В Україні може з'явитися нове осіннє свято, яке стане вихідним днем

Getty Images

В Україні пропонують запровадити нове свято, а саме День подяки 22 жовтня. Його хочуть прирівняти до державних свят та запровадити додатковий вихідний цього дня. Сама дата походить із США, а в Україні День подяки неофіційно відзначається з 2006 року.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

У законопроекті №9574 йдеться, що запровадження Дня подяки підніме культуру подяки на загальнонаціональний рівень, надавши кожному можливість офіційно висловити вдячність тим, хто заслуговує на це. Якщо законопроект буде ухвалено, то 22 жовтня в Україні стане новим державним святом – Днем подяки.

«Чому саме 22 жовтня? Осіння пора, багата на врожай овочів та фруктів, сприятиме введенню традиції проводити дане свято за святковим (сімейним) столом. У світі 22 жовтня відзначають День змін на краще. Свято "National Make A Difference Day" присвячене тому, щоб люди мали можливість спільними зусиллями змінити світ на краще, допомогти оточенню та зробити життя кращим, що логічно поєднується з ідеєю Дня подяки», - йдеться у пояснювальній записці.

Експерти у сфері соціальних питань вважають, що новий святковий день може стати символом єдності та взаємодопомоги серед українського населення, а також зміцнити патріотичні почуття громадян.

Що відомо про День подяки

День подяки (Thanksgiving Day) - це особливе національне свято, яке відзначається в різних країнах світу, але найвідомішим і найпоширенішим місцем його святкування є США та Канада.

У різних країнах свято може мати різні дати і традиції, але основний сенс святкування Дня подяки полягає у висловленні подяки за всі блага, які люди мають, і в радощах, що поділяються, і святкових частуваннях з близькими.

У США, які фактично є основоположниками Дня подяки, прийнято святкувати у родинному колі. Родичі та друзі з'їжджаються з усієї країни за спільний стіл із традиційними стравами.

Обов'язковими у День подяки є фарширована індичка з журавлинним варенням і солодкий пиріг з гарбузовою начинкою. До Дня подяки по всій країні відгодовують велику кількість індичок, щоб забезпечити кожну американську сім'ю бодай одним.

Читай також

Аналог YouTube: Ілон Маск запускає додаток X TV для смарт-телевізорів

Головні функції платформи

Трамп задався питанням, як йому реагувати на те, що Путін підтримав Камалу Харріс

Політичний «жабагадюкінг»  

Для Путіна розробляють еліксир вічного життя – The Times

Кощій Безсмертний та його методи

Росія готує геймерів до війни в Україні: що відомо

Їхні навички можуть бути корисні

Жителі трьох областей України зможуть отримати гроші для власного бізнесу

Кому призначається допомога

До Землі мчить астероїд розміром у два футбольних поля

За ним можна спостерігати через онлайн-трансляцію

Instagram прослуховує кожного користувача через мікрофон телефону

У рекламних цілях

Нацбанк пропонує змінити назву розмінних монет з "копійки" на "шаг"

Для історичної справедливості та дерусифікації

Влада Франції видала ордер на арешт Миколи Дурова – брата Павла Дурова

Він оголошений у розшук

Українці можуть пройти опитування щодо якості освіти в країні: займе всього 7 хвилин

Допоможе визначити подальші кроки для розвитку