Арестович потрапив у скандал через образу ЛГБТ-спільноти: що сталося

Арестович потрапив у скандал через образу ЛГБТ-спільноти || facebook.com/alexey.arestovich

Днями позаштатний радник Офісу Президента України Олексій Арестович потрапив у скандал після того, як під час стриму відповів на запитання, як він ставиться до представників ЛГБТ-спільноти. В результаті українська громадська організація KyivPride обурилася його відповіддю, назвала його гомофобом та закликала звільнити з ОП.

Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.

Арестович заявив, що не вперше говорить про своє ставлення до ЛГБТК+. За його словами, ЛГБТ-люди це "люди із девіаціями, тобто відхиленнями від норми поведінки". Він додав, що є консерватором, відноситься до представників ЛГБТ зі співчуттям, але нормально та виступає проти їх переслідування.

Проте Арестович при цьому жорсткий противник пропаганди ЛГБТ каже, що "пропаганда девіації, відхилення від норми, має конкретні наслідки для суспільства негативні, і я геть її не сприймаю, я рішучий противник".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від KYIVPRIDE ‍‍🇺🇦 (@kyivpride)

Представники KyivPride звернулися в Instagram до президента України Володимира Зеленського та Офісу Президента з метою звільнити Олексія Арестовича з посади радника, оскільки "подібна риторика від представників влади неприпустима".

В організації зазначили, що, як він називає, "люди з девіаціями" захищають його, перебуваючи на фронті, і вони ставляться зі співчуттям до самого радника, оскільки вони "проти псевдонаукової пропаганди Арестовича", а "бути гомофобними "рускім міром" в Україні і є девіація з відхиленням від норми".

Заяву KyivPride підтримали українські зірки шоу-бізу. Наприклад, група KAZKA у коментарях до поста організації зазначила, що вони розчаровані подібними словами радника президента стосовно представників ЛГБТ-спільноти.

А ось журналіст Олексій Суханов наголосив, що Арестович своїм "ганебним" висловом "принизив представників ЛГБТ", які борються на передовій. Суханов окремо у себе в інстграмі опублікував пост щодо слів радника ОП, у якому розповів, що "це – вкрай ганебна та неприпустима заява".

"Я завжди вважав - як за мирних часів та і сьогодні, під час війни - влада, ЗМІ, публічні люди мають вкладати в голови суспільства думки толерантності, поваги, просунутості, освіченості, цивілізованості, європейськості! Спочатку Україну розділили за мовною ознакою, зараз суспільство вперто намагаються розділити ще й за сексуальною орієнтацією?", - пише Суханов.

На тлі скандалу та обурення ЛГБТ-спільноти Арестович опублікував свою фотографію з фільму "Не бійся, я поряд!" 2012 року, де він знімається у жіночій ролі Люсеньки. Цим постом він написав, що сам вимагає толерантності і, судячи з його фото, люди повинні зрозуміти, хто "має бути обурений по-справжньому".

Читай також

Українка Ангеліна Усанова стала переможницею міжнародного конкурсу краси Miss Eco International-2024 (фото)

Фото двох неймовірних образів українки

В Іраку ввели кримінальну відповідальність за одностатеві стосунки

До 15 років ув'язнення

Бог благословив: засновник секти Мунтян показав подарунок від віруючих за 300 тисяч доларів (відео)

Ексклюзив, якого більше ніде немає

На Telegram чекають на великі оновлення: як користувачі зможуть заробляти в месенджері

Інтеграція криптотехнологій

Засновник Telegram Павло Дуров дав інтерв'ю журналісту Такеру Карлсону: найцікавіше

Про ВК, Євромайдан, Telegram та полювання американських спецслужб

Чверть чоловіків призовного віку не готові мобілізуватись – результати опитування

Які існують фактори мотивації

Великдень 2024: дата в Україні, традиції та заборони, чи будуть додаткові вихідні

Найважливіше про свято Великодня цього року

Росія запросила Україну на спортивні «Ігри дружби» до Єкатеринбургу: реакція

Спортивні федерації отримали запрошення

11 українців потрапили до списку Forbes «30 до 30» у Європі: хто вони

Найуспішніші українці віком до 30 років

Ілон Маск планує відправити на Марс близько мільйона людей і тонни вантажу: причина

Квиток в один кінець