Театр

Для журналіста Федора Шевчука і не тільки...

04 февраля 2009, 12:19
 0

 В І Д К Р И Т И Й Л И С Т

  (Частина перша)

ЗАСЛУЖЕНОМУ ЖУРНАЛІСТУ УКРАЇНИ

власному кореспонденту газети «Вінниччина»

Шевчуку Федору Харитоновичу



 

Драган Олександра Григоровича,

редактора газети «Слово Боже – УПЦ»,

село Флорине, Бершадський район, Вінницька область.

 

  КОПІЯ; засоби масової інформації

 

«Благословен Бог и Отец Господа нашего Иисуса Христа, Отец милосердия и Бог всякого утешения, утешающий нас во всякой скорби нашей, чтобы и мы могли утешать находящихся во всякой скорби тем утешением, которым Бог утешает нас самих!»

 

  Добродію Федоре Харитоновичу!

  У газеті «Вінниччина» за 17 грудня 2008 року на 3 сторінці був надрукований ваш матеріал «Обережно; фарисей» у якому Ви, безпідставно, з надуманих мотивів, керуючись домислами паплюжите моє ім’я, як редактора газети «Слово Боже – УПЦ» і газети в цілому. Я теж довго вагався; чи варто було б реагувати на ваш допис і взагалі мати із вами справу. Однак вирішив розтавити усі крапки над «і». Ви пишете, що моїм улюбленим жанром є написання скарг з проханням захистити мене нібито від несправедливості та знущань. З вашого речення я зрозумів, що Ви не знаєте про що йде мова. З метою покращення роботи редакції газети «Слово Боже – УПЦ» по роз’ясненню головних віросповідальних принципів святого православ’я та зміцнення зв’язків із читачами у селі Яланці, 15 травня 2006 року, по вулиці Щорса було відкрито кореспондентський пункт редакції газети. Для потреб редакції газети «Слово Боже – УПЦ», а саме для ведення сільського виробництва, ми 24 травня 2006 року № 369)5 написали відповідне Клопотання на ім’я голови Яланецької сільської ради Богомаза О., про виділення по вулиці Щорса земельної ділянки розміром 0,006 г. На згадану земельну ділянку ми хотіли завезти родючої землі, аби вирощувати овочі. Планували на базі нашого корпункту готувати для самотніх людей похилого віку благодійні обіди. На тій ділянці колись була водокачка, яка нині повністю розібрана. Раніше там була криниця, яку викопав мій дід Мойсей Лукич. Я поставив був за мету відродити ту криницю; поставити біля неї православного хреста та освятити. Нехай люди вживають цю воду. До речі, мені розповідали старожили, що одна місцева жінка Бідняк Галина біля цієї криниці бачила образ Божої Матері.

  Перед тим як написати відповідне Клопотання, то у мене 24.05.2006 року була розмова із землевпорядником Брованем М., який взявши «Проект землеустрою» повідомив мене, що згадана земельна ділянка відноситься до земель запасу Яланецької сільської ради. Однак голова Яланецької сільської ради Богомаз Олександр зловживаючи своїм службовим становищем став на шлях багаторазової підробки документів. Втім по – порядку. 29 червня 2006 року відбулась «3» сесія 5 скликання Яланецької сільської ради. За підписом секретаря Патлатюк К., ми отримали Рішення, копію якого додаю. Там зокрема, написано таке; «…відмовити у виділенні земельної ділянки, яка знаходиться по вулиці Щорса, так як дана земельна ділянка відноситься до прибережної захисної смуги ставки, на ній знаходяться природні джерела, які наповнюють ставок.»

  За підписом начальника Бершадського відділу земельних ресурсів Гладкого В.Д., від

18.07.2006 року за № 1193 отримали документ. Там є таке речення; «Спільно з начальником міжрайонного відділу Управління з контролю за використанням і охороною земель Гончаром А.Д., проведено обстеження ділянки, на яку претендує Драган О.Г. Встановлено, що вказана земельна ділянка відноситься до земель запасу Яланецької сільської ради і межує з землями присадибних ділянок громадян, жителів с. Яланець. На день перевірки земельна ділянка ніким не використовується, так як вона перезволожена та заросла бур’янами. Драган О.Г. подавши заяву в Яланецьку сільську раду, про надання йому в користування вказаної земельної ділянки, зобов’язується поліпшити її стан, та привести в стан, придатний для вирощування сільськогосподарських культур. 26.06.2006 р. «3» сесія 5 скликання Яланецької сільської ради розглянувши заяву Драгана О.Г. про надання йому земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, відмовила йому з надуманих мотивів (наявність водоохоронної зони та природніх джерел)…»У даному випадку секретар Яланецької сільської ради Патлатюк К., надсилаючи мені рішення сесії, здійснила свідоме адміністративне правопорушення, а саме порушила Статтю 53-2 «Приховування або перекручення даних земельного кадастру». Отже, як бачимо ніякої «природо-захисної смуги» тим паче ніяких джерел там, як свідчить начальник Бершадського відділу земельних ресурсів не має. Що стосується природо захисної смуги, то рішенням попередньої сесії, коли головою був покійний Леонов було визначено радіусом 5 метрів навколо ставу.

  Про те, що згадана земельна ділянка по вулиці Щорса відноситься до земель запасу Яланецької сільської ради, і не є природо - захисною смугою підтверджує у своєму листі

від 18.07.2006 року № 01-24-127 заступник голови Бершадської райради Сугак П.А., У своєму листі від 25.04.08 року № 07)-1848-04, начальник відділу прокуратури Вінницької області Білоус С.А., теж стверджує, що перевіркою прокуратури області було встанов-лено, що згадана земельна ділянка відноситься до земель запасу Яланецької сільської ради.

  Мною повторно на ім’я голови Яланецької сільської ради було написано відповідне Клопотання. Однак 28.09.2006 року відбулася сесія і коли землевпорядник Бровань М., зачитав моє Клопотання, то голова Богомаз О., сказав, що не має потреби його розглядати. Ось так Богомазом було знехтувано приписи заступника голови райради Сугака П., начальника Бершадського відділу земельних ресурсів Гладкого В., начальника міжрайонного відділу Управління з контролю за використання і охороною земель Гончара А., Як на мою думку Богомаз О., відкрито нехтує листами цих посадовців, мабуть вони для нього не є авторитетними керівниками. Він мені відкрито заявив, що у селі Яланці він є «прокурором і суддею», і буде так як він захоче. Іще раніше мені Богомаз сказав, що навіть якщо суд і присудить виділити редакції ту землю, то він все рівно цього не зробить. Після моїх багатьох звернень, врешті – решт 4 травня 2007 року рішенням 8 сесії 5 скликання чомусь мені, як приватній особі, а не редакції газети «Слово Боже – УПЦ», сесія Яланецької сільської ради вирішила надати дозвіл для «окультурення земель ділянки для громадських потреб». Ніякої мови про те, аби надати нам земельну ділянку для ведення сільського господарства там не має. Згадане рішення я розцінюю як знущання наді мною зі сторони Богомаза О., У тому рішенні від 4 травня 2007 року зокрема, написано таке; «… розглянувши усну заяву гр… Драган Олександра Григоровича щодо надання йому дозволу на окультурення земельної ділянки для громадських потреб..»

  Насправді 24 травня 2006 року ми на ім’я голови Яланецької сільської ради Богомаза О., написали Клопотання про виділення земельної ділянки розміром 0,006 г. для ведення сільського виробництва. З моєї сторони ніякої усної заяви не було. Мені цікаво знати, яким керувалась сесія Законом, коли зобов’язала (!!!) мене провести «окультурення земельної ділянки»? Прокуратурою Бершадського району за № 679 16 квітня 2008 року було винесено Протест на згадане рішення від 4 травня 2007 року, оскільки Ст. 22 «Земельного кодексу України» визначено порядок використання земель сільськогос-подарського призначення, яким не передбачено надання дозволу, або зобов’язання громадян окультурювати земельні ділянки для громадських потреб. Я мав конфіденційну розмову із працівниками Яланецької сільської ради, які повідомили мені, що голова Богомаз О., лізе у всілякі документи; робить виправлення, переписує рішення попередніх сесій. Також мені відомі такі факти, що Голова сільської ради незаконно видавав субсидії деяким жителям села, родичі яких є депутатами селищної ради. І тому ці депутати є його боржниками і приймають такі рішення, які хоче Богомаз. Деяким жителям села Яланця Богомаз О., видавав фіктивні Довідки для отримання дотацій за буцім-то здану ними худобу. Хоча у них навіть сараю для утримання свиней і худоби не має. По моїм заявам приїжджають з Вінниці багаточисленні комісії, але вони вірять тим Довідкам, які видає Богомаз. Чомусь ніхто не хоче затребувати «Проект землеустрою». Більше того ці комісії мої Заяви розглядають без моєї участі! 19 травня 2008 року працівники Яланецької сільської ради, за вказівкою Богомаза О., приходили до тих людей, будинки яких межують

із корпунктом редакції нашої газети, і обманним шляхом заставили їх підписати буцім-то колективне звернення, що вони проти, аби редакції виділили земельну ділянку по вулиці Щорса.

  Далі Ви написали, що по моїм заявам приїжджають перевіряючі, і як правило нічого не підтверджується. А як воно може там підтвердитись, якщо перевірки проходять без моєї участі і у мене не беруть пояснень? Хотя ні всього було чотири таких зустрічей із перевіряючими. Останній раз зі мною зустрічався представник міліції чи то з Вінниці чи то з Києва. Толком він мені нічого не пояснив. Коли він у мене брав пояснення, то був згоден із моїми доводами і копіями документів, які я надавав. Зустріч відбувалась у приміщенні Бершадської міліції на першому поверсі. Після того як він узяв у мене пояснення, то запропонував піднятись на другий поверх до начальника міліції Андрущенка В., Не доходячи до кабінету начальника, вітром було відкрито сусідні двері, і я побачив як стіл був накритий горілкою, вином та закускою Зустрічі так і не відбулось, бо його викликали до райдержадміністрації. І після цього Ви гадаєте, що було проведено об’єктивну перевірку? Я упевнений, що після такого застілля, була іще сауна та інша «програма».

  Іще 23 лютого 2008 року мною на ім’я начальника Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області Андрущенко В.М., було написано Заяву у якій я просив, аби вони перестали у прямому розумінні цього слова іздіватись над редакцією газети «Слово Боже – УПЦ», мною як редактором, і нехай уже вивозять мене до лісу і убивають, бо я не можу терпіти такі знущання. Однак моєї душі їм стало замало, і вони вирішили іще позну-щатись над моєю матушкою, «Ветераном праці» Драган Ніною Мойсеївною. Для цього вони підключили голову Яланецької сільської ради Богомаза Олександра, який Злов-живаючи своїм службовим становищем став на шлях багаторазової підробки документів, бо видає моїй матері Довідки які суперечать одна одній. Працівники Тростянецької міліції, на чолі із дільничним інспектором Дзюбенком Василем, приїджали до нас у редакцію, і убили вагітну собачку «Лесю», і важко побили собаку «Рекса».

  Нещодавно колишній працівник міліції, пенсіонер Кушнір Петро з села Яланець, украв з подвір’я редакції газети «Слово Боже – УПЦ» собаку «Бровушку». Свої дії він пояснив тим, що у його доньки, яка проживає у селі Лісниче злодії украли кури і їй потрібен собака. Декілька років тому з домоволодіння моєї матері було украдено труби і бляху. Було порушено кримінальну справу. Однак вони не хотять нічого робити.

  Пане Федоре! Якщо Ви такі «праведні» та принципові, то чому б Вам на шпальтах газети «Вінниччина», не заснувати рубрику «Жесть мундира», у якій розповісти як під час досудового слідства працівники Бершадського райвідділу міліції, по суботам займаються катуванням затриманих? Одного разу у суботу, я потрапив ненароком на третій поверх райвідділу, і коли відкрив кодований замок, то побачив, як біля вікна наручником був прикутий хлопець. А в цей час з однієї кімнати було чути звуки як б’ють людину. Мені стало зле. Коли відчинились двері, то до мене вийшов розпашілий, і захеканий працівник міліції, і запитав, що мені потрібно. Я сказав, що уже нічого. Один житель району «К», мені розповідав, що коли він відбував адміністративне покарання у приміщенні Бершадської міліції, то одного разу його завели до кімнати слідчого, і показали на зовсім на незнайому йому людину. Дільничний інспектор Божок Ігор, наказав йому підписати Протокол, що буцім-то він бачив як цей чоловік, житель села «У», бив свою дружину. Він відмовився це підписувати заявивши, що цього чоловіка бачить вперше і ніколи у тому селі не був. Тоді Божок Ігор почав бідолашного бити дубінкою по руках, ліктях. А скільки було таких випадків, що затримані не витримувавали катувань і вискакували через вікно, при чому ламавши собі руки. Переговоріть із лікарями- травматологами. .

  Добродію Федоре! Якщо Ви такі «праведні» та принципові, то чому не напишите у

газету «Вінниччина» матеріал про те, що у Бершадському районі відбувається масовий, ніким неконтрольований забій великої рогатої худоби, коней, телят, свиней у приватному секторі? Залишки від забою приватні заготівельники викидають у лісосмуги та у річку. Тому і не дивно, що лише за 9 років у нашому районі було зафіксовано 58 спалахів лептоспірозу. За 2007 рік таких випадків було 8. А у 2008 році лише 3. І я про це не боюсь писати.

  Вельмишановний Федоре! Якщо Ви такі «праведні» та принципові, то чому не стали на захист голови Бершадської райдержадміністрації Шульц С.,? Адже тоді у газеті «Бершадська пора», у досить таки цинічно зневажливій, брутальній формі, з порушенням журналісткого єтикету паплюжилось ім’я цього посадовця? Лише я не побоявся, і став на захист Шульц С., опублікувавши матеріал у райгазеті під назвою «Дозвольте не погоди-тись». Адже я вважаю, що будь –який журналіст повинен толерантно ставитись до свого співрозмовника. Так де ж була Ваша журналістка етика, порядність?

  З вашого допису можна прочитати наступне; «До речі, газети «Слово Боже» ви не знайдете в жодному кіоску, вона не внесена в каталог…»

  Вельмишановний Федоре Харитоновичу! Як може газета «Слово Боже – УПЦ» бути внесена до Каталогу, якщо вона була заснована із благодійною метою для безкоштовного розповсюдження, у лютому 1992 року? Свідоцтво про державну реєстрацію було видано 9 лютого 1993 року серії ВЦ -157. Згодом коли відбулась перереєстрація, то було видано інше Свідоцтво серії ВЦ – 437 від 19 червня 2001 року. Через три роки, а саме 8 червня 2004 року, наша газета «Слово Боже – УПЦ», отримала Свідоцтво серії А00 № 141303 про державну реєстрацію юридичної особи, з місцезнаходженням у селі Флорине вулиця Чкалова, 35, Бершадського району. Також маємо Статут редакції газети «Слово Боже – УПЦ». Може перед тим як обливати мене, і газету брудом потрібно було б звернутись до управління по пресі із відповідним запитом?

  * * *

  Потім Ви почали мене звинувачувати у тому, що я часто використовував у своїх матеріалах слово «майбутній священик». Повинен Вам заперечити, бо слово «майбутній священик», мною було написано один раз, під час передплатної компанії, коли було надруковано мою замітку у райгазеті «Бершадський край», де я серед всього іншого написав таке речення; «я як майбутній священик серед релігійних видань передплатив, і районку».

  * * *

  Аби вижити газеті «Слово Боже – УПЦ», я маючи медичну освіту був офіційним дистриб’ютором київської фірми «Омікс – Фарм», з продажу біологічно-активних добавок. Здебільшого замовлення, я надсилав людям поштою. У своєму матеріалі «Обережно фарисей», Ви написали, що одна з газет надрукували критичний матеріал на мою адресу з приводу буцім-то моєї недобросовісністі. Це було у 2003 році. Одна жіночка з міста Макіївка, для придбання біодобавки «Корріда+», для лікування нікотинової залежності, надіслала на мою адресу 17 гривень. Замість того, аби на бланку поштового переказу написати «Вінницька область, Бершадський район..», вона написала таке; «Волинська область, Бершадський район…». Її переказ було надіслано у місто Ківерці (Волинської області), де згідно поштових правил, пролежав там місяць, а вже потім його було надіслано мені. І газета називалась «Хозяин». Згодом там було надруковано вибачення, яке я упевнений читали…

  Те що Ви написали далі мене дуже обурило, бо свідомо усе було перекручено та

спотворено. З ваших слів виходить, що спочатку я почав видавати газету «Слово Боже – УПЦ», а вже потім став «зцілителем». Це ж неправда, бо після закінчення медичного

закладу я став працювати у Ободівській номерній поліклініці. Так дав Бог, що я навчився вправляти людям диски та хребці. До мене стало їхати багато людей, і якщо бути відвертим до цих пір звертаються. Я став непогано заробляти. Одного разу вночі мені прийшла думка видавати релігійну газету. Тоді у поліклініці був стоматологічний кабінет, і я з лікарем- стоматологом поділився думкою з приводу газети. Я хотів її назвати «Православний погляд» або «Віра». Той лікар замислившись на мить і порадив назвати газету «Слово Боже». Ось так, пане Федоре було придумано назву. Якщо Вам буде цікаво, то скажу, що я був іще дистриб’ютором з продажу телефонів марки «Сенао». Я усе робив для того аби заробити кошти на випуск газети. Ви чудово знаете з оголошення яке друкується іноді у райгазеті «Бершадський край», що крім газети «Слово Боже – УПЦ», я безкоштовно усім бажаючим надсилаю газети «Летопись православия», «Одигітрія»,

«Седмиця», Почаевский листок та журнал «Спасите наши души». Газета «Слово Боже – УПЦ», безкоштовно розповсюджується у місцях позбавлення волі, будинках престарілих.

  ***

  А тепер хотів би дати Вам пояснення з приводу того, чому я іще не священик. Я мав розмову із керуючим єпархією і він мені сказав, що за це потрібно заплатити гроші…Далі я не хочу коментувати.

  * * *

  У передмові до своєї статті Ви написали, що довго думали і вагались, чи варто писати про мене, і що ні за яких умов не будете мати зі мною справу у подальшому. Я вимушений усе це прокоментувати, і висловити свою думку. Я теж довго вагався, чи варто писати про Вас те, що мені відомо, однак ради об’єктивності напишу. У свій час Ви зустрічалися, і хотіли побратися із кореспондентом – організатором районного радіо Наталією Б., яка згодом заснувала вперше у Бершаді телебачення «Світлиця». Я також безкоштовно на тому телебаченні працював; вів новини району. Та коли вона відмовилась стати вашою дружиною, то Ви відомстили. У райгазеті була надрукована написана вами критична стаття з приводу місцевого телебачення. Негарно тоді Ви вчинили Федоре Харитоновичу! Ой як не гарно!

  Зараз хочу пояснити чому Ви зі мною «не хочете мати справу». Років 8 назад, Ви були власним кореспондентом газети «Панорама». На той час єпархіальне управління знаходилось у Вінниці, і я часто їздив туди по справам. І Ви мене просили заїджати у редакцію «Панорами», аби отримувати вашу заробітну плату, бо їхати автобусом було накладно. Декілька разів я передавав вам гроші. Одного разу у мене виникла така ситуація, не з моєї вини, що я вимушений був поїхати за межі області на декілька тижнів. Коли я Вам віддав тих 50 гривень, то затримка дуже Вас обурила. Моє серце відчувало, що рано чи пізно, Ви відомстите. І ось лише через 8 років все ж таки відомстили написавши критичний матеріал про мене «Обережно фарисей».

  Ви можете продовжувати обріхувати газету «Слово Боже – УПЦ», мене як редактора, однак газета існує і ми маємо своє коло читачів. Уже 4-й рік при нашій редакції газети діє пересувний Місіонерський православний духовно- просвітницький Центр. Основним завданням цього Центру є роз’яснення головних віросповідальних принципів святого православ’я у будинках престарілих, виправних закладах. Безкоштовне розповсюдження духовної літератури, хрестиків, іконок серед такої категорії віруючих. Два роки у нас існує звуко-відеостудія «Благовіст». Нещодавно для будинку престарілих ми передали аудіо-запис Святої Божественної Літургії Іоанна Златоустого. Адже люди похилого віку, не завжди мають змогу побувати у церкві на богослужінні. Нині триває підготовча робота до зйомок нашого першого відеофільму з робочою назвою «Господи, прости нас грішних!». Розповідь піде про Гамалаївський Харлампіївський монастир, який знаходиться у Шостинському районі, Сумської області. Його було побудовано у 1713 році. Нині там на території Святої обителі знаходиться виправна колонія. Дякуючи керівництву департаменту виконання покарань у Сумській області, ми вже маємо дозвіл на проведення відео зйомки.

  Та повернімось до Вашого матеріалу. Ви там згадуєте колишнього епископа Тульчинсько – Брацлавського ІППОЛІТА. Справа і тім, що Владика надсилав до друку матеріали, які розпалюють міжконфесійні чвари, паплюжать ім’я Патріарха Київського та усієї Руси ФІЛАРЕТА. Із зрозумілих причини я відмовлявся друкувати подібне. Повідомляю Вам, що згідно Журналу № 122 засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, від 14 грудня 2007 року Владика ІППОЛІТ, за свої заклики, які порушують мир та спокій у ввіреній йому єпархії та інших єпархіях відправлений на спокій. Нині він перебуває у Святогірській Лаврі. На сайті УПЦ, було надруковане з того архієрейського засідання від 14 грудня таке повідомлення ; «…архиепископ Митрофан касаясь вопроса о деятельности епископа Ипполита, сказал, что его «дело» насчитывает три увесистых тома. Владыка Ипполит на протяжении последних лет вносит смуту в церковную среду, не считаясь с постановлениями Священного Синода. Владыка Митрофан процитировал отрывок из прямой речи епископа Ипполита, опубликованной в Хустской епархиальной газете. Еп. Ипполит заявлял, что на собраниях архиереев УПЦ «отсутствует дух соборности, архиереи ставятся перед необходимостью принятия заранее принятых определений». Епископ Ипполит считает себя не частью УПЦ, а некоей отдельной «единицей», отметил архиепископ Митрофан. Он также акцентировал внимание присутствующих на том, что решение о почислении за штат епископа Ипполита принималось епископатом УПЦ соборно, в результате общего обсуждения, где каждый архиерей имел возможность высказать свою точку зрения.»

  Мені відомо, що за написання цього матеріалу, Вам пообіцяли посаду редактора газети «Бершадський край». Не думаю, що це станеться. У свою чергу я звертаюсь до головного редактора газети «Вінниччина» Костко О., з проханням надрукувати моє звернення на сторінках очолюваної ним газети.

 Олександр ДРАГАН, редактор газети "Слово Боже - УПЦ", с. Флорине, Бершадський район. Вынницька область

 24 грудня 2008 року.
 

  • 31 марта 14:26 "Кролики" обещают одесситам приехать на концерт, который состоится 6 апреля в Русском Театре    0
  • 13 марта 15:18 Российские артисты спектакля "8 марта мимолетом" подтвердили, что приедут в Одессу    0
  • 04 ноября 11:39 Вистава Київського плейбек-театру "Дежавю-плюс": «Нова зустріч з собою»    0
  • 12 февраля 12:10 «PoleArtShow: за 80 дней до конца света. По мотивам Жюль Верна» презентует шоу в Одессе    0
  • 12 ноября 14:00 Киевляне смогут узнать, что видят люди в своих эротичных снах    0
  • 12 ноября 12:00 В Киеве покажут единственный в мире PoleArt спектакль    0
  • 09 ноября 13:00 Киевлян порадуют спектаклями "Студия Театрального искусства"    0
  • 05 ноября 18:00 6 ноября на сцене Национальной оперы будет представлен проект «Короли танца. Избранное»    0
  • 30 октября 15:00 В ноябре киевляне станут свидетелями тайного свидания    0
  • 25 октября 10:00 Завтра киевляне увидят долгожданную постановку Шекспира    0
  • 22 октября 16:00 Во вторник в Киеве состоится спектакль "Мастер и Маргарита"    0
  • 19 октября 09:26 Сегодня Михаил Жванецкий расскажет киевлянам о грядущих переменах    0
  • 18 октября 15:00 В Киеве будут летать скелеты, а зал оккупируют нищие, припадочные и беременные    0
  • 17 октября 09:00 В Киеве начался юбилейный театральный фестиваль    0
  • 16 октября 13:00 Завтра "Молодой театр" покажет киевлянам "Любовные письма к Сталину"    0
  • 15 октября 18:00 Легендарная рок-опера "Юнона и Авось" отмечает свое тридцатилетие сегодня    0
  • 10 октября 16:00 Театр ДАХ покажет реалити-шоу "Бесхребетность"    0
  • 10 октября 12:00 11 октября в Киеве представят скандальную черную комедию    0
  • 04 октября 11:00 Сегодня театр-студия "Образ" представляет великих женщин ХХ века    0
  • 02 октября 13:00 В Театре на Подоле показывают историю о сумасшедшем    0