ТОП-5 пирогів, обов'язкових для приготування цієї осені (рецепти) ТОП-5 пирогів, обов'язкових для приготування цієї осені (рецепти)
Стиль жизни

ТОП-5 пирогів, обов'язкових для приготування цієї осені

Gloss 02 ноября, 2021, 11:04
 0

Випічка формує приємну атмосферу в домі завдяки пряним ароматам тому, що  збирає всіх домашніх за столом. Є лише одна проблема — що спекти, який рецепт вибрати з тисячі доступних? Ми взяли на себе сміливість запропонувати вам 5 пирогів, які ідеально підійдуть зайнятим гурманам: готуються не складно, з сезонних продуктів та представляють відомі країни. 

А щоб ці кулінарні подорожі були незабутніми, дотримуйтесь двох головних порад:

  1. Створіть атмосферу: увімкніть музику країни, пиріг якої обрали для приготування. Або фоном може йти відповідний фільм.  
  2. Змінюйте десерт під смаки свої та родини, регулюючи рівень солодкості та пряності. Відчувайте тісто на смак та запах! У цьому вам добре допоможе справжня 100% морська вода Хьюмер у зручному економічному балоні. У складі препарату — стерильна нерозведена морська вода Атлантичного океану з узбережжя Бретані.

Хьюмер ретельно та м'яко очищає слизову носа. І такий щоденний ритуал дає не тільки повне відчуття запахів, а й надійний захист від вірусів, що особливо актуально нині. Адже з початком опалювального сезону повітря пересушується. Це призводить до пересихання слизової оболонки носа, і вона втрачає здатність чинити опір вірусам та мікробам. 

Тому для відновлення захисних функцій носа та належної його гігієни ЛОР-лікарі і педіатри радять Хьюмер, за даними незалежного аудиту цей препарат є лідером за рекомендаціями. Препарат 6 разів отримував нагороди "Вибір року №1"*, що свідчить про довіру споживачів.

Підмічено, що в народів, у яких прийнято промивати ніс, рідше трапляються гайморити й простудні захворювання. Адже якщо ніс та його пазухи належно чином очищені, то виконують бар’єрну функцію проти вірусів, алергенів, пилу.

Німецький сливовий пиріг зі штрайзелем

Популярний в різних регіонах Німеччини, Австрії та Швейцарії. За даними Deutsche Welle, сливовий пиріг поряд із яблучним є найулюбленішим відкритим пирогом у Німеччині. 

Інгредієнти

Основа:

  • Борошно — 250 г;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Вершкове масло — 50 г;
  • Сіль — дрібка;
  • Розпушувач — 6 г;
  • Цукор — 120 г;
  • Молоко — 120 мл;
  • Ваніль.

Начинка:

  • Сливи;
  • Цукор —  дрібка.

Штрейзель:

  • Цукор — 80 г;
  • Вершкове масло — 80 г;
  • Борошно — 100 г;

Приготування

  1. Розбити яйця, додати цукор, добре збити, додати ваніль, розтоплене вершкове масло, молоко. 
  2. Борошно змішати з розпушувачем і додати до загальної маси, все перемішати до однорідної маси.
  3. Тісто викласти в форму.
  4. Часточками нарізати сливи, додати трохи цукру, перемішати і викласти зверху на тісто.
  5. Борошно, холодне вершкове масло і цукор перетерти на крихту і покрити пиріг.
  6. Поставити пиріг у духовку на 50—55 хв. за температури 200 градусів.
  7. Остудити і подавати з топінгом, сиропом, кулькою морозива.

Американський гарбузовий пиріг

Це візитна картка американської кухні. Важлива складова — солодкі прянощі. В Америці вони продаються у вигляді готової суміші, яка так і називається — "прянощі для гарбузового пирога". 

Інгредієнти

Тісто:

  • Пшеничне борошно — 150 г;
  • Цукор — 25 г;
  • Вершкове масло (з морозильника) — 115 г;
  • Крижана вода — 1 ст. л.;
  • Горілка — 1 ч. л.;
  • Сіль — дрібка.

Начинка:

  • Гарбузове пюре — 500 г;
  • Коричневий цукор — 120 г;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Вершки жирністю 15% — 250 мл;
  • Сіль —  ½ ч. л.;
  • Кориця —  ½ ч. л.;
  • Імбир —  ½ ч. л.;
  • Мускатний горіх — ½ ч. л.;
  • Гвоздика подрібнена —  ¼ ч. л.

Приготування

  1. Перемішати борошно, цукор і сіль. Перекласти в блендер, додати нарізане кубиками заморожене масло, подрібнити до крихти. Додати воду і горілку, замісити тісто.
  2. Воно буде трохи кришитися, але при вимішуванні руками почне збиратися в грудку.
  3. Готове тісто покласти в холодильник на 2—3 години або в морозильник на 20 хв.
  4. Приготувати начинку: у блендер покласти всі зазначені інгредієнти і збити.
  5. Розкачати тісто, присипаючи борошном. Покласти в форму. Викласти начинку. 
  6. Випікати 45 хв. при температурі 190 градусів.

Французський гратен

Історія цієї страви починається в Дофіні, історичному регіоні Франції. Перша офіційна згадка про гратен відноситься до кінця 18 віку. З того часу й дотепер ця страва популярна не тільки у Франції, а й по всьому світу через легкість приготування та смак, що подобається усім. 

"Все, що вам знадобиться для основи гратена, як правило є практично в будь-якому холодильнику" - розповідає відомий український шеф-кухар Андрій Дромов. Та охоче ділиться відеорецептом гратену в проєкті "Відкрий аромат французької кухні разом з Хьюмер і Андрієм Дромовим".

Італійський грушевий пиріг

Італійці — майстри кулінарної простоти та душевної випічки, і цей грушевий пиріг — гарний приклад цього. Його ще іноді називають "фермерським пирогом" и додають замість фундука мигдальні пелюстки або гарбузове насіння. 

Інгредієнти

Тісто:

  • Борошно — 155 г;
  • Цукрова пудра — 55 г;
  • Холодне нарізане кубиками вершкове масло  — 60 г;
  • Яєчний жовток — 1 шт.;
  • Дрібно натерта лимонна цедра — 1 ч. л.;
  • Сіль — дрібка.

Крем:

  • Маскарпоне — 250 г;
  • Цукор — 100 г;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Кукурудзяний крохмаль — 2 ст. л.;
  • Молоко — 3 ст. л.;
  • Ваніль;
  • Стиглі м'які груші — 4 шт.;
  • Cік 1/2 лимона;
  • Джем (абрикосовий чи інший) — 2 ст. л.;
  • Фундук посічений — 100 г.

Приготування

  1. Змішати в чаші блендера борошно, пудру, сіль, цедру. Додати масло і перемішати. Додати яєчний жовток, вимісити тісто в грудку. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник не менш ніж на 30 хв.
  2. Духовку розігріти до 190 градусів. Форму змастити вершковим маслом, дно застелити пергаментом. 
  3. Тісто розкачати пластом, трохи більшим за діаметр форми, перекласти в форму, краї зрізати. Поверх тіста покласти фольгу з пекарськими бобами або квасолею, горохом. Випікати 15 хв. Потім прибрати "вантаж", знизити температуру до 170 градусів і випікати ще 5 хв. Остудити, не виймаючи з форми.
  4. Змішати маскарпоне, цукор, яйця, крохмаль, ваніль і молоко. Перекласти в випечений тарт, розрівняти лопаткою.
  5. Груші почистити, розрізати навпіл, видалити серединки, надрізати згори донизу у формі віяла. Всі зрізи змастити лимонним соком. Викласти груші на крем зрізом донизу, трохи втиснути. Посипати горіхами. Випікати 35 хв. Груші змастити прогрітим з 1 ст. води абрикосовим або будь-яким іншим джемом.

Іспанський пиріг із виноградом

Ця країна — у трійці лідерів із виноробства. Але смачний виноград іспанці використовують також у випічці. 

Інгредієнти

  • Яйця — 3 шт.;
  • Цукор — 120 г;
  • Вершкове масло — 100 г;
  • Борошно — 200 г;
  • Розпушувач — 1 ст. л.;
  • Сіль — дрібка;
  • Ванілін — дрібка;
  • Солодке вино — 100 мл;
  • Виноград без кісточок (кишмиш) — 500 г.

Приготування

  1. Виноград помити та розділити на окремі ягідки. Залити їх вином, залишити на півгодини. 
  2. Розтопити масло. Форму застелити пергаментом і змастити олією. 
  3. Яйця збити з цукром до пишної піни. Тонкою цівкою влити негаряче розтоплене масло, перемішати.
  4. Борошно змішати з розпушувачем, ваніліном і сіллю, просіяти в масло з яйцями.
  5. Додати в масу виноград з вином, перемішати.  
  6. Викласти в форму. Випікати за температури 180 градусів на середньому рівні 35—45 хв. у добре розігрітій духовці. 
  7. Посипати пиріг крізь ситеко цукровою пудрою.

Смачних та ароматних пирогів!

*"Хьюмер 150 для дітей", "Хьюмер 150 для дорослих" та "Хьюмер 050 Гіпертонічний" є переможцями міжнародного фестивалю-конкурсу "Вибір року" у 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2020 рр.

Реклама медичних виробів. "Хьюмер 050 Гіпертонічний", "Хьюмер 150 для дорослих", "Хьюмер 150 для дітей". Декларації відповідності №H050/01/UA, №H150/01/UA.

Виробник: "Лабораторіз УРГО", Франція. Перед застосуванням обов’язково проконсультуйтеся з лікарем та уважно ознайомтесь з інструкцією. Є протипоказання.

Теги: рецепт , пироги , морська вода , хьюмер

  • 19 ноября 16:40 Журнал The Economist представил обложку-ребус на 2025 год: чего ждать    0
  • 18 ноября 15:11 Coca-Cola обновила свою культовую рождественскую рекламу с помощью ИИ (видео)    0
  • 12 ноября 17:00 Яйцо или курица: ученые наконец-то выяснили, что появилось раньше    0
  • 11 ноября 18:20 В ноябре украинцев ждет один из крупнейших звездопадов года: дата    0
  • 11 ноября 16:21 В Украине начали продавать игрушки и товары для праздников в виде «Шахедов» (фото)    0
  • 06 ноября 16:53 Как изменился мальчик с упаковки Kinder Chocolate и чем он занимается сегодня    0
  • 05 ноября 18:57 Как создавать контент с помощью ИИ без нарушений авторских прав    0
  • 30 октября 15:37 5 распространенных привычек, которые раздражают почти каждого человека    0
  • 29 октября 15:16 Только половина украинцев отказалась от российских блогеров и музыки    0
  • 18 октября 17:12 Соцсети взорвались мемами о создании ядерного оружия в Украине    0
  • 15 октября 18:06 15 самых странных законов США    0
  • 14 октября 17:53 В Берлине открыли самые высокие качели в Европе – видео    0
  • 10 октября 19:07 6 лучших напитков при простуде    0
  • 09 октября 18:17 Три знака зодиака, которым повезет в период Ретроградного Юпитера с 9 октября 2024 года    0
  • 09 октября 17:49 Правило трех двадцаток облегчит дискомфорт глаз при длительной работе за компьютером    0
  • 08 октября 15:11 Перевод часов на зимнее время в 2024 году: в последний раз    0
  • 03 октября 17:28 Проверяйте карманы: эти редкие украинские монеты могут стоить до 20 тысяч гривен    0
  • 02 октября 19:10 Хромирование: смертельный тренд набирает популярность среди детей в TikTok    0
  • 01 октября 16:56 Эти 2 знака зодиака, скорее всего, проверяют телефон своего партнера    0
  • 30 сентября 15:45 Самые смешные фотографии дикой природы: финалисты конкурса Nikon Comedy Wildlife Awards 2024    0