Концерты

Информация про некоторых участников фестиваля "Країна Мрій"

Gloss 17 июня 2008, 13:27
 0

РІДНЯ
Втілення (задум, рішення – Олекса Кабанов), що поєднало у собі непоєднуване. Щемливий дівочий український спів і традиційні слов’янські гудила доповнюють живограйні японські барабани.
Так само, як і у великій родині, що зібрала на веселому святі різних за вдачею родичів, розмаїття почуттів у музичних творах проекту живлять звуки різних інструментів. Людський голос серед них – найдовершеніший інструмент. Його дарують слухачам співунки гурту Лукини Роси. Музичну пам’ять народу пробуджує цимбалій, лірник та дудар в одній особі – Олекса Кабанов. А гурт Тайко Драмс не дає сумувати нікому. Великі японські барабани тайко дають найкращу можливість відчути биття великого серця Роду, єдиного бога Всесвіту наших предків. Він для нас є знаком вічности приРОДи та наступності у творчості. Кажуть досі люди: «Нашому РОДу нема переводу!» Це давнє гасло підказало нам назву і надихнуло до задуму такого втілення, як РІДНЯ: зв’язок різних поколінь та доби (минувшини і сучасности), доброзичливе та обережне (від Берегиня) ставлення до традицій музикування різних країн. Єднаймося у родовій радості співочого поклоніння давньому Богу всіх наРОДів!

****

САМАТА
Гурт з Чернівців зібрався як студійний проект влітку 2005 року. Пісняр і власник звукотвірні «Флеш» Тарас Ніцович давно товаришує з відомою буковинською ватагою Гуцул Каліпсо. Власне, у стінах його робітні й розташована репетиційна база цих моторних хлопаків. У той час Тарас виношував задум власного втілення, який би представляв доброякісну електронну гудечку. Однак постійне спілкування з Гуцулами урізноманітнило спрямування Самати: додалися соковиті барви корінних співів і джазу.
Одним із ідеологів Самати також вважається гудець Сергій Собіщанський, у минулому чільник гурту Свіфт та учасник Гуцул Каліпсо. Саме Тарас та Сергій і задали напрямок звучання Самати. Але до запису їхнього першачка доклалися також і парубки з Гуцул Каліпсо, і взагалі чи не половина найвидніших музик, котрі є у Чернівцях.
Наприкінці весни видавництво Країна Мрій випустила першу платівку Самати під назвою Fire Show. На ній звучить потужна добірка розмаїтих гудил (інструментів): це і мандоліна з ксилофоном, і дримба із сопілкою, губна гармоніка та акордеон, а ще електросмичок, варґан, перкусія, ну і звичні обивателю гітари, духові та клавішні.
Концертний склад Самати було створено на основі студійного проекту навмисно для участі у фестивалі Країна Мрій ’2008 за запрошенням Олега Скрипки. Тож на підмостках забави гурт постане у наступному складі:

Сергій Собіщанський – гітара, спів
Сергій Шаляпін – бас
Максим Рибчук – труба
Валерій Петрович – саксофон
Taрас Ніцович – електронне знаряддя, перкусія, дримба

****

АТМАСФЕРА

Несподіваний, самобутній проект в українській сучасній музиці: не часто можна побачити і почути музичний гурт, який працює в двох напрямках: арт-рок (з елементами фанк, фолк, рок, симфо-музики та хард-кору) та багатогранна етно-музика з елементами фолку різних країн світу від Заходу до Сходу у поєднанні з древніми текстами. Останнім часом гурт надає перевагу етно-проекту. Музиканти не обмежують себе стилістичними рамками або стереотипами, а натомість намагаються максимально точно передати емоції, думки, інтонації свого внутрішнього світу, що виходять далеко за їх межі. Кожний концерт для них подія, де вони повністю викладаються, створюючи „атмасферу” взаєморозуміння між музикантами та слухачами. Учасники гурту завжди є дуже вимогливі до звучання, аранжування та текстів композицій. Назва гурту складається з двох слів: атма- в перекладі - особа і сфера - те, що її оточує. І в цілому означає все те, що оточує особу – її внутрішній світ, почуття, переживання.

Андрій Шадій (спів, гітара, мандоліна):
Атмасфера – це можливість створювати щось, що може вплинути на долі людей, змінити їх життя на краще. Я не прихильник цієї ідеї – мистецтво заради мистецтва; музика як прояв із середини повинна бути мотивована сильним поштовхом душі із чіткою ідеєю, суть якої віддати щось від себе, допомогти іншим, якась самопожертва, а інакше, чим тоді відрізняється мистецтво від ремесла?

Юлія Яремчук (спів, клавішні):
Мені завжди хотілось створити музику, яка б торкнулась слухача не тільки на ментальному рівні, а й проникла у глибини серця, даючи можливість осягнення чогось глибшого. Дуже хочеться, щоб після прослуховування нашої музики люди ставали щасливішими.

Анастасія Яремчук (спів, флейта):
Атмасфера для мене не просто слово – це цілий світ – внутрішній світ. Часто занурюєшся з головою в нескінченний океан справ, проблем та їх вирішень і не помічаєш головного. От як би зупинитись і подивитись на життя з боку. Дуже хотілось би, щоб нашу музику слухали серцем і це допомогло зупинитись і віднайти себе.

Історія гурту Атмасфера бере початок не у Львові (звідки родом практично всі учасники гурту), а в південному містечку Симеїз, куди музиканти у 2003 році, мабуть не випадково, одночасно поїхали відпочити. До цієї зустрічі не були знайомі, хоча жили в одному місті і мали спільних друзів. Місцем зустрічі став концерт, на якому Андрій виконував свої бардівські пісні. Юлю і Настю дуже привабили тексти його пісень , які на рідкість дійсно були близькі їм по духу. Це спонукало познайомитись і спробувати створити

****

ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ (самі про себе)
Здається, що богом забуте містечко Стаханов, як не можна краще підійшло для народження рок-гурту з гучною назвою Царство Небесне. У минулому це місто - батьківщина Стахановського руху, а тепер - батьківщина зачинених шахт. Ну та й добре, будемо вважати, що вугілля в надрах закінчилося й весь рух припинився, а «найживописніші» терикони залишилися нам в естетичну спадщина на довгу добру пам’ять, підтверджуючи своєю геометрією, що все земне тягнеться догори.

Ще будучи в Радянській Армії, два земляки максималіста, листуючись по старій дружбі, мріяли про рок-зграю. І, по поверненню зі збройних сил СРСР, уже на територію Незалежної України, навесні, коли все навколо оживає й знаходить новий зміст, ватага утворилася. Назва прийшла сама собою, з телевізора, де одна з найвідоміших акторок пом’янула свого вчителя. Це було як грім серед ясного неба, переглянувшись, ми зрозуміли, що це воно.
Після квартирних репетицій і декількох смішних сеансів звукозапису, ми вийшли з підпілля, а потім на рок-підмостки нашого міста й області. Це стало самим початком і вилилося в улично-самодіяльний рух, що нагадував маскарад, що захоплював з головою в гру, де ніхто не мав початкової музичної освіти й не має донині, а тільки різнобічні музичні пристрасті: у кого Калинів Міст і Doors, Kіng Crіmson і Цивільна Оборона, Led Zeppelіn й Faіth No More.
Далі, як у всесвітній історії: зльоти, падіння, розчарування, поїздки, концерти, болісні розвали й зміни складу, апатія, тривалі перерви у зв’язку з від’їздами й запоями, і таке, до болю знайоме, відчуття музичного оргазму. Напевно, ті, хто випробував і відчув це кожною клітинкою свого єства, уже ніколи не зможе просто взяти й зав’язати.
З того моменту пройшло 11 років і єдине про що б хотілося сказати, що рок-гурт Ц.Н. ніяке ні богохульство й тим більше не стьоб. Для тих, хто розбирається «по чім зараз пуд лиха» не потрібно пояснювати, навіщо й чому. Сумніви, друзі, поганий супутник. Та й немає зовсім ніякого пояснення, з нами можна тільки погодитися, або ні. От така котовасія, що розтяглася в тимчасовому просторі людського життя з різними тонкостями й ньюансами, де кожний є часткою цієї живої творчості, і мова зовсім не про музику, хоча це й вагомий привід.
А вам, любі друзі, залишається почесне право чути музику вищих сфер й не залишатися байдуже осторонь . Вічний рух...

****

УКРАЇНСЬКО-ЯПОНСЬКИЙ ЦЕНТР. Друга річнця втілення.

Українсько-Японський Центр (УЯЦ) розпочав свою діяльність 22 травня 2006 року на базі Національного технічного університету України «Київський Політехнічний Інститут», як проект Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) заснований на підставі угоди між Японією та Україною.
Центр ставить перед собою завдання робити внесок у подальше покращення стану економіки України шляхом розвитку людських ресурсів під час переходу країни до ринковї економіки та сприяння взаємообміну між Японією та Україною в міжнародній торгівлі та бізнесі. Іншою метою є посилення взаєморозуміння та покращення дружніх зв’язків між країнами.
Після відкриття за два роки було проведено багато різноманітних заходів з метою ознайомлення із японською культурою, таких як концерт барабанщиків, виставка та конкурс каліграфії, показ документальних фільмів про Японію, демонстрацію традиційного японського танцю, виставку традиційних японських ляльок; участь у різних фестивалях, тощо. З нагоди 2-ої річниці Українсько-Японський Центр здійснює низку заходів, частка з яких природньо влилася в дійство Країна Мрій ’2008.

Источник

  • 15 августа 15:46 Spotify запустил свой сайт для продажи билетов на живые ивенты    0
  • 17 января 17:23 В Киеве выступит знаменитый американский певец Khalid    0
  • 01 ноября 13:00 В Киев снова приедут Imagine Dragons с концертом    0
  • 26 октября 16:03 Известно, кто победил в нацотборе на "Детское Евровидение" в 2021 году (видео)    0
  • 11:51 В Киев едут победители "Евровидения-2021" из Италии Måneskin    0
  • 01 июля 10:32 Два дня Atlas Weekend Friends Edition сделают бесплатными    0
  • 18 апреля 10:22 В Киеве выступит CREW LOVE    0
  • 29 января 13:31 Мартин Гор пригласил поклонников на киевское шоу Depeche Mode    0
  • 08 января 14:57 Отпразднуйте День Влюбленных на концерте группы Depeche Mode!    0
  • 19 декабря 16:28 Концертное агентство «Аншлаг» в преддверии новогодних праздников проводит акцию    0
  • 19 декабря 13:18 Новый альбом KAZAKY уже в iTunes    0
  • 11 ноября 10:00 Леди Гага уже задумывается о детях    0
  • 21 октября 11:11 Виступ групи “Втрачаю контроль” у Freud House    0
  • 15 октября 11:14 19 октября состоится грандиозное шоу Ани Лорак при участии специальных гостей    0
  • 14 октября 13:50 Колектив “Al Andalus” у FREUD HOUSE cafe art club    0
  • 23 сентября 14:11 Эмика везет в Киев эротическое шоу    0
  • 16 сентября 11:37 Новый клип от Оркестра Дзержинского - Женщина    0
  • 11 сентября 15:05 На Нашем Радио начали разыгрывать людей    0
  • 02 сентября 13:35 Longer Party: Тимати едет в Киев!    0
  • 29 августа 17:00 Джастин Бибер ездил по Калифорнии без прав    0