Еда и Рестораны

Зустріч з Андрієм Куликовим "Як домогтися, щоби в Україні спрацьовували стандарти якісноі журналістики"

Gloss 05 августа 2013, 13:21
 0

Журналіст, редактор, радіоведучий, телеведучий, медіаексперт, медіатренер Андрій Куликов – професіонал широкого спектру, має великий послужний список, який заслуговує поваги хоча б навіть одним цим пунктом: 1992–1995 роках – продюсер, старший продюсер радіо Української служби Бі-Бі-Сі (Лондон). Та окрім професійної діяльності, Андрій Куликов є людиною з великої літери. Про таких як він кажуть: ще старого зразка. Тож послухати його варто не лише журналістам.

Дотримання професійних стандартів журналістики – дієвий спосіб захисту журналістської галузі від тиску на неї, а, отже, і одна з запорук її здорового розвитку. Ми часто перекидаємо відповідальність за незадовільний стан на інших. Так зручно винуватити у негараздах зловмисників з числа зовнішніх сил. Часом тяжко визнати, що недопрацьовуємо самі.

Як змінилося становище в українській журналістики з часу останньої зміни влади? Які види тиску на журналістику переважають і як вони впливають на зміст і тон публікацій та ефірних матеріалів? Про які види тиску на журналістів і галузь у цілому досі мовчать? Яку загрозу професійній журналістиці становить блогерство? Наскільки імовірно створення в Україні суспільного мовлення, що зможе стати чинником оздоровлення галузі? Коли в Україні будуть цікаві телебачення і радіо?

Цитати:

"Тут на сцені є люди, пофарбовані в синій, червоний і зелений кольори. Куди зник помаранчевий колір, малиновий? Навіть якщо для всіх нас є застереження, ми не повинні допускати, щоб у нас зникали кольори. Ми не повинні допустити, щоб з нашого телебачення зникали мови, ми не повинні допустити, щоб з нашої спільноти зникали колеги. У нашій програмі працюють люди різних кольорів, я маю на увазі, люди різних політичних переконань, і може тому вона виходить такою, як вона є" (слова Андрія Куликова про політику, які вирізали з трансляції "Телетріумфу").

"Через суспільно-політичні ток-шоу вдається поширити інформацію, яка цікавить значне коло людей. І тому треба пробувати організовувати ділове обговорення важливих питань".

"Шоу – це не стільки "видовище", як "показ" – за допомогою слів у першу чергу".

"Якщо умовно вимірювати рівень свободи в Україні: свободи нам бракує".

"Мене часто вимагають, щоб я оприлюднив свої політичні погляди. Але моє редакційне судження таке: поки я є ведучим політичного ток-шоу, я не можу казати, за більшовиків я чи за меншовиків, щоб не провокувати недовіру у певної частини гостей студії і глядачів".

"Найпростіше у програмі замінити ведучого, бо не один ведучий робить проект".

https://www.facebook.com/events/411877478921484/

  • 22 апреля 18:02 Как приготовить сочный стейк дома: кулинарные советы    0
  • 17 апреля 17:31 Известный шеф-повар Владимир Ярославский поделился особым рецептом теста для домашних пирожков (видео)    0
  • 11 апреля 18:11 Эктор Хименес-Браво поделился простым рецептом сочной вырезки в беконе (видео)    0
  • 10 апреля 13:40 Користь і шкода суші та ролів для здоров’я    0
  • 09 апреля 18:16 Сеть супермаркетов в Украине продает паски почти по 100 долларов (видео)    0
  • 29 марта 18:17 Как приготовить идеальную жареную картошку: секреты шеф-поваров    0
  • 27 марта 18:44 Клопотенку не дали открыть украинский ресторан в Японии, потому что «борщ – это российское блюдо»    0
  • 15 марта 17:55 6 продуктов, которые поднимут вам настроение на целый день    0
  • 11 марта 17:01 Сыр камамбер и бри могут исчезнуть навсегда: ученые назвали причину    0
  • 08 марта 17:28 McDonald's в Японии выпустил духи с запахом картошки фри (фото)    0
  • 27 февраля 15:45 Простой рецепт намазки на хлеб из сала — лучшее дополнение к борщу    0
  • 23 февраля 16:13 Пять видов орехов, которые действуют на организм лучше, чем лекарства    0
  • 20 февраля 16:52 Топ-5 продуктов, богатых белком, которые могут заменить мясо в ежедневном рационе    0
  • 12 февраля 18:36 Рецепт идеального теста для пиццы, которое получится с первого раза    0
  • 24 января 17:38 Идеальны для детей и как закуска к пиву: рецепт сырных палочек в хрустящей панировке    0
  • 12 января 17:35 В Южной Корее официально запретили есть собак: почему корейцы отказались от вековой традиции    0
  • 11 января 18:44 Самый простой маринад, с которым куриное филе получится вкусным и ароматным    0
  • 03 января 14:27 5 кулинарных лайфхаков, которые помогут нарезать лук без слез    0
  • 28 декабря 13:43 Как выбрать самые вкусные мандарины    0
  • 26 декабря 15:32 Сколько стоит приготовить оливье в 2023 году: сравнение цен в разных магазинах    0