ТОП-5 пирогів, обов'язкових для приготування цієї осені
Випічка формує приємну атмосферу в домі завдяки пряним ароматам тому, що збирає всіх домашніх за столом. Є лише одна проблема — що спекти, який рецепт вибрати з тисячі доступних? Ми взяли на себе сміливість запропонувати вам 5 пирогів, які ідеально підійдуть зайнятим гурманам: готуються не складно, з сезонних продуктів та представляють відомі країни.
А щоб ці кулінарні подорожі були незабутніми, дотримуйтесь двох головних порад:
- Створіть атмосферу: увімкніть музику країни, пиріг якої обрали для приготування. Або фоном може йти відповідний фільм.
- Змінюйте десерт під смаки свої та родини, регулюючи рівень солодкості та пряності. Відчувайте тісто на смак та запах! У цьому вам добре допоможе справжня 100% морська вода Хьюмер у зручному економічному балоні. У складі препарату — стерильна нерозведена морська вода Атлантичного океану з узбережжя Бретані.
Хьюмер ретельно та м'яко очищає слизову носа. І такий щоденний ритуал дає не тільки повне відчуття запахів, а й надійний захист від вірусів, що особливо актуально нині. Адже з початком опалювального сезону повітря пересушується. Це призводить до пересихання слизової оболонки носа, і вона втрачає здатність чинити опір вірусам та мікробам.
Тому для відновлення захисних функцій носа та належної його гігієни ЛОР-лікарі і педіатри радять Хьюмер, за даними незалежного аудиту цей препарат є лідером за рекомендаціями. Препарат 6 разів отримував нагороди "Вибір року №1"*, що свідчить про довіру споживачів.
Підмічено, що в народів, у яких прийнято промивати ніс, рідше трапляються гайморити й простудні захворювання. Адже якщо ніс та його пазухи належно чином очищені, то виконують бар’єрну функцію проти вірусів, алергенів, пилу.
Німецький сливовий пиріг зі штрайзелем
Популярний в різних регіонах Німеччини, Австрії та Швейцарії. За даними Deutsche Welle, сливовий пиріг поряд із яблучним є найулюбленішим відкритим пирогом у Німеччині.
Інгредієнти
Основа:
- Борошно — 250 г;
- Яйця — 2 шт.;
- Вершкове масло — 50 г;
- Сіль — дрібка;
- Розпушувач — 6 г;
- Цукор — 120 г;
- Молоко — 120 мл;
- Ваніль.
Начинка:
- Сливи;
- Цукор — дрібка.
Штрейзель:
- Цукор — 80 г;
- Вершкове масло — 80 г;
- Борошно — 100 г;
Приготування
- Розбити яйця, додати цукор, добре збити, додати ваніль, розтоплене вершкове масло, молоко.
- Борошно змішати з розпушувачем і додати до загальної маси, все перемішати до однорідної маси.
- Тісто викласти в форму.
- Часточками нарізати сливи, додати трохи цукру, перемішати і викласти зверху на тісто.
- Борошно, холодне вершкове масло і цукор перетерти на крихту і покрити пиріг.
- Поставити пиріг у духовку на 50—55 хв. за температури 200 градусів.
- Остудити і подавати з топінгом, сиропом, кулькою морозива.
Американський гарбузовий пиріг
Це візитна картка американської кухні. Важлива складова — солодкі прянощі. В Америці вони продаються у вигляді готової суміші, яка так і називається — "прянощі для гарбузового пирога".
Інгредієнти
Тісто:
- Пшеничне борошно — 150 г;
- Цукор — 25 г;
- Вершкове масло (з морозильника) — 115 г;
- Крижана вода — 1 ст. л.;
- Горілка — 1 ч. л.;
- Сіль — дрібка.
Начинка:
- Гарбузове пюре — 500 г;
- Коричневий цукор — 120 г;
- Яйця — 3 шт.;
- Вершки жирністю 15% — 250 мл;
- Сіль — ½ ч. л.;
- Кориця — ½ ч. л.;
- Імбир — ½ ч. л.;
- Мускатний горіх — ½ ч. л.;
- Гвоздика подрібнена — ¼ ч. л.
Приготування
- Перемішати борошно, цукор і сіль. Перекласти в блендер, додати нарізане кубиками заморожене масло, подрібнити до крихти. Додати воду і горілку, замісити тісто.
- Воно буде трохи кришитися, але при вимішуванні руками почне збиратися в грудку.
- Готове тісто покласти в холодильник на 2—3 години або в морозильник на 20 хв.
- Приготувати начинку: у блендер покласти всі зазначені інгредієнти і збити.
- Розкачати тісто, присипаючи борошном. Покласти в форму. Викласти начинку.
- Випікати 45 хв. при температурі 190 градусів.
Французський гратен
Історія цієї страви починається в Дофіні, історичному регіоні Франції. Перша офіційна згадка про гратен відноситься до кінця 18 віку. З того часу й дотепер ця страва популярна не тільки у Франції, а й по всьому світу через легкість приготування та смак, що подобається усім.
"Все, що вам знадобиться для основи гратена, як правило є практично в будь-якому холодильнику" - розповідає відомий український шеф-кухар Андрій Дромов. Та охоче ділиться відеорецептом гратену в проєкті "Відкрий аромат французької кухні разом з Хьюмер і Андрієм Дромовим".
Італійський грушевий пиріг
Італійці — майстри кулінарної простоти та душевної випічки, і цей грушевий пиріг — гарний приклад цього. Його ще іноді називають "фермерським пирогом" и додають замість фундука мигдальні пелюстки або гарбузове насіння.Інгредієнти
Тісто:
- Борошно — 155 г;
- Цукрова пудра — 55 г;
- Холодне нарізане кубиками вершкове масло — 60 г;
- Яєчний жовток — 1 шт.;
- Дрібно натерта лимонна цедра — 1 ч. л.;
- Сіль — дрібка.
Крем:
- Маскарпоне — 250 г;
- Цукор — 100 г;
- Яйця — 2 шт.;
- Кукурудзяний крохмаль — 2 ст. л.;
- Молоко — 3 ст. л.;
- Ваніль;
- Стиглі м'які груші — 4 шт.;
- Cік 1/2 лимона;
- Джем (абрикосовий чи інший) — 2 ст. л.;
- Фундук посічений — 100 г.
Приготування
- Змішати в чаші блендера борошно, пудру, сіль, цедру. Додати масло і перемішати. Додати яєчний жовток, вимісити тісто в грудку. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник не менш ніж на 30 хв.
- Духовку розігріти до 190 градусів. Форму змастити вершковим маслом, дно застелити пергаментом.
- Тісто розкачати пластом, трохи більшим за діаметр форми, перекласти в форму, краї зрізати. Поверх тіста покласти фольгу з пекарськими бобами або квасолею, горохом. Випікати 15 хв. Потім прибрати "вантаж", знизити температуру до 170 градусів і випікати ще 5 хв. Остудити, не виймаючи з форми.
- Змішати маскарпоне, цукор, яйця, крохмаль, ваніль і молоко. Перекласти в випечений тарт, розрівняти лопаткою.
- Груші почистити, розрізати навпіл, видалити серединки, надрізати згори донизу у формі віяла. Всі зрізи змастити лимонним соком. Викласти груші на крем зрізом донизу, трохи втиснути. Посипати горіхами. Випікати 35 хв. Груші змастити прогрітим з 1 ст. води абрикосовим або будь-яким іншим джемом.
Іспанський пиріг із виноградом
Ця країна — у трійці лідерів із виноробства. Але смачний виноград іспанці використовують також у випічці.
Інгредієнти
- Яйця — 3 шт.;
- Цукор — 120 г;
- Вершкове масло — 100 г;
- Борошно — 200 г;
- Розпушувач — 1 ст. л.;
- Сіль — дрібка;
- Ванілін — дрібка;
- Солодке вино — 100 мл;
- Виноград без кісточок (кишмиш) — 500 г.
Приготування
- Виноград помити та розділити на окремі ягідки. Залити їх вином, залишити на півгодини.
- Розтопити масло. Форму застелити пергаментом і змастити олією.
- Яйця збити з цукром до пишної піни. Тонкою цівкою влити негаряче розтоплене масло, перемішати.
- Борошно змішати з розпушувачем, ваніліном і сіллю, просіяти в масло з яйцями.
- Додати в масу виноград з вином, перемішати.
- Викласти в форму. Випікати за температури 180 градусів на середньому рівні 35—45 хв. у добре розігрітій духовці.
- Посипати пиріг крізь ситеко цукровою пудрою.
Смачних та ароматних пирогів!
*"Хьюмер 150 для дітей", "Хьюмер 150 для дорослих" та "Хьюмер 050 Гіпертонічний" є переможцями міжнародного фестивалю-конкурсу "Вибір року" у 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2020 рр.
Реклама медичних виробів. "Хьюмер 050 Гіпертонічний", "Хьюмер 150 для дорослих", "Хьюмер 150 для дітей". Декларації відповідності №H050/01/UA, №H150/01/UA.
Виробник: "Лабораторіз УРГО", Франція. Перед застосуванням обов’язково проконсультуйтеся з лікарем та уважно ознайомтесь з інструкцією. Є протипоказання.
Теги: рецепт , пироги , морська вода , хьюмер