Залужний прокоментував План перемоги Зеленського: основні тези його промови

Getty Images

Колишній головнокомандувач Збройних сил, а зараз посол України у Великій Британії Валерій Залужний прокоментував План перемоги Зеленського, а також зробив низку інших заяв.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Нинішній посол України в Британії Валерій Залужний, виступаючи у Chatham House 17 жовтня, заявив, що вийти із "затяжної" війни з Росією практично неможливо.

«Отже, ми опинилися у стані затяжної війни. На мій особистий погляд, вихід із цієї затяжної війни виглядає... майже неможливим», – сказав він.

Залужний нагадав, що ще 2023 року Захід не надав Києву достатньої зброї, через що Україні під час контрнаступу не вдалося досягти "значних успіхів у розгромі Росії".

Коментуючи ситуацію на фронті, колишній головком зазначив, що вона є такою, «якою може бути за поточних умов та дій, в яких перебуває Україна».

«Путін витрачає 120-130 мільярдів доларів на рік, і при цьому купує снаряди по 500 доларів за штуку. Подивившись у пресі, скільки Україна отримує допомоги і за якою ціною снаряди надходять до нас, стає зрозуміло, що це справжнє диво, і могло б бути зовсім інакше», — пояснив Залужний.

Також Залужний зазначив, що до Ірану, КНДР та Китаю можуть приєднатися інші країни, через що Україна отримає більше ворогів.

Колишній головнокомандувач прокоментував і прогнози дати завершення війни в Україні : «Не слухайте жодних бродячих експертів. Не може бути у війні жодних прогнозів. У війні працює лише математика. Саме математика, яка прораховує все це».

Щодо Плану перемоги, який президент Володимир Зеленський представив у Верховній Раді 16 жовтня, Залужний назвав його "цілком логічним і правильним", зазначивши, що він стосується не лише України, а й інших зацікавлених у завершенні війни країн.

«Абсолютно логічно та правильно робить президент України Володимир Зеленський. Він робить цей план, де кроки прописані не лише для України. Так, звісно, і Україна має чітко стежити за планом», — зазначив екс-головнокомандувач ЗСУ.

Крім усього, Валерій Залужний допустив мобілізацію жінок в Україні у разі нагальної потреби.

«Якщо буде необхідно призвати жінок, щоб врятувати Європу від війни, то, мабуть, ми це зробимо. Але, на мою особисту думку, потрібно не допустити війни в Європі, як це було в 1939 році, іншими шляхами, не шляхом призову українських жінок», – наголосив він.

Читай також

Україна може створити ядерну бомбу за кілька тижнів – BILD

Або альянс НАТО, або Україна – ядерна держава

Залужний прокоментував План перемоги Зеленського: основні тези його промови

Мобілізація жінок, вороги України, ситуація на фронті

NASA заплатить 3 мільйони доларів тому, хто допоможе прибрати сміття: конкурс

Але є нюанс

За який термін треба сплатити штраф за неотримання повістки, щоб кошти не стягнули з рахунків

Роз'яснення Мін'юсту

Україна може залишитися взимку без імпорту електроенергії з ЄС: причина

Ризик серйозних проблем у енергопостачанні

Тарологи в Україні почали ворожити на мобілізацію

10% вартості послуги відправлять на ЗСУ

Ціни на косметику в Україні зростуть на 20–50%: причина

Ближче до ЄС

Укрпошта планує укласти угоду з поштовою службою США: що це дасть українцям

Угода може запрацювати у 2025 році

Працівник музею викинув витвір мистецтва, прийнявши його за сміття: що це було

Ох це сучасне мистецтво

Оголошено перших лауреатів Нобелівської премії 2024 року

У галузі медицини та фізіології