Туризм

TEDxKyiv 2013 представила нові проривні ідеї

Gloss 19 июня 2013, 16:09
 0

П’ята конференція TEDxKyiv відбулася 15 червня в Українському домі та зібрала довкола теми «Інстинкт майбутнього» 17 доповідачів-інноваторів з України, Росії, Данії та близько 450 учасників. Коло тем – від open-source космічних польотів та приватних обсерваторій до інновацій в благодійності, економіці, мистецтві, спільного творення міського простору і вивчення механізмів болю.

Засновник руху «Copenhagen Suborbitals», інженер Пітер Медсен розповів про створення ракет для суборбітальних польотів за ціною автомобіля представницького класу – без підтримки космічних держав і військових. Психолог Юнона Лотоцька поділилася результатами свого десятирічного дослідження моделей успіху і бар’єрів, які йому перешкоджають у слов’янській ментальності. Стоматолог Ярослав Заблоцький закликав фахівців різних сфер вкладати 1 день на рік у доброчинність – на прикладі міжнародного проекту, в якому провідні імплантологи світу повертали можливість широко посміхатися і повноцінно їсти літнім людям, які не могли собі дозволити імплантацію. Засновник російського «Банку заслуг» Руслан Абдікеєв ілюстрував дієвість «економіки заслуг», як форми взаємодії у суспільствах майбутнього. Власник компанії KodiSoft Дмитро Костик ділився роздумами про роль закоханості у створенні IT-продуктів, і як інтерактивні ресторани налаштовуються на настрій і смак клієнта. Команда українського «Хакерспейс» розповіла, де у Києві фанати й творці технологій можуть знайти однодумців і місце роботи. Сергій Ципцин, корифей комп’ютерної графіки у СНД, міркував над викликами, які приносить 3D-графіка і в чому секрети привабливості форми без змісту – блокбастерів.

Це лише частка ідей та інформації, що пролунали зі сцени. Відео ролики виступів будуть доступні в мережі з липня. Крім надихаючих ідей, відвідувачі побачили й почули «космічний» інструмент ханг, сопілку в бітбокс версії, пісні «Крихітки», перформенс штурмовиків «Зоряних воєн». Енергія, заряд ще довго розходилися хвилями від Українського дому. Команда організаторів сподівається, ці хвилі впливатимуть на суспільні зміни у найближчому майбутньому.

Ольга Романюк, ліцензіат і куратор: «TEDxKyiv 2013 довів, що українці можуть і вміють гуртуватися навколо корінних цінностей. Більше того, робити це добровільно і протягом тривалого часу (кістяк команди TEDxKyiv і частина партнерів конференції незмінні з 2010 року й працюють на волонтерських засадах). І як результат співпраці – якісний продукт, який надихає все більше співвітчизників та гідно представляє Україну в світовій спільноті TED (глибина висновків спікерів, енергія залу, технічна якість). Здається, ми зробили цей крок – від традиційного «моя хата з краю» до справжнього інстинкту майбутнього – інстинкту співтворення».

Роман Зінченко, ведучий TEDxKyiv: «Цьогорічний TEDxKyiv для мене став відкриттям із 2-х причин: по-перше, масштабом тієї роботи, яку проробили доповідачі під час підготовки. Бачити прогрес їхніх виступів, розгортання ідей на репетиціях, що сягає апогею на сцені TEDxKyiv – це надзвичайно глибокий досвід. По-друге, феноменальна енергетика залу. Настільки теплу, заряджену, відкриту аудиторію побачиш далеко не всюди. Овації є звичним для залу TEDxKyiv явищем, але цього року доповідача вперше викликали «на біс». Конференція «Інстинкт майбутнього» – стала для нас приводом для гордості й високою планкою для подальших заходів TEDxKyiv, підготовка яких незабаром розпочнеться».

***

TEDxKyiv – це гілка світової конференції TED (Technology, Entertainment, Design), яка щороку збирає провідні уми в Каліфорнії та Оксфорді на свято ідей, вартих поширення. Нобелівські лауреати, громадські активісти, підприємці, митці, візіонери масштабу Білла Гейтса чи Ела Ґора ділятьсь своїм натхненням та знахідками зі сцени TED. Вперше конференція TED відбулася у 1984 р. в Каліфорнії, з 2009-го локальні заходи проходять у багатьох містах планети – від Сан Франциско до Токіо – в рамках програми незалежно організованих подій TEDx.

TEDxKyiv – це також спільнота. Спільнота тих, хто виходить за рамки статус-кво і споживацьких моделей до творення і творчості. Спільнота тих, хто гуртується довкола проривних ідей і якісних думок, які задаватимуть маршрут прийдешніх десятиліть. Хто виправляє сьогодення і мислить практичним майбутнім.

  • 05 января 15:10 Рейс Киев-Кишинев попал в топ железнодорожных маршрутов Европы    0
  • 27 декабря 19:10 "Укрзализныця" возвращает "Буковельский экспресс"    0
  • 23 декабря 17:46 Автобусная компания Flixbus запускает автобусные рейсы из Киева в Берлин    0
  • 14 декабря 10:36 "Укрзализныця" рассматривает вариант продажи билетов прямо в поездах    0
  • 05 декабря 14:13 Как украинцам не потерять средства на счету Wizz Air и как продлить их действие    0
  • 02 декабря 19:03 FlixBus открывает 3 новых маршрута из Украины в Чехию и Польшу    0
  • 22 ноября 16:40 Страховая компенсация и подогрев пищи: бесплатные услуги УЗ, о которых не знают пассажиры    0
  • 14 ноября 20:01 "Укрзализныця" продает билеты на первые поезда в деоккупированные украинские города    0
  • 07 ноября 13:56 Из Киева снова начал курсировать пассажирский поезд в Молдову    0
  • 27 сентября 21:36 Украинская авиакомпания МАУ попала в топ лучших в Восточной Европе    0
  • 06 сентября 19:29 ЕС отменяет упрощенный визовый режим с Россией: когда и что изменится    0
  • 25 августа 17:01 Назван рейтинг самых безопасных городов мира 2022 года    0
  • 15 августа 13:05 Для украинцев действует программа бесплатных авиарейсов в Канаду    0
  • 12 августа 12:27 Британский лоукостер предлагает авиарейсы на основе песен в Spotify    0
  • 11 августа 22:56 Украинским беженцам предлагают бесплатные авиабилеты по Европе    0
  • 11 августа 20:11 Лоукостер Ryanair больше не будет предлагать авиабилеты за 10 евро    0
  • 09 августа 14:15 С сентября Германия изменит правила пребывания для украинцев    0
  • 27 июля 18:55 Назван рейтинг самых безопасных стран для представителей ЛГБТК+    0
  • 27 июля 03:05 Из Украины запускают автобусный маршрут в Австрию и Словакию    0
  • 11:29 Топ-10 локаций за границей, где чаще всего воруют у путешественников    0