Интервью

Интервью с блогером, путешественником и музыкальным фанатом Богданом Логвиненко

Юлия Боднар 16 февраля 2012, 10:16
 0

Богдан Логвиненко создал проект NaturalEast для того, чтобы организовывать в Украине качественные музыкальные и культурные проекты. Богдан поделился с нами воспоминаниями о самых ярких событиях прошлого года и анонсировал парочку интересных туров за границу, запланированных на 2012-й год. В этом интервью – не только рассказ о новом и необычном проекте, но и линки на интересную музыку.

Богдан Логвиненко
блогер, журналист, автостопщик

NaturalEast - это сообщество, которое занимается организацией творческих событий в Украине. В прошлом году они организовали приблизительно 50 событий, среди которых - туры польской группы NP (napszyklat), чешских коллективов DVA и Doma Ensemble, украино-польской группы DagaDana и этно-джазовый фестиваль «Київські «Флюгери Львова».


Ідея з'явилась після реалізації найпершого туру чеського гурту DVA. Після нього одразу ж з'явилось кілька проектів, які можна було б показати Україні.

Натуралістами себе вважають наразі від 4 до 10 осіб. Люди приходять і привносять щось нове в проект постійно, і ми абсолютно відкриті.

Першими нашими проектами став тур DagaDana і Київські флюгери Львова, на яких виступали два польські колективи, білоруський та кілька українських.

В теперішній час складно віднайти щось справжнє і щире. Ми намагаємось це робити. Звісно, це суб'єктивна віра в щирість і “справжність” того, що ми робимо, того, кого ми просуваємо, але це дуже легко пояснити. Те, що ми привозимо в Україну, або те, що ми шукаємо тут, в Україні - має бути максимально виправдане для нас, це мусить бути цікавий і зрілий фрукт, хоча краще недозрілий, але в жодному випадку не пере-.

Нам цікаво займатись тими проектами, які зачіпають наші серця, які надихають, качають, торкають - можна підібрати багато епітетів.

Часто і до нас пишуть, ми слухаємо - блін, круто! Ну так і починається... Або гурти, яким ми вже зробили концерти в Україні, радять нас іншим європейським колективам.

Так відбулось знайомство з Port-royal з Італії, наприклад. Я їх чув вже давно, але коли вони приїжджали в Київ - провтикав. І не я один не знав про цей концерт, тому вони стовідсотково мусять приїхати ще. І станеться це вже в березні-квітні. А познайомив нас чеський менеджер DVA.

Поки що кількісно в нас переважають закордонні гурти. Ми шукаємо українські проекти, оскільки зараз зацікавлені ще й у тому, аби возити їх в ту саму Польщу та Чехію. Такий собі культурний обмін. Але маємо з цим проблеми.

Тепер кожен новий тур запам'ятовується найбільше. З кожним гуртом це мандрівка-експедиція. Останню таку експедицію ми організували з гуртом «Echo Gardens».

echo gardens - Imagine from vasily.mizyuk on Vimeo.

DVA в кожному місті в турі Україною записували звуки на диктофон і зараз семплують ці звуки на новий альбом. Так що ті, хто побував на їх концертах і перед-після-концертних тусівках, можливо, почують себе на новому альбомі. А Napszyklat всю свою музику роблять лише зі звуків, записаних в подорожах на диктофон.

У Харкові DVA використали в одній з пісень відомий у всесвіті спіч колишнього мера Харкова, і це було дуже тепло прийнято, але на тому ж концерті Ян порвав дві струни і останні дві пісні грав лише на чотирьох...

Dva - tatanc from kutya on Vimeo.

За минулий рік ми взяли участь у створенні близько 50 різних подій. В кожному місті є відповідальна людина. І ми вдячні тим, хто з нами постійно працює, за це ми готові привозити нові й нові цікаві проекти. Ми шукаємо постійно місцевих промоутерів, йдемо на ризик і, хочу сказати, що лише один-єдиний раз нас ошукали, і сталося це, як не дивно, в Одесі, в клубі “Шузз”.

Нам не подобається ситуація з українською музикою. Ситуація очевидна - застій. І застій не через те, що в чомусь винна держава чи ще хтось. Винні ми самі; винні тим, що наш “андеґраунд” відстає від навіть східноєвропейського на добрий десяток років; винні, бо неактивні і не цікавимось, і не знаємо навіть й десятка цікавих хоча б східно-європейських проектів.

В Польщі, наприклад, де ми тепер також займаємось концертним менеджментом, людей, які роблять концерти, значно більше. Є клуби і арт-заклади навіть в 10-тисячних містах і селищах, в Україні є плачевна ситуація в таких достатньо великих містах, як Житомир, Херсон. Це два обласні центри, де живе біля 300 тисяч людей, але звідки нам навіть ніколи ніхто не писав, що хоче зробити якийсь концерт.

В листопаді-грудні ми зробимо найбільший тур, і в ньому буде більше 20-ти міст в Україні.

Про комерційність проекту важко говорити: ми робимо те, що вміємо, так, як хочемо, і працюємо тільки з тими, хто нам подобається. Кожен з нас додатково працює на інші проекти. Ну і жоден інвестор не погодився б вкласти свої гроші у таку ризиковану справу.

Ось найближчі проекти «NaturalEast»:

Тур Port-royal з Італії
це дивовижна музика з чудовою проекцією.

Тур Kuzmich Orchestra - це також неймовірно цікавий чеський дует.

Восени знову будуть DVA та Napszyklat у спільному фестиваль-турі, до якого приєднається ще кілька музичних проектів та східно-європейське кіно.

Це ті, що заплановані 100%-во. А ідей і планів дуже багато.

  • 27 января 11:36 Иосиф Пеняк: Уверен – олимпийская медаль будет моей!    0
  • 14 августа 17:30 Будь «В теме» с М1    0
  • 01 июля 18:28 «Дети детям» снова подарила шанс на жизнь маленькой девочке    0
  • 19 июня 11:49 Студия «Мамахохотала» устроила для киевлян праздник смеха    0
  • 30 мая 13:46 Андрей Искорнев проведет он-лайн-конференцию на tochka.net    0
  • 19 февраля 14:52 Виктор Пинчук инвестирует проекты в рамках инициативы Giving Pledge    0
  • 03 октября 12:00 Лучший менталист Украины представит уникальное шоу в Киеве    0
  • 14:00 Дизайнер нарядов Бейонсе, Кайли Миноуг и Lady GaGa представит свои коллекции в Киеве!    0
  • 21 сентября 18:00 Украинская правда знакомит с основателем проекта "Интересный Киев" Арсением Финбергом    0
  • 21 сентября 14:35 TEDxKyiv собирает на платформу-конференцию TEDxCity2.0 - День городского вдохновения    0
  • 20 июня 16:22 Назначена дата свадьбы Криштиану Роналду    0
  • 20 июня 10:15 Сыну Оззи Осборна диагностировали рассеянный склероз    0
  • 15 июня 15:00 Лера Кудрявцева рассталась с парнем    0
  • 15 июня 14:04 Собчак рассказала, откуда у нее 1,5 миллиона евро под матрацем    0
  • 14 июня 16:20 Уэйна Руни разлучили с женой в годовщину свадьбы    0
  • 29 мая 15:17 Официальный партнер 65-го Каннского кинофестиваля Chivas Regal чествует современных украинских джентльменов    0
  • 11:49 В Швейцарии скончался сын Набокова    0
  • 17 октября 17:15 Дочь Мадонны отпраздновала 15-летие в Нью-Йорке    0
  • 17 октября 16:30 Дэвид Бэкхем на «коне»    0
  • 17 октября 13:15 43-летняя Карла Бруни родила второго сына    0