Интервью

Интервью с основателем и главным редактором львовского он-лайн журнала о моде «Депат» Ириной Равчук

Ксения Габриадзе 28 марта 2012, 18:26
 0

Fashion он-лайн журнал D`epate - стартап Ирины Равчук. После общения с этой молодой девушкой создается впечатление, будто мода у нее в крови. О том, как Ире удалось открыть собственный журнал, и в чем его отличие от других украинских fashion-журналов, читай в интервью Gloss.

О себе

Я ще досі навчаюся в ЛНУ ім. Івана Франка на кафедрі англо-українського перекладознавства та контрастивної лінгвістики. Мене завжди цікавила мода, Fashion TV я дивилась з 9 років. Пам’ятаю, як, по закінченню школи, моя вчителька віддала мені проект з рекламною кампанією Chanel, який я зробила в 6 класі. Достойної освіти, яка б удосконалила мою любов до моди, нажаль, в Україні поки немає, тому зараз професійно удосконалюю англійську.

Первые шаги в модеz

Якщо говоримо про починання в світі моди, до відкриття D`epate я вже була менеджером українського дизайнера Вікторії Селезньової, працювала перекладачем та була у супроводі іноземних гостей на Львівському тижні моди. Пощастило асистувати відомому російському дизайнерові В’ячеславу Зайцеву, під час його візиту до Львова.

О создании D`epate

Бізнесом проект назвати важко, скоріше, це улюблена справа з прицілом на бізнес. В травні минулого року я брала участь у конкурсі від факультету іноземних мов, мене запитали про плани на майбутнє, на що я відповіла: «Хочу стати головним редактором американського видання «VOGUE». В кінці конкурсу голова журі сказала, що сподівається побачити львівський журнал про моду, створений мною. В цей час у залі був присутній Олег Мельник та Мері Семенченко. Наступного дня отримую повідомлення від Олега про те, що мені, йому та Мері варто спробувати створити власний журнал. Тепер ці двоє людей - мої колеги по роботі. Так і розпочалася історія D`epate. В кінці жовтня 2010 року вийшов перший номер.

Отличие D`epate от других fashion-журналов

Ми з Олегом схиляємось більше до класики, з моєї сторони - це любов до брендів з початку 20-го століття, з Олегової - класичний дизайн оформлення журналу та сайту. Стосовно винятковості, варто згадати, що в Україні зараз багато хороших журналів про моду, друкованих та он-лайн, проте, українською ми-таки перші. Зараз тестуємо англійський варіант сайту, наступний номер також буде англійською.

О названии журнала

«D`ÉPATE» у перекладі з французької означає «епатажний», тобто, «скандальний», «шокуючий», той, що суперечить загальноприйнятим нормам, – така характеристика була невід’ємним компонентом мистецьких напрямів і течій епохи модернізму, які ставили за мету радикальне заперечення традицій та канонів. Чому саме епатаж? Власне, епатаж уособлює новизну, нестандартність і цікавість. У нашому випадку - це фотосесії, статті на відкриті теми.

О сотрудничестве с иностранной fashion-индустрией

Ми співпрацюємо з іноземними фотографами, а тепер ще й з журналістами та блогерами. Відповідно, фотографи на своїх зйомках самі обирають дизайнерів та стилістику. Для нас робили багато зйомок фотографи з Росії, також з Іспанії, США. Для наступних номерів вже домовлено про співпрацю з фотомитцями з Канади та Франції.

Чем гордится D`epate?

Ми – перший, власне, україномовний глянець про моду в режимі он-лайн. Більшість відомих видань в Україні працюють по ліцензії, а не були створені тут. Ще одним нашим здобутком є кількість країн, які переглянули «Депат», їх аж 105! Це - із найважливішого, але я впевнена, що з часом кількість наших плюсів буде збільшуватися.

О печатной версии журнала

Нам дуже часто ставлять це запитання, були вже й пропозиції щодо цього. Важко відповісти. Наша первинна ціль була створити он-лайн журнал, адже зараз іт-технології розвиваються дуже швидко, і наш журнал можна переглядати, де б ви не знаходилися, до того ж він безплатний. Однак, я завжди була палкою прихильницею глянцю, його вигляду і запаху, тому, хто знає, зовсім не виключено, що колись наші читачі зможуть потримати «Депат» у руках.

  • 27 января 11:36 Иосиф Пеняк: Уверен – олимпийская медаль будет моей!    0
  • 14 августа 17:30 Будь «В теме» с М1    0
  • 01 июля 18:28 «Дети детям» снова подарила шанс на жизнь маленькой девочке    0
  • 19 июня 11:49 Студия «Мамахохотала» устроила для киевлян праздник смеха    0
  • 30 мая 13:46 Андрей Искорнев проведет он-лайн-конференцию на tochka.net    0
  • 19 февраля 14:52 Виктор Пинчук инвестирует проекты в рамках инициативы Giving Pledge    0
  • 03 октября 12:00 Лучший менталист Украины представит уникальное шоу в Киеве    0
  • 24 сентября 14:00 Дизайнер нарядов Бейонсе, Кайли Миноуг и Lady GaGa представит свои коллекции в Киеве!    0
  • 21 сентября 18:00 Украинская правда знакомит с основателем проекта "Интересный Киев" Арсением Финбергом    0
  • 21 сентября 14:35 TEDxKyiv собирает на платформу-конференцию TEDxCity2.0 - День городского вдохновения    0
  • 20 июня 16:22 Назначена дата свадьбы Криштиану Роналду    0
  • 20 июня 10:15 Сыну Оззи Осборна диагностировали рассеянный склероз    0
  • 15 июня 15:00 Лера Кудрявцева рассталась с парнем    0
  • 15 июня 14:04 Собчак рассказала, откуда у нее 1,5 миллиона евро под матрацем    0
  • 14 июня 16:20 Уэйна Руни разлучили с женой в годовщину свадьбы    0
  • 15:17 Официальный партнер 65-го Каннского кинофестиваля Chivas Regal чествует современных украинских джентльменов    0
  • 24 февраля 11:49 В Швейцарии скончался сын Набокова    0
  • 17 октября 17:15 Дочь Мадонны отпраздновала 15-летие в Нью-Йорке    0
  • 17 октября 16:30 Дэвид Бэкхем на «коне»    0
  • 17 октября 13:15 43-летняя Карла Бруни родила второго сына    0