7 українських гуртів, які за кордоном прославилися більше, ніж в Україні

Gloss 27 января, 2017, 12:20
 0

Все більше вітчизняних музикантів шукають і знаходять свого слухача далеко за межами України.

Радіо 24 пропонує на Ваш розсуд 7 українських гуртів, яким це вдалося.

Sinoptik

Один з культурних лідерів 2016-го – гурт Sinoptik. В травні цей український рок-гурт виграв престижний Міжнародний музичний конкурс The Global Battle of the Bands, де був визнаний "Найкращий рок-гуртом світу".

Сам конкурс – щорічний всесвітній огляд найкращих виконавців певного напряму. Україна бере в ньому участь вже в дев'ятий раз, але перемагає вперше.

На початку 2016-го гурт виступив на найбільшому неформатному фестивалі України Wintermass III і здійснив досить успішний європейський тур, після чого Sinoptik стали частіше запрошувати виступати в Європі.

18 червня Sinoptik стали запрошеними гостями на концерті в рамках всесвітнього туру українського гурту Океан Ельзи на НСК "Олімпійський" в Києві.

У вересні 2016 Sinoptik продовжує свій європейський тур на підтримку альбому "Interplanet Overdrive", охопивши міста Румунії, Чехії, Болгарії, Австрії, Румунії, Словаччини та Греції.

Sinoptik поєднує у своїй музиці елементи традиційного року і сучасного інді. Гурт було сформовано в 2013-му в Донецьку.

Музиканти були змушені залишили захоплений Донецьк і зараз базуються в Києві.

Stoned Jesus

Stoned Jesus стали першим українським рок-гуртом, який побував на гастролях у Південній Америці. За 8 днів вони виступили в Чилі, Аргентині й Бразилії.

Їхній третій альбом "The Harvest", який вийшов у 2015-му, музичні критики визнали одним з головних рок-релізів року в Україні Також він потрапив у безліч західних топів.

Вони є найбільш гастролюючим у Європі українським гуртом. Їх вважають одними з лідерів європейської stoner/psychedelic-сцени.

Stoned Jesus – одна з небагатьох команд в Україні, яка отримала реальне визнання за кордоном. На їхньому рахунку – понад 50 тисяч підписників на Facebook, релізи трьох альбомів на вінілі і синглу в Німеччині, неодноразові перевидання всіх повноформатних альбомів, стабільно чимала кількість концертів і турів в Європі і навіть Південній Америці.

А в 2016-му гурт успішно відіграв на одному з найбільших європейських фестивалів – Hellfest у Франції, де не виступала ще жодна українська команда.

Zapaska

Гурт створили в грудні 2009-го фронтмен Павло Нечитайло та Яна Шпачинська.

Композиції Zapaska створюють в режимі Live-looping – за допомогою зациклювання та міксування музичних фраз. Так, перебуваючи лише удвох на сцені, учасники гурту створюють щільне музичне полотно зі звуків традиційних музичних інструментів (гітари, дворядного баяна "Калінка", рабаби, калімби, усних гармонік, дудука та ін.), вокалізмів, драм-машини, та ефекторних процесорів. Дует активно концертує по клубах та фестивалях України і зарубіжжя.

Британське видання Overblown назвало останній альбом Pomalu гурту Zapaska найкращим релізом 2016 на території пост-СРСР.

Але попри всі успіхи вони є ще маловідомими в Україні.

Bloom Twins

Поки що в Україні про гурт Bloom Twins знають здебільшого меломани. Проте в Європі у сестер Ані і Соні Купрієнко з групи Bloom Twins вже сформувалася своя армія шанувальників.

На сестер, які родом з Броварів, у Facebook натрапила Олена Чубуклєєва, модель, продюсер, басист української рок-групи "Sister Siren", яка шукала нових учасників. Гурт Олени розпався, але вона переконала дівчат переїхати з нею до Лондона. Чубуклєєва допомогла їм підписати контракт з NEXT Model Management.

Торік перший концерт дуету в Києві пройшов з аншлагом. Дівчата під час виступу, крім пісень, презентували вперше в Україні інтерактивну технологію FanToAp. Це спеціальна програма для смартфонів, яка під час виступу дівчат маніпулювала гаджетами шанувальників: вібрувала, включала вогні і навіть транслювала візуальні заставки і тексти групи.

Також виконавиці використовували потужні екранні технології і 3D-ефекти. Крім візуальних ефектів, шанувальники також були в захваті від кавер-версії пісні "Не питай" гурту Океан Ельзи, за що Вакарчук подякував дівчатам в Twitter.

Mari Cheba

Електронний український тріп-хоп гурт, заснований солісткою та автором пісень Марі Чебою. Вокальні здібності українки оцінила світова музична індустрія: дівчина стала володаркою звання "найкращий жіночий вокал" за версією Trip Hop Nation серед виконавиць з Америки і країн Європи. Гурт Mari Cheba – це Валентин Латиш (клавішні) Денис Рильков (електро-гітара) та Марі Чеба (вокал).

У 2016 році Mari Cheba стали номінантами премії Yuna в категорії "Відкриття року".

Mari Cheba сповідують інтуїтивний підхід до творчості, експериментуючи зі звуком і не дотримуючись якихось стандартів і правил. Група поєднує найрізноманітніші стилі зі змішуванням вокальних ефектів, створюючи унікальний саунд-дизайн і власну архітектуру звуку.

У 2016 гурт випустив дебютний альбом IONA.

Jinjer

Один із найуспішніших метал-гуртів України Jinjer, як і майже кожен в нашій підбірці, вже має більше фанів за кордоном, ніж в Україні.

На початку 2016-го гурт із Горлівки підписав контракт з австрійським лейблом Napalm Records. Компанія звукозапису відома роботою з такими артистами як Аркона, Adept, Battlelore, Leaves 'Eyes, Belphegor, Die Verbannten Kinder Evas та ін.

У їхній музиці поєднуються елементи прогресивного металкору, грув-металу та прогресивного дез-металу. З моменту існування група випустила два повноформатні альбоми, два ЕР та чотири кліпи. Після випуску повноформатного альбому, за відгуками фанатів і самих учасників, стиль гурту змістився більше в бік прогресивного дез-металу.

Kozak System

Український етно-рок гурт виник у лютому 2012 року з музикантів, які вийшли зі складу гурту

Команда вже встигла побувати у Польщі, Америці, Канаді, Чехії, Словаччині, Франції, Німеччині.

А нинішній мер Варшави донедавна щиро вважав "козаків" польським гуртом.

Новорічну ніч 2016-го року Kozak System провели у Польщі на головній площі Кракова, отримавши запрошення від одного з центральних польських каналів TVN – організатора цьогорічного шоу FUNtastyczny Sylwester.

На неймовірне дійство на сцені, розташованій на Площі Ринок, прийшли подивитися більше 150 тисяч мешканців та гостей Кракова.

Вражаюче мультимедійне видовище тривало шість годин, глядачів розважали більше, ніж півсотні топових артистів Польщі. Варто зазначити, що єдиними музикантами з України були саме Kozak System, яких добре знають та люблять польські глядачі.

Автор: Марко Діденко

  • 11 января 15:54 В Киеве возобновил работу Музей Науки: новая экспозиция из Копенгагена    0
  • 27 декабря 21:26 В Киеве на Арсенальной площади открыли праздничное зимнее пространство для детей и молодежи    0
  • 22 декабря 16:29 В Киеве в укрытии проведут кинопоказы семейных фильмов: где и когда    0
  • 12 декабря 20:02 "Зимова Країна" в Киеве на ВДНГ: локации и цены 2022-2023 годов    0
  • 02 декабря 10:42 Куда пойти в Киеве на этих выходных: 15 лучших мероприятий    0
  • 23:02 Известно, какой будет "Зимова Країна" на ВДНГ в Киеве    0
  • 18 октября 16:17 В Украине начался благотворительный фестиваль по уличным культурам    0
  • 30 сентября 22:16 В Украине предлагают посмотреть украинское кино за 1 гривну    0
  • 22 сентября 18:29 В Киеве открыли самое большое в Украине бейсбольное поле (фото, видео)    0
  • 21 сентября 12:28 В Киеве организовывают велосипедный флешмоб: дата и локация    0
  • 19 сентября 21:44 В Киеве пройдет кинофестиваль Kharkiv MeetDocs: дата    0
  • 19 августа 17:25 В киевских кинотеатрах пройдет неделя бесплатного украинского кино    0
  • 19 августа 16:59 В музее "Пирогово" можно посетить медовую ярмарку и узнать о пчеловодстве    0
  • 08 августа 10:18 Чему поучиться в августе: 13 интересных мастер-классов в Киеве    0
  • 01 августа 22:12 20 мероприятий для вечернего отдыха: куда пойти в Киеве на этой неделе    0
  • 27 июля 17:31 В Киеве покажут колокол гетмана Ивана Мазепы: где и когда    0
  • 25 июля 18:46 18 мероприятий для вечернего отдыха: куда пойти в Киеве на этой неделе    0
  • 15 июля 21:31 В Киеве возобновляет работу Pinchuk Art Centre: когда и какая будет выставка    0
  • 14 июля 00:39 В Киеве открылась выставка картин в честь оперной певицы Крушельницкой    0
  • 29 июня 09:47 Выставка Пин Ап в Киеве: как зарождался стиль и кто его создал    0