Выставки

“Ra фото” – студія андеграунд

Александр 30 марта 2009, 15:35
 0

Наступним етапом моєї культурної мандрівки була ця однойменна галерея. Яку, до речі не так складно й знайти, все таки зі слів кількох відвідувачів вони її довго шукали, а бувало й по кілька разів приходили та було зачинено. Справа в тому, що чомусь у дворі висить дві таблички, та одна з них веде куди треба. Але ми зараз не про це.

Реакція буде на виставку Тимофея Строганова – “Тень Диониса”

Ця назва мене просто розірвала. Чому саме? Давайте для початку, для кращого розуміння розлянемо коротко, що таке “діоніс”.

Діоніс – бог (рим. Бахус) – бог вина та виноробства, молодщий серед олімпійців, мати якого смертна. Діоніс завжди знаходиться в колі жінок, перші роки Діоніса його оточувалі жінки няньки, далі коханки одержимі Діонісом, тому все жіноче для Діоніса є знайомим та близьким. Бурхлива реакція, ємоціональнисть, пристрасть та божевільність, розкутість у світогляді та життєвій позиції, що часто дратує оточуючих його чоловіків.

Психологічна характеристака діоніса – архетип:

- він належить до емоціональної сфери життя, він поєднує в собі позитивні та негатинві прояви, він існує з найпіднесенішими та низькими почуттями, такій тип може належати людині, що має внутрішній конфлікт з оточенням та самим собою, він схильний до протиріч. Діоніс – це прояв таємних бажань жінки, Діоніс – чоловік це істота що керується своіми почуттями, тому його важко зрозуміти простим людям. Серьозним чоловікам він може здаватися занадто замріяним та жіночним, в той самий час для жінки це може бути найкращий друг, що так близько розумїє проблеми жіночого життя та її переживання.

Взагалі, можна багато розказувати про Діоніса, його образ водночас складний, та легкий для сприйняття, достатньо тільки відмовитись від догм. Складний цей образ в тому, що він скутий у чоловічій натурі. Консервативні погляди не розглядають серйозно чоловіка, що має ємоційні переживання, захоплення мистецтвом, чуттєвістю. Чоловік має бути брутальним, любити футбол, гараж, пиво на дівані. Також його складно зберегти у дитини, бо в недалекі консервативні часи, все що відрізняється від норми виправлялося та затоптувалося. Тому, ми можемо зрозуміти назву “Тінь Дионіса” та душевний стан художника.

Сподіваюся, що невеликий екскурс в психологічний тип Діоніса доміг нам збагнути основну суть того, що хотів донести до нас художник*.

Картини Строганова одразу звертають на себе увагу, бо вони виконані у трохи у недбаломі стилі, звертає увагу відсутність рамок, а також те, що картини холстом прибиті до стіни, все це створює необхідну атмосферу, саме ту, яка намагається віднести нас від стандартів, норм, догм мистецтва. Це переконує звернути увагу, дещо з ішої сторони, на ці картини. Як поціновувача жіночого та жіночності, мою увагу не могло не привернути те. що кожна картина має в собі певний образ жінки, що передається всіми правдами і неправдами: тут вона героїня, а тут здається що повія, жорстка і водночас тендітна, згадується ритуал Діоніса що доводив жінок до єкстазу. Подумайте, адже ми все ділимо на ранги, створюємо рамки, намагаємося стандартизувати – жінка домогосподарка, бізнес леді, вчителька, повія. Та тільки як би ми не намагалися, діоніс це дещо, що нагадує нам, що жінка вона одна, незалежно від того хто вона та чим займається, й хоче вона одного.

В мене було небагато часу, аби зануритися до глибокого сприйняття цього образу, бо в галереї почали збиратися молоді пані, промайнув пюпітр та мій інтим із символом жінки швидко закінчився, і мені довелося піти, аби не виявитися зайвим, так і не збагнувши до кінця цей невловимий образ. А може й не треба було? Хай залишиться невідомим, адже загадковість так пасує жінкам

Це була моя “Реакція”\ТЕТРАЭДР (с)

  • 18 февраля 10:54 Все, что нам нужно – это «Love is...»    0
  • 04 декабря 18:01 Специально к корпоративному сезону! Новое банкетное меню в Шулявской Ресторации    0
  • 04 декабря 16:36 Концерт групи "Брати ЧЕ"    0
  • 07 ноября 11:22 В Брюсселе открылась выставка «УКРАИНА ГЛАЗАМИ ДЕТЕЙ» («UKRAINE THROUGH CHILDREN'S EYES»)    0
  • 09 сентября 17:46 В галерее "MyGallery" открывается выставка Henkel Art.Award 2013    0
  • 22 августа 14:26 CEE 2013: самая масштабная выставка электроники в Украине 14-15 сентября    0
  • 22 июля 11:08 У Freud Hous творча зустріч з Матвієм Вайсбергом - живописцем, графіком та співзасновником ар'єргардизму    0
  • 27 июня 16:52 Впервые в Украине пройдет выставка моментальных фотографий Polaroid "8 дней лета"    0
  • 27 мая 11:17 28 мая в 19.30 во Freud House - встреча с незаурядной личностью, человеком-легендой, Ильей Стронговским    0
  • 30 апреля 12:32 Stare Misto: в центре Киева появилось самое большое в Украине трехмерное настенное граффити    0
  • 12 ноября 10:00 Сегодня в Киеве открывается новая выставка древнерусской живописи    0
  • 09 ноября 17:00 До 28 ноября KievFotoCom представляет мировых мастеров фотоискусства    0
  • 08 ноября 11:00 10 ноября в Киеве откроется выставка старинных дамских нарядов    0
  • 08 ноября 10:00 С 15 ноября в киевской галерее откроется фотовыставка Билла Брандта    0
  • 07 ноября 13:00 В конце ноября киевлянам расскажут, что можно сделать из велосипеда    0
  • 06 ноября 10:00 В Киеве раздают "волшебные поцелуи"    0
  • 05 ноября 17:00 Завтра в Киеве открывается выставка новейших технологий и оборудования    0
  • 05 ноября 10:00 Художественный арсенал предлагает киевлянам выставку картин из тюля    0
  • 05 ноября 09:00 15 ноября откроется выставка персонального фотографа The Beatles    0
  • 02 ноября 16:00 C 3 ноября стартует самый крупный аукцион в истории Украины    0