Книги

Підсумки «Місяця української культури 2008» в empik

06 ноября 2008, 17:51
 0

Протягом жовтня в Києві, Львові, Харкові, Одесі, Сумах, Дніпропетровську та Запоріжжі відбулися зустрічі з багатьма сучасними українськими авторами, серед яких: Ірен Роздобудько, Євген Положій, Віктор Кіркевич, Люко Дашвар, Олександр Есаулов, Віктор Савченко, Андрій Кокотюха, Валентин Терлецький, Сергій Руденко, Валентин Бадрак, Лариса Денисенко, Галина Вдовиченко, Наталка та Олександр Шевченки, Іра Цілик, Дмитро Стус, Олександра Девіль, Яна Дубинянська, Наталка Сняданко, Симона Вілар, Марина Реух та Наталя Резанова. В рамках цього ж проекту відбулася презентація книги Анатолія Кузнєцова «Бабин Яр».

Проведення таких зустрічей в салонах empik стало доброю традицією, яку було започатковано ще у 2007 році. Протягом короткого строку своєї діяльності на Україні, empik познайомив читачів  з багатьма українськими авторами. Слід відзначити, що книжковий ринок в Україні динамічно розвивається, в тому числі і національний. Про це свідчить поява нових письменників, збільшення тиражів книг українських авторів, створення нових видавництв, активна підтримка з боку ЗМІ, розширення існуючих книжкових мереж. Так, наприклад, перший салон empik розпочав свою роботу в квітні 2007 року, а вже на сьогоднішній день їх кількість зросла до 10 з загальною торговою площею понад 4000 м².

Чому, власне кажучи, «Місяць української культури, а не літератури»? Все дуже просто. Слід пам’ятати, що саме культура є важливим чинником впливу на людське життя і в цьому полягає її головна місія. Для когось культура асоціюється з походом до театру, балету, музею, тощо. Для інших – це добре виховання і ввічливість, а ще для когось – вечір, проведений з гарною книгою. Книга – є елементом, який єднає творця з читачем, закладає підвалини спілкування на підсвідомому ґрунті. Читачеві вже не достатньо задовольнити свої потреби, лише прочитавши і відклавши книгу. Він прагне поділитися своїми враженнями та емоціями від прочитаного, бути в центрі подій, пов’язаних з даним твором чи автором.

Саме тому проведення акцій на підтримку книги є невід’ємним елементом в еволюції книжкового бізнесу. Яскравим прикладом цього свідчать обсяги продаж, які в мережі empik зросли на 31 % в стосунку до попереднього місяця цього ж року. При швидкоплинності сучасного життя, появі великій кількості книжкових видань, багато з них мають усі шанси для того, щоб не потрапити до рук широкого кола читачів.

На Заході зустрічі з авторами є дуже популярними, переважно проходять в камеральній атмосфері. Це дає можливість поспілкуватися зі своїми кумирами не тільки на тему виходу нової книги, але і поцікавитися особистим життям. І це нікого не насторожує і не дратує, а навіть, навпаки. Дуже часто такі розмови та дискусії дають початок зародженню нового бестселера, адже читачі самі говорять про те, яким хочуть бачити того чи іншого героя, змальовуючи його з образу сусіда чи колеги по роботі.

Таким чином empik ставить за мету започаткувати нову культуру спілкування не тільки з письменниками, але впровадити це поняття до повсякденного життя. Не забуваймо, що ми нація з багатою історією та культурною спадщиною, якою маємо повне право гордитися.

Мережа empik висловлює щиру подяку усім, хто приєднався і прийняв активну участь в  організації та проведенні «Місяця української культури».

Акція «Місяць української культури» проводилася за сприяння:

Медіа-підтримка: Companion Group, Главред, День, Мелодія, Обзор, Пік України

Партнери: FOLIO, Нора Друк, Книжковий Клуб, Факт

Прес-служба empik

www.empik.ua

info.empik@empik.ua

  • 04 июня 14:03 24 мая 2014 г. в культурном центре DIOLOGIA состоялась презентация книги учредителя агентства «Classico» Елены Ивченко    0
  • 06 сентября 11:25 Якою буде наступна українська революція? В Україні вийшла книжка інтернет-детективів    0
  • 26 марта 11:30 Видано першу в Україні книжку, розчинену в інтернеті "Гаугразький бранець" Яни Дубинянської - пророцтво про війну між глобальним і самобутнім    0
  • 16 ноября 08:36 Издательство электронных книг "Електрокнига" издало сборник рассказов "Лучшие времена"    0
  • 08 ноября 13:00 Завтра киевляне смогут лично пообщаться с "литературной ведьмой" Ладой Лузиной    0
  • 30 октября 11:00 Известный кофейный эксперт выпустил новую книгу о кофе    0
  • 16 октября 17:00 17 октября в Киеве пройдет презентация книги "Киев я люблю тебя"    0
  • 09 октября 13:00 Во вторник в Киеве состоится презентация новой книги Павла Коробчука    0
  • 04 октября 10:00 Сегодня в Киеве состоится фестиваль "Книжный арсенал"    0
  • 02 октября 12:00 Сегодня киевлянам презентуют перевод необычной книги    0
  • 28 сентября 12:00 C 4 по 7 октября в “Художественном Арсенале” состоится Второй книжный фестиваль    0
  • 12 августа 13:17 Известный российский сводник и скандалист Петя Листерман написал книгу «ОРГАниЗМ» об украинском бомонде?    0
  • 21 июля 12:30 После рождения дочери Бекхэмов продажи романа Убить пересмешника возросли    0
  • 07 июня 09:39 Лучшую книгу России выбрала Ксения Собчак    0
  • 06 мая 17:45 Сегодня отмечают День святого Георгия Победоносца    0
  • 06 мая 16:30 Названа дата выхода приквела романа "Крестный отец"    0
  • 21 апреля 14:45 Лив Тайлер готовит книгу о хороших манерах    0
  • 06 апреля 15:00 Ева Лонгория решила поделиться кулинарными секретами. Фото    0
  • 05 апреля 14:45 Старший брат Майкла Джексона написал книгу о жизни певца    0
  • 04 апреля 16:45 Гвинет Пэлтроу готовит кулинарный журнал    0