Уличные напитки: кофе и шоколад Уличные напитки: кофе и шоколад
Еда и Рестораны

Уличные напитки: кофе и шоколад

Александра Бурбела 08 декабря, 2014, 16:26
 0

Сегодня в нашей уже традиционной рубрике уличной еды и напитков даем наводки по трем новым точкам, где варят главные сезонные напитки каждой зимы – кофе и какао. Альтернатива от Black Brew Bar (Yellow), 10 авторских какао от ЧаоКакао! и недорогой правильный кофе от Кофейной Мастерской. Узнай, какие напитки согреют этой зимой лучше свитера.


«Мы создали Black Brew Bar как альтернативу существующим кофейням города. Выбрали спрятанный от случайных прохожих гараж, сами придумали интерьер и наполнили его кофейными ароматами. Тут два зала, где второй – игровой с коллекцией настольных игр и библиотекой интересной литературы. Здесь вы не найдете молока – исключительно черный кофе, приготовленный альтернативными методами.


1/14
2/14
3/14
4/14
5/14
6/14
7/14
8/14
9/14
10/14
11/14
12/14
13/14
14/14

Мы используем только свежеобжаренные зерна от лучших обжарщиков, многих из которых знаем лично. Это помогает нам влиять на степень обжарки и добиваться максимального раскрытия вкуса и аромата. Работая только с арабикой, мы можем познакомить вас с множеством вкусовых оттенков напитка. В Black Brew Bar обычно есть только кофе, но зима спровоцировала нас на создание напитка на его основе – безалкогольного пунша, который согреет в холодную пору лучше, чем свитер. Black Brew Bar – это наш кофейный Rock’n’Roll. Средняя цена напитка 25 грн. Для того, чтобы нас было легче найти, мы создали видеогид»

1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8

Адрес: ул. Малоподвальная, 12/10



«ЧаоКакао! – перший і єдиний заклад у Києві та Україні, що готує справжній натуральний какао у форматі вуличного напою. Це родинна справа: Діма – автор фірмового какао та шеф у приготуванні всіх напоїв, Міша – творець фірмового стилю та обличчя нашого закладу, Аня відповідальна за позиціонування ЧаоКакао! та комунікацію із відвідувачами та партнерами. Ідея варити справжній какао народилася з декількох передумов. По-перше, усі троє обожнюють какао. По-друге, ми виявили вже давно, що цей прадавній та божественний напій взагалі не представлений в Києві у форматі вуличних напоїв. «Правильний» какао готують достойно лише у ресторанах Києва, і їх можна перелічити по пальцях. Ми вирішили змінити такий стан речей та започаткувати нову традицію вуличного напою: смакування справжнім какао у форматі «з собою», відмінна якість і чесна ціна, красиве та затишне місце (куди приємно підійти та зазирнути у віконце), спілкування та обмін теплом між господарями та відвідувачами. ЧаоКакао! невипадково розташувався у серці Києва – Подолі, на Контрактовій площі, у скверику біля пам'ятника Петру Сагайдачному. Ми подбали про те, аби відвідувачам було приємно там прогулятися.


1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8

Для приготування фірмового напою ми використовуємо натуральний екстра червоний какао-порошок із 100% вмістом какао (продукт найвищої якості від європейського виробника). Ми варимо наше какао власноруч на молоці вітчизняного виробника із найкоротшим терміном зберігання. Рецепт приготування какао від ЧаоКакао! розроблений Дімою, нашим шефом по какао, який має багатий досвід праці у провідних ресторанах. Окрім класичного какао Діма розробив ще 10 авторських рецептів із різноманітними смаками: какао зі свіжим бананом, кокосовим молочком, свіжим апельсином та корицею, свіжим імбирем, свіжим чебрецем, свіжою м'ятою, авторським букетом прянощів, медом та перцем, збитими вершками та сумішшю горішків, із маршмеллоу з авторським викрутасом (15-24 грн за 0,3 и 0,5 л). Ми взагалі не працюємо з сиропами та топінгами, усі додаткові до какао смаки є натуральними. І в цьому теж відмінна риса ЧаоКакао! серед закладів вуличних напоїв. Наше какао завжди свіже та корисне. Окрім фірмового какао, ми варимо авторський гарячий питний шоколад (шоколад пропонується із тим самим набором натуральних добавок, що і какао) – 20-24 грн.


1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8

Окрім какао та шоколаду також пропонуємо відвідувачам смачнезні та корисні ласощі до напоїв. Ми замовляємо смакоти у двох наших партнерів – майстерні вегетаріанських десертів Hariball. Ми дуже раді працювати із цими людьми, оскільки розділяємо з ними принцип приготування якісного та корисного продукту з душею.
Ми подбали про те, аби мати неповторне і красиве обличчя. Міша розробив для ЧаоКакао! фірмовий стиль, у його створенні він спирався на дослідження історії какао в цивілізаціях ольмеків (початок споживання плодів какао-дерева) та майя (какао набуває ролі ритуального напою). Ми маємо власний логотип – зображення бога какао у нашій інтерпретації та фірмовий надпис. Своїми руками оновили та прикрасили дерев'яну хатинку, в якій варимо какао. Маємо власні печатки: власноруч проштамповуємо кожен стаканчик із напоєм і кожен пакетик із ласощами, які з любов'ю віддаємо у руки відвідувачам.


1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8

Наша команда відроджує традицію щирого і відкритого спілкування з клієнтами. Приділяємо увагу їх настроям, смакам, уподобанням. Наші відвідувачі відчувають себе так, наче завітали до нас в гості, і вони завжди – бажані гості. Аня, наприклад, пише від руки записки із добрими побажаннями, адже ми віримо, що добре слово так само важливе для людини, як добрий напій і добра їжа. Увага – ось що найважливіше. Увага до якості продукту і до людини, яка його куштує. Ми обожнюємо свою справу. Дуже радіємо, коли відвідувачам смачно, корисно і добре на душі»
Адрес: Контрактовая пл., 4




«Мы с друзьями, простые студенты КПИ, летом решили открыть маленькую, но уютную кофейню с правильным хорошим кофе. Средства были ограничены, поэтому пришлось проявить фантазию. Мебель мы сделали из поддонов, которые «одолжили» на ближайшей стройке. На барахолке купили виниловые пластинки (ими украсили стены), лампы и прочие элементы декора. Работаем только на свежей обжарке. Кроме стандартных латте и эспрессо готовим альтернативу: пуровер, аэропресс, в ближайшем будущем планируем обзавестись кемексом. Сейчас, когда кофейная культура только зарождается в Киеве, мы со своей кофейней стараемся внести маленький вклад в формирование правильного кофейного восприятия. У нас работают бариста, которые знают толк в кофе и любят свое дело.


1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10

В КМ всегда играет отличная музыка: The Beatles, Rolling Stones, Jimi Hendrix,. У нас можно не только выпить кофе или съесть капкейк, бариста с радостью поговорит с вами о Ницше, современной киноиндустрии или просто обыграет вас в карты. На самом деле, приятно, когда человек, приходя к нам в следующий раз, говорит, что не может больше пить кофе в мобильных кофейнях или фаст-фудах. В такие моменты мы понимаем, что не зря преодолеваем каждодневные препятствия. Стараемся придерживаться классических канонов приготовления. Цены у нас варьируются от 9 грн за эспрессо до 18 за Flat White. Основная идея – недорогой правильный кофе в приятной атмосфере. Да что говорить о кофе, когда его нужно пробовать!»


1/11
2/11
3/11
4/11
5/11
6/11
7/11
8/11
9/11
10/11
11/11

Адрес: ул. Мельникова, 7