Не пропусти: 6 найкращих науково-фантастичних серіалів 2022 року

Колаж: Олександр Шатов

Цього року стрімінгові платформи не забувають про своїх глядачів та продовжують радувати шанувальників серіалів великою кількістю новинок.

Більше актуальних новин - на каналі Gloss.ua у Telegram.

Gloss.ua підготував для вас список найочікуваніших науково-фантастичних серіалів 2022 року. На вас чекають нові шоу зі всесвіту «Зоряних війн», екранізація культової відеоігри та ще багато цікавого. Робимо позначки у своїх кінокалендарях та не пропускаємо жодного науково-фантастичного серіалу!

"Ззовні/From"

Дата виходу : лютий 2022 року

Сезон : 1 сезон

Жанр: наукова фантастика, детектив, драма, трилер, жахи

Платформа: AGBO

Сімейство Меттьюзов подорожує у затишному будинку на колесах. Несподівано їм зустрічається акуратно повалене поперек шосе дерево. Намагаючись об'їхати його, вони опиняються в маленькому містечку. І як виявляється, загублене в лісі місто "викрадає" кожного, кому не пощастило проїхати його шляхом - покинути це місце виявляється буквально неможливо.

Тут вдень жителі намагаються вибудувати подобу нормального побуту і знайти спосіб вибратися, а ночами рятуються від лякаючих мешканців лісу, які приходять відвідати городян, як тільки заходить сонце.

"Хало/Halo"

Дата виходу: березень 2022 року

Сезон : 1 сезон

Жанр: наукова фантастика, бойовик, трилер, пригоди

Платформа: Paramount+

"Halo" - американський бойовий науково-фантастичний телесеріал, розроблений Кайлом Кілленом і заснований на однойменній серії ігор.

"Halo" - це серіал, що занурює глядача у XXVI сторіччя. У цей період між мешканцями землі і рядом інопланетних загарбників точиться жорстока війна. Люди відчайдушно намагаються вижити, але вони практично не мають шансів...

Єдине, що може їм допомогти врятуватися, це особлива програма зі створення спартанців — посилених солдатів. Саме вони мають стати найефективнішим засобом у боротьбі з інопланетянами. Але все не так просто. Планета виявляється знищена, а вберегтися вийшло лише одному кораблю. На ньому знаходиться останній спартанець - Джон-117. І тепер все залежить лише від нього.

"Зоряний шлях: Дивні нові світи"

Дата виходу : травень 2022 року

Сезон: 1 сезон

Жанр: наукова фантастика, пригоди, приквел оригінального "Зоряного шляху"

Платформа : Paramount+

Цей серіал є сполучною ланкою між серіалом "Зоряний шлях: Дискавері" та оригінальним шоу "Зоряний шлях: оригінальний телесеріал" і стане одночасно і спін-оффом до першого, і приквелом до другого.

Так, нам покажуть молоді версії легендарних дослідників Пайка, Ухури та Спока. Основний сюжет розгорнеться навколо екіпажу космічного судна "USS Ентерпрайз". Кожен епізод серіалу буде присвячений новому контакту, а шоуранери постаралися відтворити дух оригінального "Зоряного шляху" - гуманістичної фантастики, яка вселяла віру у світле майбутнє.

"Дружина мандрівника у часі"

Дата виходу: травень 2022 рік

Сезон : 1 сезон

Жанр: наукова фантастика, драма, фентезі, мелодрама

Платформа: HBO Max

Літературною основою сценарію став роман Одрі Ніффенеґґер. Це історія про бібліотекаря з Чикаго Генрі Детембле і його дружину Клер Ебшир, художниці, що робить скульптури з паперу. Генрі хворий на рідкісне генетичне захворювання — хрононедостатність, що змушує його мимоволі подорожувати в часі. Таким чином Клер більшу частину часу доводилося перебувати в очікуванні свого "чоловіка".

Вона розуміє, що передбачити де і з якого часу Генрі з'явиться знову практично неможливо. Проте всі її очікування зрештою винагороджуються з лишком, адже Клер випадає дивовижна можливість пізнавати свого чоловіка в різні часові рамки.

"Обі-Ван Кенобі"

Дата виходу: травень 2022 рік

Сезон: 1 сезон

Жанр : пригоди, наукова фантастика

Платформа : Disney+

Через 10 років після подій культового фільму "Зоряні війни. Епізод III: Помста сітхів" (2005 рік випуску) Обі-Ван Кенобі доглядає юного Люка Скайуокера на Татуїні, і незабаром вирушає в "захоплюючу пригоду".

Серіал є розповіддю про життя та дії однойменного персонажа всесвіту "Зоряних війн". Глядачам обіцяють цікавий сюжет, яскравий візуал і справжнього джедая, що захоплює своїм життям та пригодами.

"Нічне небо"

Дата виходу: травень 2022 рік

Сезон: 1 сезон

Жанр: наукова фантастика, пригоди, фентезі

Платформа : Amazon Prime

Літня сімейна пара одного разу знаходить на задньому дворі свого будинку загадковий підвал, в якому є портал, що веде прямо на іншу планету. Вони вирішують залишити знахідку в секреті і іноді проводять вечори перед цим вікном в інший світ, при цьому милуючись неймовірними пейзажами.

У якийсь момент через цей портал на нашу планету потрапляє "незнайомець", якого літне подружжя вважає представником позаземної раси, проте від нього варто чекати лише неприємностей...

Читай також

Держсекретар США Ентоні Блінкен зіграв на гітарі та заспівав у київському барі: в мережі з'явилися меми (відео)

Українці не втрималися від жартів у бік політика

Букмекери різко оновили прогнози на переможця Євробачення: Україна вибула із трійки лідерів

Відео виступу ймовірного переможця

Реакція світу на виступ України на Євробаченні 2024 року: повна версія номера alyona alyona & Jerry Heil (відео)

Десятки тисяч коментарів та мільйони переглядів

Відбулися репетиції всіх номерів першого півфіналу Євробачення-2024: країни-лідери з переглядів в мережі (відео)

Країни, які вже залетіли у тренди

DOROFEEVA та Лебіга презентували спільний трек та побили онлайн-рекорд українського Twitch (відео)

Зірки зібрали понад 5 млн грн – куди підуть кошти

У ТОП-50 трендів України на Spotify серед лідерів пісня «Да, я русский»

Яких ще російських виконавців слухають українці

Букмекери визначились із новим переможцем на Євробаченні-2024: Україну змістили з першого місця

Оновлені прогнози та пісні лідерів

Український гурт Quest Pistols презентував запальний кліп на новий трек «Божевільна» (відео)

Легендарний come back

Скандальна екс-депутат Ірина Фаріон публічно образила переможниць нацвідбору на Євробачення-2024 Alyona Alyona та Jerry Heil

Її акаунт заблокував Facebook

Український режисер Таня Муіньо зняла музичний кліп для Дженніфер Лопес (відео)

Зірка сяє у свої 54 роки