Еда и Рестораны

Концерт: ABSTRACT.JAZZ.FREE.IMPROV

Gloss 25 ноября 2013, 11:17
 0

Імпровізована музика працює за принципами людської комунікації більшою мірою, ніж фіксована в нотах: адже месседж та реакція формуються в реальному часі. Такий дух моменту: нам все менш доступна розкіш мислити повільно.

Швидка обробка великої кількості інформації - це те, що кожен з нас мусить робити, аби втриматися в контексті: щоранку постіндустріальний Сізіф лізе драбиною Вавилонської бібліотеки за RSS-рідером.

Коли мозок отримує забагато знаків - зростає рівень абстракції сюжету: деталі, які щойно виглядали драматичними піками, трансформуються в елементи інтер'єру. Змінюються шпалерні текстури, форми кімнат та вік дійових осіб - макроскопічні параметри, як температура й тиск, якби музика була газом. Персонаж співає ту ж саму пісню, щоразу на новий мотив - та все ще про те ж саме.

Така музика вимушена балансувати між надлюдським драйвом та ламінарними потоками. Між емоційними вибухами та інтровертними гранулярними монологами.

"Попри поширену думку, фрі-джаз не має нічого спільного з музичним хаосом. Він вимагає від музикантів віртуозної майстерності, досконалого порозуміння, глибокого знання кожного елементу. Для слухача сприйняття фрі-джазу є пригодою, де вони стають свідками народження і розвитку живого, неповторного твору." (wiki)

Станіслав Бобрицький: клавішні

Михайло Парамзін: гітара

Дует працює в напрямку імпровізаційної музики, поєднуючи елементи класичного фрі-джазу з неджазовими методами імпровізації (зокрема тими, що походять від композиторів XX ст). Для музики характерний мелодизм у поєднанні з потужним звуком, швидкими перемиканнями контексту та акустичними експериментами.

Участь: за умовами простору.

  • 17 апреля 17:31 Известный шеф-повар Владимир Ярославский поделился особым рецептом теста для домашних пирожков (видео)    0
  • 11 апреля 18:11 Эктор Хименес-Браво поделился простым рецептом сочной вырезки в беконе (видео)    0
  • 10 апреля 13:40 Користь і шкода суші та ролів для здоров’я    0
  • 09 апреля 18:16 Сеть супермаркетов в Украине продает паски почти по 100 долларов (видео)    0
  • 29 марта 18:17 Как приготовить идеальную жареную картошку: секреты шеф-поваров    0
  • 27 марта 18:44 Клопотенку не дали открыть украинский ресторан в Японии, потому что «борщ – это российское блюдо»    0
  • 15 марта 17:55 6 продуктов, которые поднимут вам настроение на целый день    0
  • 11 марта 17:01 Сыр камамбер и бри могут исчезнуть навсегда: ученые назвали причину    0
  • 08 марта 17:28 McDonald's в Японии выпустил духи с запахом картошки фри (фото)    0
  • 27 февраля 15:45 Простой рецепт намазки на хлеб из сала — лучшее дополнение к борщу    0
  • 23 февраля 16:13 Пять видов орехов, которые действуют на организм лучше, чем лекарства    0
  • 16:52 Топ-5 продуктов, богатых белком, которые могут заменить мясо в ежедневном рационе    0
  • 12 февраля 18:36 Рецепт идеального теста для пиццы, которое получится с первого раза    0
  • 24 января 17:38 Идеальны для детей и как закуска к пиву: рецепт сырных палочек в хрустящей панировке    0
  • 12 января 17:35 В Южной Корее официально запретили есть собак: почему корейцы отказались от вековой традиции    0
  • 11 января 18:44 Самый простой маринад, с которым куриное филе получится вкусным и ароматным    0
  • 03 января 14:27 5 кулинарных лайфхаков, которые помогут нарезать лук без слез    0
  • 28 декабря 13:43 Как выбрать самые вкусные мандарины    0
  • 26 декабря 15:32 Сколько стоит приготовить оливье в 2023 году: сравнение цен в разных магазинах    0
  • 18:35 В Украину завезли сыр, который может вызвать заражение крови, бронхит и смерть    0