Концерты

Мандариновий Рай: сказали, що у нас сумна пісня, а в них там лише голі дівчата

Gloss 14 июля 2008, 15:15
 0

Мандариновий Рай - це гурт з великим досвідом та історією. А історії у них, як і у всіх музикантів довгі та заплутані, учасниками гурту було вже безліч людей, багато хто з них грає в інших гуртах, серед яких Тартак, Бумбокс та інші. Проте гурт має незмінного фронтмена, натхненника, ідейного лідера, людину яка все робить, аби цей Мандариновий Рай жив і надалі, адже це справа всього його життя. Цією людиною є Дмитро Червоний, з яким ми й зустрілися одного дощового дня в невеличкій київській кав’ярні, в якій він повідав все, чим живе гурт зараз та жив раніше.

Ваш гурт з Черкас?

 
Так, спочатку всі були з Черкас, а зараз трохи змінився склад гурту , четверо учасників звідти, один з Нової Каховки, один з Києва, тобто у нас став такий загальноукраїнський гурт.

Коли ви переїхали до столиці?

В 2001-році, ми тоді приїхали на фестиваль "Перлини Сезону", фінал якого проходив в Києві, та перемогли в номінації рок-музика. Зразу після цього перебрались, і тоді ж гурт і розпався . А потім в 2004-му був новий склад гурту, я був тут, нові хлопці переїхали з Черкас.

Важко було перебиратись, адже ви були невідомим гуртом?

Звичайно, у нас не було багато концертів тут, почали шукати якісь роботи, треба було виживати, жили гуртом в одній квартирі.

В 2003-2004-му роках була така хвиля, коли українські молоді музиканти були більш помітні, і ви були не виключенням, а потім знову прийшло затишшя...

Вийшло так, що в 2004-му ми приймали участь в "Рок-екзистенції", яка відбувалась на "Майдані Незалежності" (Київ), під час революції. Також грали по клубах, зокрема грали кавери. У нас не було якихось великих концертів, ми грали чужі пісні, бо треба було якось заробляти на життя. Тим часом накопичувався матеріал на альбом, над яким працювали півтора роки, виданий влітку 2007-го

В інтернеті з’явилось відео на пісню «Звезди»... Ви почали співати російською?

У нас в першому альбомі була одна пісня російською, просто в трек-листі цього не видно, бо слова однакові.

«Звезды» - це буде пісня вже з нового альбому, над яким вже почали працювати. Реліз плануємо на осінь.

В мене був такий період, коли писався матеріал російською. Написали майже на альбом. Пісня «Звезды» одна з них. Та я не думаю, що весь той матеріал побачить світ - може буде кілька треків.

А для альбому я вже й назву вигадав. Скоріш за все він буде називатись «Дивитись на райдугу».

Ти, як лідер гурту, приймаєш рішення?

Так, ну тобто це мій матеріал, я пишу ці пісні, я їх і записую. Ініціатива моя, а хлопці просто грають зі мною. В них, правда, є і свій матеріал, тож коли вималюється концепція альбому - будемо думати, що включити до нього. Можливо, якісь інструментальні композиції.

А гроші на записи, кліпи тощо заробляли тим, що по клубах грали кавери?

Ні, гроші на це заробляв я, в мене є ще окремий бізнес. Звідти й брав на один, на другий кліп.

Тобто два кліпи маєте?

Так, перший на пісню «Я літатиму», зняли ще рік тому, а в лютому зняли «Звезды», ну я його навіть кліпом не називаю - це відео на пісню, ми не давали його на ТБ, знімали суто для інтернету, з ТБ у нас важко.

На дебютному диску написано, що є спільна пісня з гуртом Бумбокс, але здається ця пісня була записана, коли Бумбокса ще й в проекті не було?

Перша версія цієї пісні була записана ще 2001-го року, для фестивалю "Перлини Сезону", нам тоді треба було записати 2 пісні, а коли дійшла справа до запису альбому, оскільки Андрій (Хливнюк, вокаліст гурту Бумбокс- прим. автора) - це мій давній друг ще з Черкас, то я попросив записати «Годину» знову ,і він погодився.

Хливнюка часто називають колишнім учасником Мандаринового Раю...

Ми просто разом грали в Черкасах - це був проект для "Перлин Сезону". Ми виступили і на тому наша співпраця закінчилась

Тоді ще не було вокалістки?

Ні, вона з’явилась в 2004-му, коли був зовсім інший склад.

То Бумбокс - це ваші друзі? Може є ще якісь гурти чи ви перебуваєте поза музичною тусівкою?

Так, коли вони приїздять з гастролів і випадає нагода, то нам є про що поговорити, а взагалі ми перебуваєм поза тусівкою.Хлопці там знають якісь гурти , я особисто з музикантами не товаришую.

Крім нового альбому не плануєте нічого? Можливо якісь нові проекти? Чи музика не є зара основним у житті?

Ні, якраз зара це і є основною справою. Є ще інші речі, якими я займаюся - вони мені цікаві і приносять певні кошти, що потім витрачаються на музику.

А музиканти живуть чим?

Музиканти живуть творчістю. Вони і продовжують грати по клубах кавери. Зараз називаються Сахарова&Band.

Якраз хотів про це запитати. Бачив цю назву в афіші одного з київських клубів, де вони регулярно виступають. Звернув же увагу, бо ім'я вокалістки кинулося в очі.

Це весь склад гурту без мене, співає там Женя Сахарова. Додаюсь я зі своїми піснями і це вже Мандариновий Рай. Раніше вони також виступали під цією назвою, але ми вирішили, що це трохи не те, то не зовсім Мандариновий Рай, тож вирішили розділити – Мандариновий рай це окрема творчість, під цією назвою ми видаємо власні пісні, а Сахарова&Band грають кавери, а також те, що пишуть окремо.

Слухаючи вашу музику здається, що ви самі споживаєте багато джазу та блюзу...

Так, я раніше працював не радіо «Континент» Джаз FM. Її закрили, зара вони знову поновилися, але то вже не той «Континент». Хоча планують знову робити цілу ніч джазу, я для них робив підбірку музики. В мене колекція відбірного джазу, тисяч 6 треків. Це сильно вплинуло і на творчість в тому числі

Наскільки важко вам зараз потрапити?

Перший кліп «Ентер» добряче відкрутив. Справа в тому, що його не так багато людей дивиться.

Хлопці ж з MTV-Україна сказали, що вони, наприклад, крутять Kylie Minogue, а після її кліпу наш буде не дуже добре виглядати. Я не розумію чому. Ми перший кліп зняли дуже професійно, з використанням професійної техніки, я просто маю відношення до зйомок кіно, реклами та кліпів, я в тому розбираюсь.

На М1 сказали, що у нас сумна пісня, а в них там лише голі дівчата. "Тет" зара крутить цей кліп ще, правда, я його жодного разу не бачив. Може, тому що телевізора вдома немає?

Зара певною мірою модно казати, що не маєш телевізора...

Не знаю, я його вже кілька років не маю - він мені не потрібен. Все що мені треба, музика, кіно, новини тощо - я беру з інтернету. Мені його вистачає і для роботи.

А ви користуєтесь інтернетом для просування своєї творчості?

Вже з’явилась наша офіційна сторінка в інтернеті, знаходиться за адресою mr.net.ua. Там на першому етапі будуть фото та посилання на кліпи і музику.

Багато музикантів з часом свої перші альбоми викладають в інтернет, як ви до цього ставитесь?

У нас перший альбом як тільки він надійшов у продаж, вже на третій день його вже хтось і виклав в інтернет.

Коли я знайшов альбом то ніяк не відреагував. Хай слухають, ці пісні ж для людей. Я й сам купу музику викачую з інтернету, і за неї не плачу. За це  можна сказати дякую піратам, що вони надають можливість слухати музику, яка в нас просто не продається, або її не можна знайти.

Правда, мені колись хтось знайомий дав посилання. Сказав, що знайшов в інтернеті пісні, зовсім не схожі на ті, що я давав слухати. Я туди зайшов, а там ще пісні, які я грав в Черкасах в 97-му році, ще зовсім-зовсім іншим складом, ніхто нічого не зводив, ніякого мастерингу не було, десь записали, в мене навіть тих пісень немає, не збереглися, я тоді написав тій людині листа з проханням видалити.

До другого альбому будете ставитись більш серйозно?

Так. Перший альбом робили довго, та коли записали, то при прослуховуванні я почув трохи не те, що хотів.

Як вплинуло на творчість гурту те, що ви взяли вокалістку? До цього 7 років був виключно чоловічий вокал.

Насправді те, що Женя з'явилась у гурті, вийшло зовсім випадково. Та це збагатило нашу музику. Наш спів - це своєрідний «інь-янь».

Коли ми у 2001 виступали на "Перлинах Сезону", то Женя там виступала, як окрема вокалістка і зайняла там перше чи друге місце в поп-музиці. Вона тоді ще школяркою була, а потім так вийшло, що познайомились через кілька років.

Ми приїздили записувати «Намисто» для Євробачення. Там же записувалася Женя, щось на студії підспівувала. Хлопці запропонували, щоб вона записала беки, вийшло класно. З того моменту, можна сказати, вона в нашому гурті.

Наступний альбом буде витриманий в такому ж легкому стилі як і попередній? Чи можливо стане важчим?


Я ще точно не скажу - пісні пишуться. І хоч альбом відрізнятиметься від першого, та більш важчим точно не стане.

Ви собі не планували взяти якогось електронщика?

В цьому альбомі хотіли б зробити якийсь мікс живих інструментів і додати якусь електроніку. Діджея будемо використовувати, бо хочемо зробити якісь експерименти, а не просто 3 гітари і граєм рок.

Ваша музика несе якусь ідею? Чи все просто?

Звичайно, за музикою стоїть ідея. Вона дуже проста - я хочу щоб усі любили свою країну і перестали казати, що у нас все погано, щоб жили й посміхалися.

А ви не підтримуєте ніякі політичні сили?


Ні, в часи революції на Майдані так вийшло, що наш виступ на рок-екзистенції був там, бо оргкомітет фестивалю підтримав помаранчеву команду. Особисто я проти них нічого не мав - я сам там стояв, то на сцені, то під сценою.

Якщо співставляти продаж альбомів та концерти, що приносить більше прибутку?


У нас така система.. У всьому світі трохи по-іншому, там випускається альбом, з цього виконавець отримує кошти, а потім отримує кошти від продажів дисків, якісь там авторські збори, від трансляцій. У нас це не працює.

...у нас треба заплатити аби ще взяли...

І не факт, що ще візьмуть. У нас заробляють з концертів. Якщо в усьому світі гастролюють на підтримку альбому, то у нас видають, може якусь отримують копійчину, а потім можливо гурт запросять на якісь концерти.

Ви зара плануєте якусь pr-акцію, бо ви знову почали бути на виду, зокрема інтернетом поширюється вже згадане відео?

Мені самому це цікаво, не можу сказати, що це носить системний характер. Та думаю, що людям це теж не буде заважати, якщо додадуться якісь 3 приємні хвилини.

Источник

  • 15 августа 15:46 Spotify запустил свой сайт для продажи билетов на живые ивенты    0
  • 17 января 17:23 В Киеве выступит знаменитый американский певец Khalid    0
  • 01 ноября 13:00 В Киев снова приедут Imagine Dragons с концертом    0
  • 26 октября 16:03 Известно, кто победил в нацотборе на "Детское Евровидение" в 2021 году (видео)    0
  • 11:51 В Киев едут победители "Евровидения-2021" из Италии Måneskin    0
  • 01 июля 10:32 Два дня Atlas Weekend Friends Edition сделают бесплатными    0
  • 18 апреля 10:22 В Киеве выступит CREW LOVE    0
  • 29 января 13:31 Мартин Гор пригласил поклонников на киевское шоу Depeche Mode    0
  • 08 января 14:57 Отпразднуйте День Влюбленных на концерте группы Depeche Mode!    0
  • 19 декабря 16:28 Концертное агентство «Аншлаг» в преддверии новогодних праздников проводит акцию    0
  • 19 декабря 13:18 Новый альбом KAZAKY уже в iTunes    0
  • 11 ноября 10:00 Леди Гага уже задумывается о детях    0
  • 21 октября 11:11 Виступ групи “Втрачаю контроль” у Freud House    0
  • 15 октября 11:14 19 октября состоится грандиозное шоу Ани Лорак при участии специальных гостей    0
  • 14 октября 13:50 Колектив “Al Andalus” у FREUD HOUSE cafe art club    0
  • 23 сентября 14:11 Эмика везет в Киев эротическое шоу    0
  • 16 сентября 11:37 Новый клип от Оркестра Дзержинского - Женщина    0
  • 11 сентября 15:05 На Нашем Радио начали разыгрывать людей    0
  • 02 сентября 13:35 Longer Party: Тимати едет в Киев!    0
  • 29 августа 17:00 Джастин Бибер ездил по Калифорнии без прав    0