Выставки

Освіта України. П’ята виставка-презентация "інноваційні технології навчання"

Глеб Орлов 19 ноября 2008, 20:21
 0

Кожної осені у Києві відбувається важлива подія  у сфері освіти – справжній форум, під час якого освітяни можуть дізнатися про нові досягнення в освітньому процесі. 29 жовтня 2008 р.          у Київському Палаці дітей та юнацтва пройшла  П’ята виставка-презентація ОСВІТА УКРАЇНИ «Інноваційні технології навчання». Виставку урочисто відкрив перший заступник міністра освіти і науки України Гребельник О.П.  Учасників і гостей привітали Президент АПН України Кремень В.Г., заступник Голови Оргкомітету виставки Сокол В.В.  Організатори цього заходу – Міністерство освіти і науки України, Академія педагогічних наук України, виставкова фірма «КАРШЕ».

У виставці взяли участь працівники міністерств, провідні навчальні заклади, науково-методичні установи, обласні (міські) управління освіти, навчально-методичні центри, видавництва, підприємства, фірми,  які виготовляють  обладнання для учбового процесу, періодичні професійні видання – всього близько 300 учасників. Кожен вчитель, директор школи, науковець міг підібрати для себе цікаві пропозиції закладів освіти з інновацій з їх досвіду упровадження у навчальний і виховний процес досягнень післядипломної освіти, сучасних засобів навчання.

Одним з найважливіших стратегічних завдань на сьогоднішньому етапі модернізації вищої освіти України є забезпечення якості підготовки спеціалістів на рівні міжнародних стандартів. Розв’язання цього завдання можливе за умови зміни педагогічних методик та впровадження  інноваційних технологій навчання. Саме тому невід’ємною  складовою частиною  виставки стали 38 семінарів, «круглих столів», конференцій, на яких учасники освітянського форуму презентували інновації у навчально-виховному процесі, обмінювалися досвідом їх упровадження, демонстрували сучасні технології, авторські інноваційні проекти.  На семінарах Інституту педагогіки АПН України, Університету менеджменту освіти АПН України, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Луганського 
обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України та інших обговорювалися питання інноваційних технологій у процесі підготовки конкурентоспроможного спеціаліста в умовах економіки знань:на прикладі впровадження програми Інтел, інноваційні технології  навчання в професійно-технічній освіті, інновації в позашкільній освіті  і т.д. 

Свої розробки представили ВАТ «Київський завод реле та автоматики», ТОВ фірма «ІТМ», МПТВП «ОНІКО», ТОВ «1С Україна», науково-виробничий центр «Дидакта» та багато інших підприємницьких структур та навчально-методичних центрів Вінницької, Запорізької, Полтавської, Хмельницької, Черкаської,  Харківської, Луганської та Дніпропетровської областей.

Інноваційні технології у навчально-виховному процесі презентували Національний університет «Львівська політехніка», Прикарпатський національний університет імені В.Стефаника, Національний медичний університет імені О.О.Богомольця, Одеський національний політехнічний університет, Вінницький національний технічний університет, Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди, Уманський державний педагогічний університет імені П. Тичини, Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», Київський університет права НАН України, Київський славістичний університет, Мелітопольський державний педагогічний університет, Івано-Франківський державний медичний університет.

29 жовтня  учасникам-переможцям  у конкурсах інноваційних розробок були вручені виставкові нагороди «Почесні звання» лауреатів з номінацій: інтеграцiя освiти України у європейське спiвтовариство; інновацiї у загальноосвiтнiй середнiй школi: профiльне навчання; інновацiї в упровадженнi iнформацiйно-комунiкацiйних технологiй в освiтню практику; інновацiї у розробцi сучасних технiчних та наочних засобiв навчання; висвiтлення у засобах масової iнформацiї iнновацiй для освiтян. Роботи, якi зайняли II та III мiсця були нагороджені Почесним званням «Дипломант конкурсу» з вiдповiдної номiнацiї.

На участь у конкурсі  було  подано  193  інноваційні    роботи,  відзначено  по     номінаціям 49 навчальних закладів, фірм, методичних центрів, підприємств.

Видавництва, професійні журнали презентували свої видання у сфері освіти, інформуванні громадськості, фахівців про передовий досвід і науково-методичні інновації. Проведення таких виставок – підтвердження підвищеної уваги з боку суспільства до процесів, які відбуваються в системі освіти. Сьогодні ми переходимо до якісно нового стану суспільства – «суспільства знань», а ці знання продукує саме освіта. Тому розгляд питань, пов’язаних з впровадженням нового покоління методичних, дидактичних засобів навчання, інформатизації надто важливі і актуальні. Інноваційні методи дозволяють підняти навчання і освіту на якісно новий рівень, забезпечити рівний доступ до освіти. Такі  спеціалізовані виставки створюють широке поле для дискусій і обміну досвідом працівників галузі освіти, сприяють впровадженню інноваційних педагогічних і інформаційно-технологічних проектів, розширенню можливостей діяльності всіх учасників освітнього процесу.

Запрошуємо відвідати Шосту виставку-презентацію Освіта України

 «Інноваційні технології навчання» у 2009 році.

  • 18 февраля 10:54 Все, что нам нужно – это «Love is...»    0
  • 04 декабря 18:01 Специально к корпоративному сезону! Новое банкетное меню в Шулявской Ресторации    0
  • 04 декабря 16:36 Концерт групи "Брати ЧЕ"    0
  • 07 ноября 11:22 В Брюсселе открылась выставка «УКРАИНА ГЛАЗАМИ ДЕТЕЙ» («UKRAINE THROUGH CHILDREN'S EYES»)    0
  • 09 сентября 17:46 В галерее "MyGallery" открывается выставка Henkel Art.Award 2013    0
  • 22 августа 14:26 CEE 2013: самая масштабная выставка электроники в Украине 14-15 сентября    0
  • 22 июля 11:08 У Freud Hous творча зустріч з Матвієм Вайсбергом - живописцем, графіком та співзасновником ар'єргардизму    0
  • 27 июня 16:52 Впервые в Украине пройдет выставка моментальных фотографий Polaroid "8 дней лета"    0
  • 27 мая 11:17 28 мая в 19.30 во Freud House - встреча с незаурядной личностью, человеком-легендой, Ильей Стронговским    0
  • 30 апреля 12:32 Stare Misto: в центре Киева появилось самое большое в Украине трехмерное настенное граффити    0
  • 12 ноября 10:00 Сегодня в Киеве открывается новая выставка древнерусской живописи    0
  • 09 ноября 17:00 До 28 ноября KievFotoCom представляет мировых мастеров фотоискусства    0
  • 08 ноября 11:00 10 ноября в Киеве откроется выставка старинных дамских нарядов    0
  • 08 ноября 10:00 С 15 ноября в киевской галерее откроется фотовыставка Билла Брандта    0
  • 07 ноября 13:00 В конце ноября киевлянам расскажут, что можно сделать из велосипеда    0
  • 06 ноября 10:00 В Киеве раздают "волшебные поцелуи"    0
  • 05 ноября 17:00 Завтра в Киеве открывается выставка новейших технологий и оборудования    0
  • 05 ноября 10:00 Художественный арсенал предлагает киевлянам выставку картин из тюля    0
  • 05 ноября 09:00 15 ноября откроется выставка персонального фотографа The Beatles    0
  • 02 ноября 16:00 C 3 ноября стартует самый крупный аукцион в истории Украины    0