5 шкідливих звичок, через які у вас болить спина

Getty Images

Біль у спині – це один із найпоширеніших приводів звернення до лікаря. Практично кожен п'ятий дорослий житель нашої планети може відчувати сильний біль у спині цієї хвилини.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Окрім специфічного болю, пов'язаного з конкретними захворюваннями, біль у спині можуть викликати наші звички з повсякденного життя. Навчіться їх контролювати і ви одразу відчуєте позитивний ефект.

Ви сутулитесь

Погана постава справді шкідлива для здоров'я. Якщо ви сутулитесь, плечі постійно напружені, а це може стати причиною спазмів у спині. Болючі відчуття, які ви відчуваєте, - це свого роду захисний механізм. Таким чином, м'язи дають вам зрозуміти, що необхідно змінити положення, поки не виникли більш серйозні проблеми. Спробуйте покласти під поперек жорстку подушку - вона підтримає натуральний вигин хребта і допоможе тримати спину прямо.

Ви спираєтеся на один лікоть

Коли ви постійно спираєтеся на лівий чи правий лікоть, навантаження розподіляється нерівномірно, м'язи перенапружуються, а це спровокує спазми. Крім того, постійне навантаження на одну руку може спровокувати так званий "синдром тенісного ліктя" - пошкодження ліктьового суглоба, що спричиняє сильний біль. Щоб цього не допустити, під час роботи помістіть руки на підлокітники — вони створені саме для зручного розподілу навантаження.

Ви нахиляєте голову вперед

Самі того не помічаючи, під час читання ми часто нахиляємось до монітора, планшета, телефону. Чому це шкідливо? Тому що голова дорослої людини і так досить важка, вона може важити 4-5 кг. А коли ви нахиляєтеся, навантаження на шию ще більше зростає. Це призводить до болю в м'язах та головних болях. Слідкуйте за поставою і як тільки помітите, що нахиляєте голову вперед, напружте м'язи преса і розпряміть плечі і кілька разів нахиліть голову вправо та вліво. Ви затишно згорнулися на дивані з гарною книжкою? Щогодини робіть 5-хвилинну перерву, щоб розім'ятися.

Ви сидите надто близько до монітора

Нашим очам легко сфокусуватися на об'єкті, якщо він знаходиться на відстані. А якщо ви багато годин поспіль проводите в офісі, буквально уткнувшись носом у монітор, навантаження зростає. Результат – біль, різь, втома та почервоніння. Вважається, що монітор повинен перебувати за 50-60 см від очей. Для початку спробуйте встановити його на відстані витягнутої руки і за кілька годин оцініть ефект від змін.

Ви кладете ногу на ногу

У такому положенні основне навантаження посідає лише одне стегно, а це може призвести до болю в суглобах. Слідкуйте за тим, щоб обидві ступні стояли на підлозі, а стегна були трохи вищі за коліна — якщо потрібно, підніміть сидіння крісла.

Читай також

В очікуванні головного бою XXI століття Усик - Ф'юрі: батько британця вдарив представника української команди (відео)

Реакція українського чемпіона

Перемога Реала над Баварією: реакція іноземних фанатів на гру українця у Лізі чемпіонів

Лунін - нова зірка мадридського «Реалу»

Яку вибрати позу для сну, щоб прожити довше – пояснення експертів

«Поза для сну може повільно вбивати нас»  

П'ять звичок, з якими треба покінчити заради якісного сну

Властиві багатьом людям у повсякденному житті

Стало відомо, де дивитись матчі збірної України на Євро-2024: які канали покажуть трансляції

Розклад української команди на чемпіонаті

Британський дієтолог назвав фрукти, які не дають схуднути

Відмовтеся від них, якщо скидаєте вагу

Що буде з організмом, якщо з'їдати хоча б одне яблуко на день

Науково доведено

54-річна Дженніфер Лопес назвала звичку, яка допомагає їй залишатися у формі та стримувати потяг до їжі

Несподіваний лайфхак від зірки

Дослідження показало, що навіть дві ночі неспокійного сну можуть змусити людину почуватися на 4 роки старше

Як сон впливає на відчуття віку

Вбивці колагену: 7 продуктів, які провокують зморшки та прискорюють старіння шкіри

Щоб ваша шкіра виглядала краще