ТОП-5 пирогів, обов'язкових для приготування цієї осені (рецепти) ТОП-5 пирогів, обов'язкових для приготування цієї осені (рецепти)
Стиль жизни

ТОП-5 пирогів, обов'язкових для приготування цієї осені

Gloss 02 ноября, 2021, 11:04
 0

Випічка формує приємну атмосферу в домі завдяки пряним ароматам тому, що  збирає всіх домашніх за столом. Є лише одна проблема — що спекти, який рецепт вибрати з тисячі доступних? Ми взяли на себе сміливість запропонувати вам 5 пирогів, які ідеально підійдуть зайнятим гурманам: готуються не складно, з сезонних продуктів та представляють відомі країни. 

А щоб ці кулінарні подорожі були незабутніми, дотримуйтесь двох головних порад:

  1. Створіть атмосферу: увімкніть музику країни, пиріг якої обрали для приготування. Або фоном може йти відповідний фільм.  
  2. Змінюйте десерт під смаки свої та родини, регулюючи рівень солодкості та пряності. Відчувайте тісто на смак та запах! У цьому вам добре допоможе справжня 100% морська вода Хьюмер у зручному економічному балоні. У складі препарату — стерильна нерозведена морська вода Атлантичного океану з узбережжя Бретані.

Хьюмер ретельно та м'яко очищає слизову носа. І такий щоденний ритуал дає не тільки повне відчуття запахів, а й надійний захист від вірусів, що особливо актуально нині. Адже з початком опалювального сезону повітря пересушується. Це призводить до пересихання слизової оболонки носа, і вона втрачає здатність чинити опір вірусам та мікробам. 

Тому для відновлення захисних функцій носа та належної його гігієни ЛОР-лікарі і педіатри радять Хьюмер, за даними незалежного аудиту цей препарат є лідером за рекомендаціями. Препарат 6 разів отримував нагороди "Вибір року №1"*, що свідчить про довіру споживачів.

Підмічено, що в народів, у яких прийнято промивати ніс, рідше трапляються гайморити й простудні захворювання. Адже якщо ніс та його пазухи належно чином очищені, то виконують бар’єрну функцію проти вірусів, алергенів, пилу.

Німецький сливовий пиріг зі штрайзелем

Популярний в різних регіонах Німеччини, Австрії та Швейцарії. За даними Deutsche Welle, сливовий пиріг поряд із яблучним є найулюбленішим відкритим пирогом у Німеччині. 

Інгредієнти

Основа:

  • Борошно — 250 г;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Вершкове масло — 50 г;
  • Сіль — дрібка;
  • Розпушувач — 6 г;
  • Цукор — 120 г;
  • Молоко — 120 мл;
  • Ваніль.

Начинка:

  • Сливи;
  • Цукор —  дрібка.

Штрейзель:

  • Цукор — 80 г;
  • Вершкове масло — 80 г;
  • Борошно — 100 г;

Приготування

  1. Розбити яйця, додати цукор, добре збити, додати ваніль, розтоплене вершкове масло, молоко. 
  2. Борошно змішати з розпушувачем і додати до загальної маси, все перемішати до однорідної маси.
  3. Тісто викласти в форму.
  4. Часточками нарізати сливи, додати трохи цукру, перемішати і викласти зверху на тісто.
  5. Борошно, холодне вершкове масло і цукор перетерти на крихту і покрити пиріг.
  6. Поставити пиріг у духовку на 50—55 хв. за температури 200 градусів.
  7. Остудити і подавати з топінгом, сиропом, кулькою морозива.

Американський гарбузовий пиріг

Це візитна картка американської кухні. Важлива складова — солодкі прянощі. В Америці вони продаються у вигляді готової суміші, яка так і називається — "прянощі для гарбузового пирога". 

Інгредієнти

Тісто:

  • Пшеничне борошно — 150 г;
  • Цукор — 25 г;
  • Вершкове масло (з морозильника) — 115 г;
  • Крижана вода — 1 ст. л.;
  • Горілка — 1 ч. л.;
  • Сіль — дрібка.

Начинка:

  • Гарбузове пюре — 500 г;
  • Коричневий цукор — 120 г;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Вершки жирністю 15% — 250 мл;
  • Сіль —  ½ ч. л.;
  • Кориця —  ½ ч. л.;
  • Імбир —  ½ ч. л.;
  • Мускатний горіх — ½ ч. л.;
  • Гвоздика подрібнена —  ¼ ч. л.

Приготування

  1. Перемішати борошно, цукор і сіль. Перекласти в блендер, додати нарізане кубиками заморожене масло, подрібнити до крихти. Додати воду і горілку, замісити тісто.
  2. Воно буде трохи кришитися, але при вимішуванні руками почне збиратися в грудку.
  3. Готове тісто покласти в холодильник на 2—3 години або в морозильник на 20 хв.
  4. Приготувати начинку: у блендер покласти всі зазначені інгредієнти і збити.
  5. Розкачати тісто, присипаючи борошном. Покласти в форму. Викласти начинку. 
  6. Випікати 45 хв. при температурі 190 градусів.

Французський гратен

Історія цієї страви починається в Дофіні, історичному регіоні Франції. Перша офіційна згадка про гратен відноситься до кінця 18 віку. З того часу й дотепер ця страва популярна не тільки у Франції, а й по всьому світу через легкість приготування та смак, що подобається усім. 

"Все, що вам знадобиться для основи гратена, як правило є практично в будь-якому холодильнику" - розповідає відомий український шеф-кухар Андрій Дромов. Та охоче ділиться відеорецептом гратену в проєкті "Відкрий аромат французької кухні разом з Хьюмер і Андрієм Дромовим".

Італійський грушевий пиріг

Італійці — майстри кулінарної простоти та душевної випічки, і цей грушевий пиріг — гарний приклад цього. Його ще іноді називають "фермерським пирогом" и додають замість фундука мигдальні пелюстки або гарбузове насіння. 

Інгредієнти

Тісто:

  • Борошно — 155 г;
  • Цукрова пудра — 55 г;
  • Холодне нарізане кубиками вершкове масло  — 60 г;
  • Яєчний жовток — 1 шт.;
  • Дрібно натерта лимонна цедра — 1 ч. л.;
  • Сіль — дрібка.

Крем:

  • Маскарпоне — 250 г;
  • Цукор — 100 г;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Кукурудзяний крохмаль — 2 ст. л.;
  • Молоко — 3 ст. л.;
  • Ваніль;
  • Стиглі м'які груші — 4 шт.;
  • Cік 1/2 лимона;
  • Джем (абрикосовий чи інший) — 2 ст. л.;
  • Фундук посічений — 100 г.

Приготування

  1. Змішати в чаші блендера борошно, пудру, сіль, цедру. Додати масло і перемішати. Додати яєчний жовток, вимісити тісто в грудку. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник не менш ніж на 30 хв.
  2. Духовку розігріти до 190 градусів. Форму змастити вершковим маслом, дно застелити пергаментом. 
  3. Тісто розкачати пластом, трохи більшим за діаметр форми, перекласти в форму, краї зрізати. Поверх тіста покласти фольгу з пекарськими бобами або квасолею, горохом. Випікати 15 хв. Потім прибрати "вантаж", знизити температуру до 170 градусів і випікати ще 5 хв. Остудити, не виймаючи з форми.
  4. Змішати маскарпоне, цукор, яйця, крохмаль, ваніль і молоко. Перекласти в випечений тарт, розрівняти лопаткою.
  5. Груші почистити, розрізати навпіл, видалити серединки, надрізати згори донизу у формі віяла. Всі зрізи змастити лимонним соком. Викласти груші на крем зрізом донизу, трохи втиснути. Посипати горіхами. Випікати 35 хв. Груші змастити прогрітим з 1 ст. води абрикосовим або будь-яким іншим джемом.

Іспанський пиріг із виноградом

Ця країна — у трійці лідерів із виноробства. Але смачний виноград іспанці використовують також у випічці. 

Інгредієнти

  • Яйця — 3 шт.;
  • Цукор — 120 г;
  • Вершкове масло — 100 г;
  • Борошно — 200 г;
  • Розпушувач — 1 ст. л.;
  • Сіль — дрібка;
  • Ванілін — дрібка;
  • Солодке вино — 100 мл;
  • Виноград без кісточок (кишмиш) — 500 г.

Приготування

  1. Виноград помити та розділити на окремі ягідки. Залити їх вином, залишити на півгодини. 
  2. Розтопити масло. Форму застелити пергаментом і змастити олією. 
  3. Яйця збити з цукром до пишної піни. Тонкою цівкою влити негаряче розтоплене масло, перемішати.
  4. Борошно змішати з розпушувачем, ваніліном і сіллю, просіяти в масло з яйцями.
  5. Додати в масу виноград з вином, перемішати.  
  6. Викласти в форму. Випікати за температури 180 градусів на середньому рівні 35—45 хв. у добре розігрітій духовці. 
  7. Посипати пиріг крізь ситеко цукровою пудрою.

Смачних та ароматних пирогів!

*"Хьюмер 150 для дітей", "Хьюмер 150 для дорослих" та "Хьюмер 050 Гіпертонічний" є переможцями міжнародного фестивалю-конкурсу "Вибір року" у 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2020 рр.

Реклама медичних виробів. "Хьюмер 050 Гіпертонічний", "Хьюмер 150 для дорослих", "Хьюмер 150 для дітей". Декларації відповідності №H050/01/UA, №H150/01/UA.

Виробник: "Лабораторіз УРГО", Франція. Перед застосуванням обов’язково проконсультуйтеся з лікарем та уважно ознайомтесь з інструкцією. Є протипоказання.

Теги: рецепт , пироги , морська вода , хьюмер

  • 27 ноября 16:49 «Баклажан, прощай»: пользователи Telegram в ироничной манере предлагают вернуть эмодзи 18+    0
  • 26 ноября 18:01 Синоптики рассказали, каким ожидается декабрь 2021 в Украине    0
  • 26 ноября 17:20 Віскі, джаз, Bunny-girls та покер: серія вечірок Playboy за підтримки PokerMatch    0
  • 26 ноября 15:19 Словари Collins и Cambridge назвали главное слово 2021 года    0
  • 26 ноября 10:37 Гороскоп на 2022 для всех знаков зодиака: финансы, карьера, здоровье и любовь    0
  • 25 ноября 20:41 Топ лучших мемов на тему Черной пятницы    0
  • 25 ноября 15:01 Кот Степан из Украины появился в Instagram Бритни Спирс    0
  • 25 ноября 13:48 В Украине создали приложение для жертв домашнего насилия    0
  • 25 ноября 12:47 Работа без ошибок: как правильно пользоваться современными швейными машинками?    0
  • 25 ноября 11:49 В Epic Games Store запустили распродажу игр со скидками до 75% к Черной Пятнице    0
  • 24 ноября 17:28 Студенты из Киева создали человекоподобного робота на 3D-принтере (фото, видео)    0
  • 24 ноября 13:30 В Грузии кот сорвал политическое ток-шоу и стал звездой (видео)    0
  • 23 ноября 18:51 В Украине запустили сервис для поиска дизайнеров интерьера    0
  • 23 ноября 15:56 Выходные и праздники в декабре 2021: сколько будем отдыхать и работать в Украине    0
  • 23 ноября 14:16 Эксперты назвали самые популярные пароли в Украине в 2021 году    0
  • 23 ноября 12:59 В Украине приготовили рекордно длинный хот-дог (фото)    0
  • 22 ноября 19:39 Для киевлян создали карту объектов, находящихся на реконструкции    0
  • 21 ноября 15:55 На украинской станции в Антарктиде поддержали ЛГБТ и присоединились к Polar Pride Day    0
  • 21 ноября 09:57 Ученые заявили, что дети понимают юмор с младенчества, а в год уже начинают шутить сами    0
  • 19 ноября 08:45 Коридор затмений 2021: что это, когда будет и как повлияет на человека    0