16-річна українська тенісистка потиснула руку росіянці після матчу на турнірі в Австралії: причина

Australian Open

16-річна українська тенісистка Єлизавета Котляр 20 січня потиснула руку росіянці Владі Мінчовій, якій поступилася на юніорському Відритому чемпіонаті Австралії 2024 (Australian Open).

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

У першому раунді українка поступилася росіянці Владі Мінчевій з рахунком 2:6, 4:6. Після завершення зустрічі Котляр, як заведено у спорті, потиснула руку суперниці, порушивши бойкот, якого українські тенісистки дотримуються щодо росіян майже два роки.

Буквально за кілька годин після того, як відео з цим епізодом розійшлося в соцмережах, Федерація тенісу України опублікувала вибачення. Виконувач обов'язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний заявив, що відомство вивчає обставини та причини такого вчинку української спортсменки.

«Мій месенджер розривається повідомленнями, що 16-річна українська тенісистка Єлизавета Котляр потиснула руку росіянці після матчу на турнірі Australian Open. Як я побачив відео, перше враження було, що росіяни спровокували нашу спортсменку. Усі, хто брав участь у великих турнірах, знають, яка напруга там відбувається, і атлети можуть стати легкою мішенню для провокацій», – заявив Бідний.

Він зазначив, що "на кожному турнірі росіяни намагаються використати українських атлетів для власної пропаганди" – і саме це зараз можна спостерігати у виконанні російських пропагандистських медіа.

Журналісти Sport.ua зв'язалися з батьком неповнолітньої спортсменки, аби він дав свій коментар щодо інциденту, який дав можливість російській пропаганді розпочати свою брудну роботу.

«Хочу висловитися від себе, та від імені своєї доньки Лізи Котляр з приводу її вчинка на Відкритому чемпіонаті Австралії, коли вона після закінчення матчу потиснула руку суперниці з країни-агресорки, росії. Все, що я збираюся сказати, це не виправдання, а спроба пояснити, чому так сталося.

Лізі лише 16 років, у неї ще не має справжнього досвіду виступів на таких значних змаганнях, як турніри серії Grand Slam, вершини, як професійного, так і юнацького тенісу. Тут надзвичайна атмосфера, яка сама по собі чинить неабиякий тиск на спортсменів. На початку кар’єри важко з таким впоратися й не нервувати. Нажаль, моя донька не відчувала себе спокійною, емоції били через край, тому вона не повністю контролювала свою поведінку. На автоматі виконала післяматчевий ритуал – потиснула руку суперниці, не розуміла, що за сіткою стояла представниця країни, яка здійснила напад на нашу Батьківщину. Це безумовно була помилка, через яку Ліза дуже шкодує й запевняє, що ніколи більше не дозволить нічого подібного. Завжди пам’ятатиме, хто є хто. Насправді вона щира патріотка України, завжди була такою, є й залишиться у майбутньому», – сказав Костянтин Котляр.

Читай також

За час повномасштабної війни іноземці відкрили в Україні 2652 компанії: хто найчастіше створює бізнес

Топ-список іноземних інвесторів

Олександр Свіщов і Григорій Козловський передали кошти центру Unbroken на виготовлення якісних протезів для наших військових

Справжність відео з інопланетянами у Лас-Вегасі підтвердив відомий криміналіст

Дивимося відео з величезним прибульцем

«Укрпошта» виставлятиме на аукціон посилки, які ніхто не забрав протягом півроку

Від 10 гривень за товар

В інтернеті продають «маски жінки для ухилянтів» за 14 тисяч гривень (фото)

Користувачі мережі не втрималися від жартів

Українські школярі, які зараз у 6-му класі та молодші, навчатимуться 12 років

Що змінить реформа Нової української школи

Стівен Кінг запропонував Зеленському і Путіну зійтись у поєдинку сам на сам

На кого робить ставки сам письменник та хто підтримав його ідею

Рада цього тижня може ухвалити нові штрафи за порушення мобілізації та військового обліку

Якими будуть суми штрафів

Українка Ангеліна Усанова стала переможницею міжнародного конкурсу краси Miss Eco International-2024 (фото)

Фото двох неймовірних образів українки

В Іраку ввели кримінальну відповідальність за одностатеві стосунки

До 15 років ув'язнення