Еда и Рестораны

У Києві пройшов фестиваль здорової їжі «Best Food Fest & Health»

Gloss 30 октября 2012, 12:19
 0

В НСК «Олімпійський» 27 жовтня відбулося справжнє свято смаку та гарного настрою - II Фестиваль Здорової Їжі «Best Food Fest & Health», а також Ярмарок Здоров'я. Свято, котре розгорнулося на трьох поверхах НСК «Олімпійський» торкнулося усіх сфер здорового способу життя і перетворилося з фестивалю їжі на Фестиваль Здоров'я, а кількість людей, відвідавших фестиваль та ярмарок цього разу збільшилась до 3,000 чоловік.

Найбільший ажіотаж викликала кулінарна зона, де на 10-ти стендах проходили кулінарні майстер-класи від українських та європейських шеф-кухарів. Технічним партнером Фестивалю цього разу з виступила компанія Pyramida. А кухні були надані інтернет-магазином mebli-VO.com. Гості мали змогу не лише спостерігати за процесом приготування страв, але й мали змогу куштувати готові страви і задавати свої запитання досвідченим майстрам кулінарної справи.

Фірмовими італійськими стравами вражав гостей Стефано Антоніолі (шеф-кухар ресторанів Avalon та Ministerium), а своїми неперевершеними десертами почастував гостей французький кухар Кевін Паньєр з готелю Fairmont. Своїми кулінарними секретами приготування козирних страв ділилися шеф-кухарі сім’ї ресторанів Козирна Карта - Креп де Шин (Артем Ігнатов), China White (Олег Білоус), Тюбетейка (Едуард Собченко) та ресторан Кувшин (Трістан Арабулі). А кулінарний блогер Анастасія Голобородько цього разу здивувала присутніх різотто з козячим сиром, горошком і м’ятою.

Кулінарну зону представляв також журнал Cooker, гостями на якому стали Едуард Насиров (кулінарний блогер, автор проекту Happyfood), брати Капранови, котрі приготували кашу з топора, Едуард «Діля» Приступа та інші.

Стосовно течій здорового харчування, то вони були представлені доволі широко. Веганів представляли Vegano Hooligano (Володимир Євлах та Рудольф Краєвський), котрі зготували сніданок, обід та веганську вечерю. За доброю традицією сироїдів представляв живий бар NebO's, вегетаріанську спільноту представляли Eco Buffet, а фірмові аюрведичні страви готували Аюрведа кафе та літературне кафе "Імбир".

Радує той факт, що з більшістю кулінарних партнерів наша співпраця стає все міцнішою. Вдруге наших гостей дивували своїми стравами Руський клуб "Культ Ра", торговий дім "Pana Dom", сімейний кухар Ігор Щур, зелень для життя "Мікрогрін" та все більш креативна Органічна ферма майбутнього від Creapro. Але також з'явилися і нові не менш прекрасні прихильники здорового харчування: ресторан "Коза Дереза", ресторан "Шляпа", клуб айкідо для дітей "Хікарі" та кулінарна веге студія "Абрикос", кур'єрська служби доставки тайскої їжі "FoodBox", а також віртуози з кулінарної школи "Наша Лавка" та багато інших.

Дещо незвично була представлена кулінарна зірка Даша Малахова. Вона провела інтерактив з гостями Фестивалю, відповідаючи на їх запитання та розповідаючи цікаві історії, пов’язані зі здоровим харчуванням, здоровим способом життя та мисленням.

На Фестивалі крім ресторанів гостей фестивалю пригощали органічною кавою преміум класу GEPA, неймовірно смачним варенням від Confitur та оливками й оливковою олією від торгової марки Mana Gea.

Залишилися задоволені і найменші фанати здорової їжі. Малюки мали можливість взяти участь в кулінарних майстер-класах від EcoClub.ua та «Арт і Я», повправлятися в англійській зі школою Helen Doron, навчитися сервірувати стіл та багато іншого. Юних учасників чекали ігри, квести, мультфільми про охорону природи та багато розваг.

Викликали величезний інтерес і дві лекційні зони. Серед лекторів були дієтологи, спортсмени та інші експерти здорового способу життя. Великий інтерес викликала лекція Голтіса. Людей здивувало, що чоловік в такій формі може в день з'їдати курагу і при цьому так виглядати. Акцент в лекції був на усвідомленості харчування. Оксана Скиталінська розповіла присутнім, як вижити в умовах мегаполісу та яким має бути харчування зайнятої людини та її сім’ї. А спеціальний апарат, котрий вона взяла з собою, який вміє вимірювати кількість жиру та м’язів в організмі, спричинив справжній фурор серед присутніх. Лікар та дієтолог Олег Терн розвіював міфи здорового харчування, про які його запитували фани сторінки Фестивалю у Facebook: http://www.facebook.com/BestFoodFest. Віктор Мацишин, спеціаліст Панчакарми та Су джок розповів, як за допомогою медитацій сучасній людині побороти стреси та завадити їх появі.

Великий інтерес викликали історії олімпійських чемпіонів. В лекційній зоні проходило інтерактивне спілкування зі спортсменами від Національного Олімпійського комітету: Оленою Говоровою, бронзовою призеркою Олімпійських ігор-2000 у потрійному стрибку; Оленою Садовничою, дворазовою призеркою Олімпійських ігор зі стрільби з лука; Оленою Похольчик, дворазовою бронзовою призеркою Олімпійських ігор з вітрильного спорту; Анною Безсоновою, абсолютною чемпіонкою світу 2007 року, п'ятиразовою чемпіонкою світу, триразовою чемпіонкою Європи з художньої гімнастики.

Серед інших лекторів, які завітали до Best Food fest & Health були: Даша Воронкова, Петро Мунтіян, Мельникова Юлія, Галина Курило, Павло Себастьянович, Сергій Губанов, Інна Морозова, Вадим Василенко, Алла Клименко, Олександра Кириленко, Олена Березовська.

Ритм здоров'я підтримував один з кращих фітнес клубів Києва «5 елемент», котрий представив куточок з унікальним обладнанням Fitness Life. Такі тренажери розвивають швидкість, силу, спритність і допомагають досягти бажаної форми набагато швидше. Кращі тренери клубу проводили майстер-класи для всіх бажаючих, даруючи гостьові візити до клубу.

Гості Фестивалю мали можливість відпочити після насиченої програми Фестивалю в комфортній лаунж зоні, яку оформляли smart cafe «Bibliotech», «Штуки» та «HovArt workshop». Створювали гарний настрій в цій зоні також і ігри - міні-гольф, який припав до душі багатьом гостям, а також ігрова приставка X-box, яка зацікавила просунуту молодь.

В рамках Фестивалю «Best Food Fest & Health» пройшов і Ярмарок Здоров’я, який розташувався на першому поверсі НСК «Олімпійський». Ярмарок зібрав під одним дахом компанії-лідери в галузі органічних продуктів та еко-товарів. Тут можна було придбати органічні фермерські продукти, косметику, побутову хімію, канцелярію з перероблених матеріалів, екологічні сувеніри, продегустувати і купити органічний чай, каву, хліб та багато інших еко-товарів. Вхід на ярмарок був безкоштовним.

Головна сцена ярмарку була вишукано оформлена за допомогою Magic Decor, а настрій створювали українські музичні колективи - гурт “Вперше чую”, лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів, флейтист, саксофоніст Олексій Смирнов, музичний дует Зеник Карач та Олег Суперманн, заслужена артистка України Тетяна Піскарьова, лауреат міжнародних конкурсів, солістка групи “Мандариновий рай” Євгенія Сахарова, музикант Лепа та африканські барабани від Djembuka.

Серед компаній, котрі були представлені на ярмарку були усім знайомі соки "Садочок", фермерські продукти від LavkaLavka, органічні продукти від "Органік Ера", органічна продукція вищої якості від "Біо Украина", органічна кава преміум класу від GEPA, натуральна та органічна продукція від "Натур Бутік", сувеніри та канцелярія з переробних матеріалів від Green Office, спеції від Kamis, натуральне мило, болгарський чай "Мурсальський", бездріжджовий хліб "Житня сила", сироїдні солодощі від живого бару NebO's, самоси та інші корисні страви від "Аюрведа-кафе", перший органічний хліб від "Хлібіо", суперфуди від "Harmonia Interna", фермерськи сири від "Наша Лавка", фреші та корисні страви від Fresh Factory, аюрведичний чай Пальміра, органічні молочні продукти від Pan Organic, сироїдні сири та інші "живі" страви від Vegatoria, натуральна косметика Vigor, одяг з органічного хлопку від Maika.ua, натуральне мило Чудо, натуральне мило Мильні історії, кулінарне приладдя від kartata potata, журнал про здоровий спосіб життя Yoga+Life, еко та біо косметика eco-kramnytsya.com, масло гі та інші молочні продукти від motherfarm.com.ua, натуральні продукти ручної праці natural.in.ua.

Серед медіа-партнерів, які внесли вагомий вклад у розвиток Фестивалю - генеральні медіа-партнери - "Журнал Здоровье" і потрал "Feelgood", Головне кулінарне видання "Cooker".

Інформаційні партнери: Смачно, Lifehacker, The village, Gloss.ua, Портал Медитаций, Izum.ua, Studnews, Yoga Life, Flavor, Chef.com.ua, Smak.ua, Меню ТВ, Tochka.net, Vegano Hooligano, Beintrend.com, Restorania.com, Organic.org.ua, Spoon, Едок, Veg'n'Cook, Svezh.com.ua, Eco-connect, Органік Стандарт, Vegannogi.com, Био Азбука, Зеленая аптека, Парк Київська Русь, Союз молоді Київська Русь.

  • 17 апреля 17:31 Известный шеф-повар Владимир Ярославский поделился особым рецептом теста для домашних пирожков (видео)    0
  • 11 апреля 18:11 Эктор Хименес-Браво поделился простым рецептом сочной вырезки в беконе (видео)    0
  • 10 апреля 13:40 Користь і шкода суші та ролів для здоров’я    0
  • 09 апреля 18:16 Сеть супермаркетов в Украине продает паски почти по 100 долларов (видео)    0
  • 29 марта 18:17 Как приготовить идеальную жареную картошку: секреты шеф-поваров    0
  • 27 марта 18:44 Клопотенку не дали открыть украинский ресторан в Японии, потому что «борщ – это российское блюдо»    0
  • 15 марта 17:55 6 продуктов, которые поднимут вам настроение на целый день    0
  • 11 марта 17:01 Сыр камамбер и бри могут исчезнуть навсегда: ученые назвали причину    0
  • 08 марта 17:28 McDonald's в Японии выпустил духи с запахом картошки фри (фото)    0
  • 27 февраля 15:45 Простой рецепт намазки на хлеб из сала — лучшее дополнение к борщу    0
  • 23 февраля 16:13 Пять видов орехов, которые действуют на организм лучше, чем лекарства    0
  • 20 февраля 16:52 Топ-5 продуктов, богатых белком, которые могут заменить мясо в ежедневном рационе    0
  • 12 февраля 18:36 Рецепт идеального теста для пиццы, которое получится с первого раза    0
  • 24 января 17:38 Идеальны для детей и как закуска к пиву: рецепт сырных палочек в хрустящей панировке    0
  • 12 января 17:35 В Южной Корее официально запретили есть собак: почему корейцы отказались от вековой традиции    0
  • 11 января 18:44 Самый простой маринад, с которым куриное филе получится вкусным и ароматным    0
  • 03 января 14:27 5 кулинарных лайфхаков, которые помогут нарезать лук без слез    0
  • 28 декабря 13:43 Как выбрать самые вкусные мандарины    0
  • 26 декабря 15:32 Сколько стоит приготовить оливье в 2023 году: сравнение цен в разных магазинах    0
  • 20 декабря 18:35 В Украину завезли сыр, который может вызвать заражение крови, бронхит и смерть    0