OpenAI представила найпотужнішу модель штучного інтелекту ChatGPT Turbo: що він може

OpenAI

На своїй першій конференції розробників у понеділок компанія OpenAI представила найбільш продуктивну у своїй серії ШІ-модель GPT-4 Turbo. Про це компанія повідомила на своєму сайті.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

GPT-4 Turbo може похвалитися такими покращеннями порівняно з GPT-4:

Оновлена модель здатна обробляти значно більший обсяг інформації, порівняно з попередніми версіями, — до 300 сторінок тексту, на відміну від нинішнього обмеження 50 сторінок. Це дозволяє створювати більш довгі та складніші запити та отримувати більш змістовні відповіді.

OpenAI також оновила навчальні дані для GPT-4 Turbo. Компанія стверджує, що нова модель має знання про світ станом на квітень 2023 року. Попередня версія містила інформацію лише до вересня 2021 року, хоча останні оновлення GPT-4 вже включали можливість пошуку в інтернеті для отримання найсвіжішої інформації.

GPT-4 Turbo також може приймати зображення як запити безпосередньо в чаті, генеруючи підписи до них або описуючи, що на них зображено. Крім того, модель обробляє запити на перетворення тексту на мовлення. Користувачі зможуть завантажувати документи безпосередньо в сервіс і просити його провести їхній аналіз — функція, яка вже кілька місяців доступна в інших AI-чатах, таких як Claude від Anthropic.

GPT-4 Turbo стала дешевшою для розробників. Вартість введення становитиме лише 0,01 долара за 1000 токенів порівняно з 0,03 долара для GPT-4. Кожен висновок коштуватиме 0,03 долара за 1000 токенів. Загалом, за заявою OpenAI, нова версія GPT-4 в 3 рази дешевша за попередні.

Поліпшення GPT-4 Turbo дозволять користувачам задавати моделі складніші завдання в одному запиті. Люди навіть можуть вказати GPT-4 Turbo використовувати певну мову програмування для результатів, наприклад XML чи JSON.

Більше того, OpenAI представила нове джерело монетизації – власний магазин ботів GPT Store. Він дозволяє виставляти створених ботів і заробляти гроші на власних розробках залежно від кількості користувачів та їхньої активності, можна буде вибирати варіант за категоріями.

Крім покращень флагманської моделі, OpenAI також оголосила, що наслідуватиме приклад Microsoft і Google і надаватиме гарантії захисту авторських прав для корпоративних користувачів через програму Copyright Shield.

OpenAI повідомила, що ChatGPT налічує понад 100 мільйонів активних користувачів щотижня по всьому світу і використовується більш ніж 92 відсотками компаній зі списку Fortune 500. Говорячи про GPT-5, голова стартапу Сем Альтман заявив, що в компанії мають намір створити нову модель, але точні дані про дати поки що відсутні.

Читай також

Чому не варто купувати вживане авто з механічною коробкою передач — причини

Поради від експертів

Представлено першу у світі безшумну клавіатуру: на її створення пішло п'ять років

Новинка надійде у продаж вже цього літа

Найкращі автомобілі для жінок: ТОП-10 компактних моделей

Дівчата-водії цінують естетику та зручність

Експерти назвали 5 недорогих електричних кросоверів, які варті своїх грошей

Рейтинг від іспанського порталу Periodismodelmotor

Пройшов перший "повітряний бій" між пілотованим літаком та винищувачем, яким керував ШІ (відео)

Як штучний інтелект показав себе у бою

Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами (відео)

Підходить для комерційних, рятувальних та бойових операцій

Експерти назвали 5 автомобільних брендів, які є найдешевшими в обслуговуванні

Утримання автомобіля – дороге задоволення

Apple розкрила можливості свого штучного інтелекту: він перевершує GPT-4

Нову систему планують інтегрувати до Siri

ТЦК зможе «мобілізувати» автомобілі українців: які авто будуть вилучати на потреби ЗСУ

Деталі закону та роз'яснення юриста

AENO HD1: Фен з унікальною технологією для швидкого стайлінгу без шкоди для здоров’я волосся

У чому секрет фену, що вирішує найпоширеніші проблеми при укладанні та сушінні волосся?