Концерты

"Гайдаки" видали альбом з легендарними VOO VOO!

Gloss 05 июня 2009, 14:53
 0

Гурт VOO VOO існує безперервно вже майже чверть століття. Це один з найбільш енергійних та працелюбних гуртів в історії польської музики: більше 30 виданих повноцінних альбомів, включаючи музику до фільмів і театральних вистав, десятки проектів з видатними митцями усіх сторін світу від Азії до Південної Америки та Африки: Польщі, Болгарії, Сенегалу, Куби, Росії, Монголії, народними ансамблями, смичковими квартетами, камерними та симфонічними оркестрами.

Лідер та музичний продюсер VOO VOO Войціех Ваглєвські та мультиінструменталіст і музичний продюсер Матеуш Поспієшалські (основний склад гурту) є видатними композиторами театральної і кінематографічної музики, займаються продюсуванням платівок визнаних польських виконавців. Ваглєвські – тричі лауреат премії «Fryderyka», найважливішої нагороди польського музичного ринку (категорія «Композитор року»); власник «Paszport Polityki» за «поєднання традиційної музики різних народів»; співавтор назви великої благодійної акції Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, в якій неодноразово брали участь ГАЙДАМАКИ, та автор її гімну.

Крім того, усі музиканти VOO VOO реалізують власні проекти (Waglewski, Fisz, Emade, MP3, Karimski Club), виступають на клубних сценах Нью-Йорка, Чикаго, Лондона, Відня та на популярних європейських фестивалях джазової музики. Ці досвіди та першокласна музична майстерня дозволяють постійно вдосконалювати оригінальне звучання гурту, вміло поєднувати нескінченність та імпульс джазу, простоту і динаміку року, створювати етнічні діалоги та кольорові дійства з казковою сценографією.

Не намагаючись досягти комерційного успіху, VOO VOO став культовим гуртом з багатотисячним продажем дисків, великою кількістю слухачів на концертах та високими оцінками музичних критиків. Лідер гурту Войціех Ваглєвські є кумиром не одного покоління найвибагливіших меломанів, як Борис Грєбєнщиков та Петро Мамонов в Росії.

ЗНАЙОМСТВО ГАЙДАМАКІВ З VOO VOO відбулося влітку 2007 року на перетині польсько-українського кордону, на сцені концерту «Європейський міст – Кордон 803». Ідея співпраці народилася відразу – ініціатором створення спільної програми став лідер VOO VOO Войціех Ваглєвські. Вже навесні 2008 року на прес-конференції у Варшаві менеджер VOO VOO Мірек Ольшувка офіційно заявив про підготовку до запису спільного альбому-книжки музикантами обох команд.

У рамках проекту відбулося три спільні репетиції, що проходили у замку Казімеж над Віслою та в старій великій стодолі містечка-музея під відкритим небом Яновець поблизу Любліна. Спеціально для репетицій до стодоли було завезено звукове обладнання, і зацікавлені незвичайним для музею дійством, туди час від часу заглядали туристи. Перші плоди цієї роботи скуштувала численна аудиторія фестивалю Inne Brzmienia Music Festival Lublin - Lviv в липні 2008, де було презентовано проект. VOO VOO стали метафізичним фундаментом, на якому ГАЙДАМАКИ побудували свою гру і створили неймовірно яскраву музичну суміш. Лідер VOO VOO назвав музику ГАЙДАМАКІВ геніальною. За словами культового гурту співпраця з ГАЙДАМАКАМИ пробудила в них бажання краще пізнати свою власну культуру.

Альбом було записано через місяць на студії «Media» під час літніх гастролів; восени почалися перші спільні клубні концерти. Завдяки успішному старту та експериментальній польсько-українській формі проекту, яка поєднує близькі ГАЙДАМАКАМ фольк та реггі з джазом та вокальних варіaціями музики VOO VOO, виданням альбому зацікавилася компанія «Аgora» – найбільший медіа-концерн у Польщі. Попередній досвід співпраці VOO VOO та «Аgora» завершився продажом двох дисків гурту на рівні «платинових».

За медійного сприяння компанії «Аgora» триває концертний тур на підримку альбому «VooVoo & Haydamaky» містами Польщі. З цим альбомом після тривалих концертів лише у рамках західноєвропейських турів ГАЙДАМАКИ входять до польського шоу-бізнесу і, за словами Мірека Ольшувки, парадними дверима. Крім того, ГАЙДАМАКИ починають співпрацю з менеджером знаменитого гурту, автором ідей багатьох концертних, фонографічних та фестивальних подій Мірком «Кітонем» Ольшувкою, як представником ГАЙДАМАКІВ у Польші – країні, що на зміну Німеччині стає центром розвитку західно-європейської культури.

В Україні платівка-книжка «VooVoo & Haydamaky», що містить десять пісень вийде пізніше ексклюзивним лімітованим тиражем та буде представлена на фестивалі Джаз Коктебель 2009. Із синглами з альбому, що перебувають в ротації польських радіостанцій можна буде познайомитись в мережі Інтернет. За один із них – пісню «Wyszła Młoda» («Вийшла Молода») запрошуємо прихильників проекту голосувати вже зараз:

  • 15 августа 15:46 Spotify запустил свой сайт для продажи билетов на живые ивенты    0
  • 17 января 17:23 В Киеве выступит знаменитый американский певец Khalid    0
  • 01 ноября 13:00 В Киев снова приедут Imagine Dragons с концертом    0
  • 26 октября 16:03 Известно, кто победил в нацотборе на "Детское Евровидение" в 2021 году (видео)    0
  • 28 сентября 11:51 В Киев едут победители "Евровидения-2021" из Италии Måneskin    0
  • 01 июля 10:32 Два дня Atlas Weekend Friends Edition сделают бесплатными    0
  • 18 апреля 10:22 В Киеве выступит CREW LOVE    0
  • 29 января 13:31 Мартин Гор пригласил поклонников на киевское шоу Depeche Mode    0
  • 08 января 14:57 Отпразднуйте День Влюбленных на концерте группы Depeche Mode!    0
  • 16:28 Концертное агентство «Аншлаг» в преддверии новогодних праздников проводит акцию    0
  • 13:18 Новый альбом KAZAKY уже в iTunes    0
  • 11 ноября 10:00 Леди Гага уже задумывается о детях    0
  • 21 октября 11:11 Виступ групи “Втрачаю контроль” у Freud House    0
  • 15 октября 11:14 19 октября состоится грандиозное шоу Ани Лорак при участии специальных гостей    0
  • 14 октября 13:50 Колектив “Al Andalus” у FREUD HOUSE cafe art club    0
  • 23 сентября 14:11 Эмика везет в Киев эротическое шоу    0
  • 16 сентября 11:37 Новый клип от Оркестра Дзержинского - Женщина    0
  • 11 сентября 15:05 На Нашем Радио начали разыгрывать людей    0
  • 02 сентября 13:35 Longer Party: Тимати едет в Киев!    0
  • 29 августа 17:00 Джастин Бибер ездил по Калифорнии без прав    0