ТОП-5 пирогів, обов'язкових для приготування цієї осені

Випічка формує приємну атмосферу в домі завдяки пряним ароматам тому, що  збирає всіх домашніх за столом. Є лише одна проблема — що спекти, який рецепт вибрати з тисячі доступних? Ми взяли на себе сміливість запропонувати вам 5 пирогів, які ідеально підійдуть зайнятим гурманам: готуються не складно, з сезонних продуктів та представляють відомі країни. 

А щоб ці кулінарні подорожі були незабутніми, дотримуйтесь двох головних порад:

  1. Створіть атмосферу: увімкніть музику країни, пиріг якої обрали для приготування. Або фоном може йти відповідний фільм.  
  2. Змінюйте десерт під смаки свої та родини, регулюючи рівень солодкості та пряності. Відчувайте тісто на смак та запах! У цьому вам добре допоможе справжня 100% морська вода Хьюмер у зручному економічному балоні. У складі препарату — стерильна нерозведена морська вода Атлантичного океану з узбережжя Бретані.

Хьюмер ретельно та м'яко очищає слизову носа. І такий щоденний ритуал дає не тільки повне відчуття запахів, а й надійний захист від вірусів, що особливо актуально нині. Адже з початком опалювального сезону повітря пересушується. Це призводить до пересихання слизової оболонки носа, і вона втрачає здатність чинити опір вірусам та мікробам. 

Тому для відновлення захисних функцій носа та належної його гігієни ЛОР-лікарі і педіатри радять Хьюмер, за даними незалежного аудиту цей препарат є лідером за рекомендаціями. Препарат 6 разів отримував нагороди "Вибір року №1"*, що свідчить про довіру споживачів.

Підмічено, що в народів, у яких прийнято промивати ніс, рідше трапляються гайморити й простудні захворювання. Адже якщо ніс та його пазухи належно чином очищені, то виконують бар’єрну функцію проти вірусів, алергенів, пилу.

Німецький сливовий пиріг зі штрайзелем

Популярний в різних регіонах Німеччини, Австрії та Швейцарії. За даними Deutsche Welle, сливовий пиріг поряд із яблучним є найулюбленішим відкритим пирогом у Німеччині. 

Інгредієнти

Основа:

Начинка:

Штрейзель:

Приготування

  1. Розбити яйця, додати цукор, добре збити, додати ваніль, розтоплене вершкове масло, молоко. 
  2. Борошно змішати з розпушувачем і додати до загальної маси, все перемішати до однорідної маси.
  3. Тісто викласти в форму.
  4. Часточками нарізати сливи, додати трохи цукру, перемішати і викласти зверху на тісто.
  5. Борошно, холодне вершкове масло і цукор перетерти на крихту і покрити пиріг.
  6. Поставити пиріг у духовку на 50—55 хв. за температури 200 градусів.
  7. Остудити і подавати з топінгом, сиропом, кулькою морозива.

Американський гарбузовий пиріг

Це візитна картка американської кухні. Важлива складова — солодкі прянощі. В Америці вони продаються у вигляді готової суміші, яка так і називається — "прянощі для гарбузового пирога". 

Інгредієнти

Тісто:

Начинка:

Приготування

  1. Перемішати борошно, цукор і сіль. Перекласти в блендер, додати нарізане кубиками заморожене масло, подрібнити до крихти. Додати воду і горілку, замісити тісто.
  2. Воно буде трохи кришитися, але при вимішуванні руками почне збиратися в грудку.
  3. Готове тісто покласти в холодильник на 2—3 години або в морозильник на 20 хв.
  4. Приготувати начинку: у блендер покласти всі зазначені інгредієнти і збити.
  5. Розкачати тісто, присипаючи борошном. Покласти в форму. Викласти начинку. 
  6. Випікати 45 хв. при температурі 190 градусів.

Французський гратен

Історія цієї страви починається в Дофіні, історичному регіоні Франції. Перша офіційна згадка про гратен відноситься до кінця 18 віку. З того часу й дотепер ця страва популярна не тільки у Франції, а й по всьому світу через легкість приготування та смак, що подобається усім. 

"Все, що вам знадобиться для основи гратена, як правило є практично в будь-якому холодильнику" - розповідає відомий український шеф-кухар Андрій Дромов. Та охоче ділиться відеорецептом гратену в проєкті "Відкрий аромат французької кухні разом з Хьюмер і Андрієм Дромовим".

Італійський грушевий пиріг

Італійці — майстри кулінарної простоти та душевної випічки, і цей грушевий пиріг — гарний приклад цього. Його ще іноді називають "фермерським пирогом" и додають замість фундука мигдальні пелюстки або гарбузове насіння. 

Інгредієнти

Тісто:

Крем:

Приготування

  1. Змішати в чаші блендера борошно, пудру, сіль, цедру. Додати масло і перемішати. Додати яєчний жовток, вимісити тісто в грудку. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник не менш ніж на 30 хв.
  2. Духовку розігріти до 190 градусів. Форму змастити вершковим маслом, дно застелити пергаментом. 
  3. Тісто розкачати пластом, трохи більшим за діаметр форми, перекласти в форму, краї зрізати. Поверх тіста покласти фольгу з пекарськими бобами або квасолею, горохом. Випікати 15 хв. Потім прибрати "вантаж", знизити температуру до 170 градусів і випікати ще 5 хв. Остудити, не виймаючи з форми.
  4. Змішати маскарпоне, цукор, яйця, крохмаль, ваніль і молоко. Перекласти в випечений тарт, розрівняти лопаткою.
  5. Груші почистити, розрізати навпіл, видалити серединки, надрізати згори донизу у формі віяла. Всі зрізи змастити лимонним соком. Викласти груші на крем зрізом донизу, трохи втиснути. Посипати горіхами. Випікати 35 хв. Груші змастити прогрітим з 1 ст. води абрикосовим або будь-яким іншим джемом.

Іспанський пиріг із виноградом

Ця країна — у трійці лідерів із виноробства. Але смачний виноград іспанці використовують також у випічці. 

Інгредієнти

Приготування

  1. Виноград помити та розділити на окремі ягідки. Залити їх вином, залишити на півгодини. 
  2. Розтопити масло. Форму застелити пергаментом і змастити олією. 
  3. Яйця збити з цукром до пишної піни. Тонкою цівкою влити негаряче розтоплене масло, перемішати.
  4. Борошно змішати з розпушувачем, ваніліном і сіллю, просіяти в масло з яйцями.
  5. Додати в масу виноград з вином, перемішати.  
  6. Викласти в форму. Випікати за температури 180 градусів на середньому рівні 35—45 хв. у добре розігрітій духовці. 
  7. Посипати пиріг крізь ситеко цукровою пудрою.

Смачних та ароматних пирогів!

*"Хьюмер 150 для дітей", "Хьюмер 150 для дорослих" та "Хьюмер 050 Гіпертонічний" є переможцями міжнародного фестивалю-конкурсу "Вибір року" у 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2020 рр.

Реклама медичних виробів. "Хьюмер 050 Гіпертонічний", "Хьюмер 150 для дорослих", "Хьюмер 150 для дітей". Декларації відповідності №H050/01/UA, №H150/01/UA.

Виробник: "Лабораторіз УРГО", Франція. Перед застосуванням обов’язково проконсультуйтеся з лікарем та уважно ознайомтесь з інструкцією. Є протипоказання.

Читай также

Журнал The Economist представил обложку-ребус на 2025 год: чего ждать

Зашифрованные символы будущих событий 

Coca-Cola обновила свою культовую рождественскую рекламу с помощью ИИ (видео)

Ролик никому не понравился 

Яйцо или курица: ученые наконец-то выяснили, что появилось раньше

Древняя загадка раскрыта

В ноябре украинцев ждет один из крупнейших звездопадов года: дата

Зрелищное небесное шоу

В Украине начали продавать игрушки и товары для праздников в виде «Шахедов» (фото)

Дрон-камикадзе с конфетами

Как изменился мальчик с упаковки Kinder Chocolate и чем он занимается сегодня

Не узнать

Как создавать контент с помощью ИИ без нарушений авторских прав

Советы от Минцифры

5 распространенных привычек, которые раздражают почти каждого человека

Вызывают дискомфорт у окружающих

Только половина украинцев отказалась от российских блогеров и музыки

Результаты опроса

Соцсети взорвались мемами о создании ядерного оружия в Украине

Подборка лучших