Intel інвестувала в людиноподібного робота на базі ШІ: він вже вміє ходити (відео)

AI Robotics

Стартап AI Robotics, який спеціалізується на створенні людиноподібних роботів загального призначення на базі штучного інтелекту, отримав інвестиції на суму 9 мільйонів доларів від Intel Capital, інвестиційного підрозділу компанії Intel.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Заявлена мета стартапу – створити «першого у світі комерційно життєздатного автономного робота-гуманоїда». На початку березня компанія випустила візуалізацію свого першого прототипу системи під назвою Figure 01. На той час стартап планував побудувати п'ять роботів на основі первісного прототипу.

Кілька місяців тому модель Figure 01 увійшла у фазу тестувань і, що важливо – менш ніж через рік після заснування компанії здійснила свої перші кроки (що є одним із найшвидших досягнень в історії розробки роботів-гуманоїдів).

Відмінною особливістю Figure 01 є алгоритми управління на базі штучного інтелекту, які дозволяють машині навчатися та вдосконалювати свої функції на льоту.

Завдяки інвестиціям від Intel Capital та досвіду команди, Figure зможе продовжити розвиток своїх роботів та розширити їхні можливості. У майбутньому модель зможе виконувати складні завдання, які потребують трудомісткої роботи та недоступні для людини.

Очікується, що робот Figure 01 матиме висоту 158 см і важитиме близько 60 кг. Якщо все піде за планом, він зможе нести корисне навантаження вагою 40 кілограм. Повідомляється, що інженери компанії розраховують на 5 годин автономної роботи системи.

Прототип робота оснащений 2ʼ170 компактними батареями. Ці батареї забезпечують електроенергією не тільки двигуни Figure 01, а й безліч бортових датчиків, які він використовує для спостереження за довкіллям. Вбудоване мережеве обладнання 5G та Wi-Fi дозволить роботу обмінюватися даними з іншими підключеними до Інтернету пристроями, такими як автономні машини, з якими він ділить робочий простір.

В даний час при створенні систем стартап покладається в основному на готові компоненти роботів. Проте, компанія має свій механічний цех в офісі в Саннівейлі, штат Каліфорнія, який може виробляти деталі на індивідуальне замовлення. В офісі також є мініатюрний склад, який інженери Figure можуть використовувати для тестування можливостей робота в реальних умовах.

Робот-гуманоїд може знайти застосування на складах та в центрах виконання замовлень електронної комерції, а надалі і в інших місцях, наприклад, у торгових точках чи заводах.

Читай також

Як забезпечити роботу інтернету при відключеннях світла – два способи

Залишайтеся "в мережі"

Apple готується вбудувати штучний інтелект ChatGPT в iPhone вже в iOS 18

Є ймовірність, що Сірі стане набагато розумнішою

Чому не варто купувати вживане авто з механічною коробкою передач — причини

Поради від експертів

Представлено першу у світі безшумну клавіатуру: на її створення пішло п'ять років

Новинка надійде у продаж вже цього літа

Найкращі автомобілі для жінок: ТОП-10 компактних моделей

Дівчата-водії цінують естетику та зручність

Експерти назвали 5 недорогих електричних кросоверів, які варті своїх грошей

Рейтинг від іспанського порталу Periodismodelmotor

Пройшов перший "повітряний бій" між пілотованим літаком та винищувачем, яким керував ШІ (відео)

Як штучний інтелект показав себе у бою

Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами (відео)

Підходить для комерційних, рятувальних та бойових операцій

Експерти назвали 5 автомобільних брендів, які є найдешевшими в обслуговуванні

Утримання автомобіля – дороге задоволення

Apple розкрила можливості свого штучного інтелекту: він перевершує GPT-4

Нову систему планують інтегрувати до Siri