победители "Евровидения-2021" из Италии Måneskin

Билеты в продаже уже будут скоро

Два дня Atlas Weekend Friends Edition сделают бесплатными

Осталось только зарегистрироваться

Как будет звучать этот год: музыкальные наводки 2014

Музыкальные фестивали как пища для души

В Киеве выступит CREW LOVE

В конце апреля Киев ждет громкое музыкальное событие

Мартин Гор пригласил поклонников на киевское шоу Depeche Mode

Гитарист, певец, автор песен и просто гениальный музыкант легендарных Depeche Mode Мартин Гор записал видеообращение к украинским поклонникам группы

Depeche Mode возобновляют свой масштабный тур

Выступление легендарных британских музыкантов 26 февраля по масштабу шоу будет идентично июньскому концерту, но по музыкальному наполнению будет существенно от него отличаться