Прокопів: документ про паркінг на Михайлівській народила хвора уява

Gloss 22 апреля, 2016, 09:57
 0

Секретар Київради Володимир Прокопів вважає неможливим будь-яке будівництво на Михайлівській площі і переконаний, що автора розпорядження про паркінг треба звільнити.

Про це він сказав на засіданні Київради 21 квітня.

"Я не вважаю можливим будівництво будь-чого на Михайлівській площі. Маразм дійшов до того, що вже йде мова про приватизацію Михайлівської площі. Це маячня, це неможливе, і депутатський корпус цього ніколи не допустить", - сказав Прокопів.

Він подякував громадським активістам, які провели велику роботу і знайшли розпорядження про будівництво паркінгу без обговорення і за 2,3 мільярда бюджетних коштів.

"Той проект розпорядження, який гуляє в інтернеті, міг народитись тільки в чиїсь хворій уяві. Будівництво такого об’єкту за бюджетні кошти, тим більше, яке не потребує громадського обговорення, я не вважаю можливим. Звільнення таких чиновників не потребує громадського обговорення – це правда", - сказав Прокопів.

"Я хочу всім чітко сказати – депутати Київради знаходяться при свідомості, і голосування за виділення таких коштів ніколи не буде. Більше того, міський голова таке розпорядження не підпише", - додав секретар міськради.

Він наголосив, що жодних будівництв без погодження з громадою не буде.

"Отут за цією трибуною, доповідаючи нам, було чітко вказано, що ми виділяємо кошти (100 тисяч гривень) на вивчення можливості створення підземного паркінгу. Вивчення щодо можливості створення паркінгів буде йти по багатьох площах, у тому числі по Дарницький, по Солом’янській, не виключено, що по Європейський", - розповів Прокопів.

Він додав, що якщо буде визначено, що під якоюсь площею можна облаштувати паркінг, то депутати будуть у Київраді обговорювати можливість цього створення.

"У разі, якщо ми вирішимо, що це можливо, то пройдуть громадські обговорення, і якщо люди це підтримають, то тільки тоді ми будемо виділяти кошти, чи дозволяти інвестору там щось робити", - пообіцяв секретар Київради.

Як відомо, у лютому радник мера Києва Павло Рябікін завив "Українській правді. Київ", що столична влада обговорює можливість облаштування підземних паркінгів під Михайлівською та Європейською площами у рамках Концепції розвитку єдиного паркувального простору у Києві.

Він висловив переконання, що якщо оці 2 проекти колись втілять в життя, то центр міста буде забезпечений місцями для паркування авто.

Згодом мер Києва заявив, що міська влада має намір облаштувати підземний паркінг на Європейській площі до кінця 2016 року.

На початку квітня мер Києва Віталій Кличко запевнив, що столична влада не збирається приватизовувати Михайлівську площу, а чутки про це – провокація.

14 квітня депутати Київради підтримали виділення з бюджету міста 100 тисяч гривень на проектні роботи з будівництва підземного паркінгу під Михайлівською площею в буферній зоні Софії Київської.

Доповідач з питання заступник мера Києва Микола Поворозник, запевняв, що ці 100 тисяч гривень виділені на те, щоб дослідити, чи можна будувати паркінг під Михайлівською і що там замість паркніга може бути музей.

Активіст Євгенія Кулеба наголосила, що столична влада обдурює депутатів і киян у питанні будівництва підземного 4-рівневого паркінгу під Михайлівською площею. Вона припустила, що на будівництві можуть відмивати бюджетні кошти, а саму землю продати.

  • 22 апреля 17:02 Покупка однокомнатной квартиры в Киеве равна 17 годам аренды: какая ситуация в других городах Украины    0
  • 11 апреля 16:41 Будут ли отключение света из-за разрушения Трипольской ТЭС — ответ «Укрэнерго»    0
  • 04 апреля 16:09 В Украине водителя могут оштрафовать за нарушения, которые он не совершал: причина    0
  • 20 марта 19:49 В Украине переименуют 5 городов и более 100 сел: полный список новых названий    0
  • 18 марта 15:46 500 гривен штрафа и год без прав: водителей в Украине могут жестко наказать за невиновное нарушение    0
  • 12 февраля 13:10 В Украину вернутся морозы до -15: синоптики предупредили, когда ждать похолодание    0
  • 29 января 17:39 Чего ждать от погоды в последний месяц зимы: прогноз на февраль от Укргидрометцентра    0
  • 11 января 17:18 Как изменилась ситуация на рынке недвижимости Украины в 2023 году: предложения и цены    0
  • 09 января 15:38 «Київпастранс» витратить вісім мільйонів гривень на скляні зупинки    0
  • 02 января 14:27 Заработают ли графики отключения света после ракетной атаки: в Yasno дали ответ    0
  • 29 декабря 16:44 В Украину идут 20-градусные морозы: даты и карта погоды    0
  • 27 декабря 15:49 Где в Украине самая дешевая и самая дорогая чашка кофе: индекс Эспрессо Украины 2023    0
  • 13 декабря 13:47 Демограф рассказал, сколько людей будет жить в Украине через 10 лет    0
  • 08 декабря 18:22 От Триполья до наших дней: для детей ВПЛ и военных запустили цикл бесплатных исторических экскурсий от COMINBANK    0
  • 04 декабря 17:36 В киевских кинотеатрах запускают сеансы для людей с нарушениями слуха и зрения    0
  • 01 декабря 13:34 Как получить свои первые водительские права в Украине: инструкция по новым правилам 2023 года    0
  • 28 ноября 15:07 Опубликован рейтинг самых дорогих городов для жизни в Украине    0
  • 09 ноября 15:44 Октябрь этого года стал самым теплым за всю историю наблюдений, но в ноябре погода в Украине изменится    0
  • 09 ноября 09:00 WhiteBIT надасть голоси закритим пам’ятникам Києва    0
  • 07 ноября 16:28 8 вещей, которые каждый водитель должен проверить в автомобиле до наступления зимы    0