Погода в Києві на тиждень з 26 по 30 вересня: прогноз

Погода в Києві на тиждень || Tim Samuel/pexels.com

Синоптик Наталія Діденко повідомляє, що 26 вересня Україна опиниться між двома атмосферними утвореннями – антициклоном "Стефаном" над східним Чорномор'ям та циклоном "Стефанією" над Скандинавією. Але саме останній циклон вплине на погоду більшості регіонів країни протягом цього робочого тижня до 30 вересня – очікуються періодичні опади.

Київ не став винятком, тож до вихідних майже щодня передають дощі. Часом вітер посилюватиметься до штормових позначок. Однак, загалом, має бути тепла погода без будь-яких відчутних холодів із температурою повітря до +22 градусів.

Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.

Водночас, за словами синоптика Ігоря Кібальчича, останніми днями вересня та на початку жовтня 2022 року синоптична ситуація зазнає деяких змін над Центральною та Східною Європою. В результаті в сторону України почне надходити тепле та вологе повітря. У деяких областях країни температура повітря може підвищитись до літніх показників, але разом із потеплінням відновляться й опади. Кібальчич додав, що друга половина наступного тижня ознаменується настанням "бабиного літа" на більшій частині України.

Погода в Києві на тижні

Понеділок, 26 вересня - до самого вечора в столиці прогнозується прохолодна, похмура, не надто вітряна та переважно дощова погода.

Вівторок, 27 вересня - у Києві вдень і вночі буде похмуро та дощово, а протягом дня можливе ще й посилення вітру до штормових відміток.

Середа, 28 вересня - цього дня трохи потеплішає у Києві та розпочнеться відлік щоденного збільшення денних температур повітря на тижні. Загалом погода обіцяє бути хмарною, але дуже вітряною. Лише вночі та на світанку нібито варто очікувати періодичний дощ.

Четвер, 29 вересня - у цей день стане ще тепліше, ніж напередодні. При цьому в столиці, за прогнозом Укргідрометцентру, як і в більшості областей України, пройдуть помірні дощі. Також мають бути ще й помірні пориви вітру.

П'ятниця, 30 вересня - кінець першого осіннього календарного місяця в Києві буде найтеплішим днем цього тижня. Дневная температура повітря підніметься вище за 20 градусів тепла. Експерти прогнозують хмарну погоду без посилених поривів вітру. В Укргідрометцентрі повідомляють про дощ у нічний час доби, але багато метеослужб не виключають дощ ще й вдень.

Читай також

На Великдень в Україні очікуються заморозки, які охоплять декілька областей

Прогноз на вихідні

Купівля однокімнатної квартири в Києві дорівнює 17 рокам оренди: яка ситуація в інших містах України

Молодь все частіше обирає довгострокову оренду замість покупки житла

Чи будуть відключення світла через руйнування Трипільської ТЕС — відповідь «Укренерго»

Енергосистема втратила частину потужності

В Україні водія можуть оштрафувати за порушення, які він не скоював: причина

Злочинна схема

В Україні перейменують 5 міст та понад 100 сіл: повний список нових назв

Нові назви отримають Бровари, Павлоград та інші

500 гривень штрафу та рік без прав: водіїв в Україні можуть жорстко покарати за невинне порушення

Нагадування про ПДР

Куди піти погуляти в Києві на вихідні з дітьми

В Україну повернуться морози до -15: синоптики попередили, коли чекати на похолодання

Причиною стане холодне повітря з Арктики

Чого чекати від погоди в останній місяць зими: прогноз на лютий від Укргідрометцентру

Середня місячна температура

Як змінилася ситуація на ринку нерухомості України у 2023 році: пропозиції та ціни

Скільки коштуватиме житло в Україні