Журнал Rolling Stone обрав топ-100 найкращих пісень 2022 року

Журнал Rolling Stone обрав топ-100 найкращих пісень 2022 року || blocks/Unsplash

Команда видання Rolling Stone підбиває підсумки року. Так було складено рейтинг найкращих треків 2022-го. До списку увійшли всього 100 композицій, які передавали чарівний біт, почуття гумору, інтроспективну мрію, феєрверк на танцполі, попсовий, спотворений, тихий та гучний лоу-фай, як і інші музичні напрямки.

Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.

До топ-лідерів увійшли пісні американських, британських, канадських, пуерто-ріканських, нігерійських, південнокорейських, іспанських та інших виконавців.

Топ-25 найкращих пісень року за версією Rolling Stone

  1. Bad Bunny -Titi Me Preguntó. Артист привніс у світовий мейнстрім шалені біти дембоу, класний семпл майстра бачати Ентоні Сантоса та коду з домішкою латинської психоделії.
  2. Beyonce – Cuff It. Процвітав як сингл, багатий на веселі танцювальні рухи, які швидко поширюються. Трек вражаюче вписаний в альбом, де послідовність є невід'ємною частиною досвіду.
  3. Steve Lacy - Bad Habit. Лірика Лейсі примиряється з розставанням і прагне возз'єднання. Зазначається, що музичний геній зробив меланхолію досить заводною, щоб стати саундтреком до літа та злетіти на вершини хіт-парадів.
  4. Taylor Swift - Karma. Пісня поєднує натхненну лірику Свіфт із найгладшими та гнучкими виробничими тенденціями від давнього співавтора.
  5. Rosalia - Despecha. Трек використовує фортепіанну партію мамбо як відправну точку, а потім заглиблюється на територію меренгу, відточену штрихами аван-попа.
  6. Quavo ft. Takeoff - Hotel Lobby. Після безглуздого вбивства Takeoff у листопаді проєкт дуету набув трагічного значення.
  7. Pharrell feat. 21 Savage and Tyler, The Creator - Cash In Cash Out. Фаррелл повернувся сильним із цим треком та зірковою колаборацією. Він не співає і не читає реп, а просто тримає гіпнотичний, мінімалістичний і холодний біт, коли 21 Savage демонструє свій грубий гумор.
  8. Beyonce - Break My Soul. Платівка та пісня викликала фурор, дозволяючи поставити запитання: чи справді Beyonce займалася хаус-музикою?
  9. Harry Styles - As It Was. Заголовний сингл із третього альбому музиканта врівноважує схвильований внутрішній монолог, у якому поп-зірка змінюється та вникає у деталі кризових відносин.
  10. Drake feat. 21 Savage - Jimmy Cooks. Трек розділений на три частини, включаючи вступ до стилю мемфіського репу, а також біт для двох реперів.
  11. Kendrick Lamar - N95. З похмурою, басовою постановкою, Ламар протистоїть суспільному кліше з неспокійним інтелектуальним прагненням, стверджуючи, що його не хвилюють наслідки.
  12. Yahritza Y Su Esencia – Soy El Unico. Акустична балада, наповнена традиційною музикою одного з мексиканських регіонів. Трек є хітом та вірусним у TikTok, написаний після спостереження, як підлітки переживають горе.
  13. Pusha T - Dreamin' of the Past. Каньє Вест, що спродюсував пісню, пропонує швидкий, розумний, але трохи тривожний куплет; його роздуми про фінанси, віру та сім'ю здаються передчуттями.
  14. Ice Spice - Munch (Feelin U). У пісні виконавиця поєднала ритмічну агресію тренувань із крутим вокальним стилем.
  15. Rina Sawayama - This Hell. Як пише видання, у виконавцях інших жанрів, які грають кантрі-музику, немає нічого нового, але Sawayama робить це краще, ніж будь-хто, доводячи, що вона просто намагається добре провести час і надихає на зміни.
  16. Burna Boy - Last Last. Гімн душевного болю став величезним хітом для артиста, очоливши чарт Billboard Mainstream R&B/Hip-Hop Airplay та набравши понад 100 мільйонів прослуховувань лише на Spotify.
  17. Doechii & SZA - Persuasive. Пісня викликає наркотичний нічний настрій, коли закохуєшся по вуха, почуваєшся так, ніби тебе вибили з розуму.
  18. Ashley McBryde, Caylee Hammack, Brandy Clark ft. Pillbox Patti - Bonfire at Tina's. Олдскульна застільна пісня перетворюється на святкування сестринських стосунків майбутнього, де співається про групу буйних подружок, які не завжди сходяться у поглядах.
  19. Megan Thee Stallion - Plan B. Зневага в її чіткому репі з приводу колишнього спопеляла, кожен дис був гарячіше іншого.
  20. Noah Cyrus-I Burned LA Down. Яскрава акустична кантрі-поп пісня про те, що людина почувається у пастці односторонніх стосунків із каліфорнійським хлопцем — а можливо, і з Каліфорнією.
  21. Zach Bryan - Something in the Orange. Сингл є демонстрацією вивітрюваного вию та болісно точного опису того, як розбите серце може зруйнувати розум.
  22. Villano Antillano - BZRP Music Sessions #51. Антиллано, яка зламала бар'єри як транс-жінки в поп-музиці, вривається в пісню зі шквалом флексів та двозначностей. Відео на цей трек підірвало інтернет та кількість переглядів продовжує зростати.
  23. Carly Rae Jepsen & Rufus Wainwright - The Loneliest Time. Класичний диско-дует про двох старих закоханих, які вирвалися із шекспірівського розриву, щоб повернутися до того, з чого вони почали.
  24. NewJeans - Hype Boy. З його захоплюючою хореографією і приспівом, що запам'ятовується, — це був видатний трек з першого EP NewJeans, наповненого хітами. Їхні колеги в індустрії K-pop, як і раніше, висвітлюють танець Hype Boy на заходах та концертах.
  25. Sam Smith ft. Kim Petras - Unholy. Трек швидко злетів у чартах, зробивши Петраса та Сміта першими трансгендерними та небінарними артистами, що посіли перше місце у Billboard Hot 100.

Читайте також:

Читай також

DOROFEEVA та Лебіга презентували спільний трек та побили онлайн-рекорд українського Twitch (відео)

Зірки зібрали понад 5 млн грн – куди підуть кошти

У ТОП-50 трендів України на Spotify серед лідерів пісня «Да, я русский»

Яких ще російських виконавців слухають українці

Букмекери визначились із новим переможцем на Євробаченні-2024: Україну змістили з першого місця

Оновлені прогнози та пісні лідерів

Український гурт Quest Pistols презентував запальний кліп на новий трек «Божевільна» (відео)

Легендарний come back

Скандальна екс-депутат Ірина Фаріон публічно образила переможниць нацвідбору на Євробачення-2024 Alyona Alyona та Jerry Heil

Її акаунт заблокував Facebook

Український режисер Таня Муіньо зняла музичний кліп для Дженніфер Лопес (відео)

Зірка сяє у свої 54 роки

«Пісня року» та «Кращий виконавець»: названо номінантів на премію BRIT Awards 2024 (відео)

Співачка Raye отримала рекордну кількість номінацій

Претендентка національного відбору на Євробачення 2024 – Jerry Heil увійшла до складу журі міжнародного конкурсу

DOROFEEVA випустила новий трек та присвятила його своїм хейтерам (відео)

Артистка написала пісню разом зі своїм новим чоловіком

Apple Music назвав найпопулярніші пісні 2023 року в Україні

ТОП-10 без російських виконавців!