Гра в кальмара Гра в кальмара
Кіно

Не Кальмаром єдиним: ще 10 фільмів про ігри на виживання

Дарина Герасимчук 13 жовтня, 2021, 15:43
 0

Новий південнокорейський серіал «Гра в кальмара» у жанрі виживання, бойовика, трилера та драми підірвав медіа-простір, викликав величезний інтерес у глядачів у всьому світі та за кілька днів став найпопулярнішим проектом в історії Netflix.

Gloss.ua зібрав 10 схожих фільмів та серіалів пов'язаних грою на виживання і не менш захоплюючим сюжетом.

Більше актуальних новин – на каналі «Диван зачекає» у Telegram.

Гра в кальмара

Рік : 2021

Тривалість : 1 сезон

Жанр : трилер, драма

Країна : Південна Корея

Вік : 18+

Рейтинг IMDb : 8.2

Головний герой Сон Кі-хун немолодий, розлучений, безробітний і дуже азартен. Занурений у борги, він потай бере гроші у старенької матері, щоб робити ставки. Проте виграні гроші не затримуються надовго у нього в руках. У розпачі Кі-хун зустрічає в метро незнайомця, який пропонує зіграти йому в дитячу гру, після чого дає чималу суму грошей та візитку з номером для участі у більш масштабних іграх. Так головний герой стає останнім 456 учасником таємної гри на виживання в оточенні таких же банкрутів, готових заради грошей на все. Призовий фонд у 40 мільйонів доларів може вирішити всі їхні проблеми, але чи потребуватимуть вони цього?

Аліса в Пограниччі

Рік : 2020

Тривалість : 1 сезон

Жанр : бойовик, фантастика, драма

Країна : Японія

Вік : 18+

Рейтинг IMDb : 7.7

Молодий безробітний ігроман Рехей Арісу йде з дому в черговий раз посварившись із батьком та старшим братом. Він зустрічається зі своїми друзями, один із яких прогулює роботу, а другого – звільнили. Хлопці бачать у небі дивний салют, після якого їх накриває нова реальність. Друзі опиняються в безлюдній версії Токіо, де починається жорстока гра на виживання. Після успішного проходження рівнів їм видаватимуться візи на кілька днів життя. Тих, хто програє чекає смерть, тих що вийшли з гри - чекає смерть, тих, хто відмовляється продовжувати візи - також чекає миттєва смерть від небесного лазера.

Королівська битва

Рік : 2000

Тривалість : 2 години 2 хвилини

Жанр : фантастика, трилер, драма

Країна : Японія

Вік : 18+

Рейтинг IMDb : 7.6

В основі фільму - історія твору письменника Такаги Косюна, яка торкається проблем психології, соціології, педагогіки в суспільстві обмеженому у прояві кохання. Батьки залишаться без роботи, поведінка дітей буде неконтрольованою. Уряд вживає заходів та санкціонує жорстоку гру під назвою «Королівська битва». Школярів змушують брати участь під дулами автоматів та загрозою знищення. На безлюдному острові 42 старшокласники безжально знищуватимуть один одного за допомогою випадкових предметів та кмітливості протягом трьох днів. Живим із острова повернеться лише один.

Три відсотки

Рік : 2016

Тривалість : 4 сезони

Жанр : драма, трилер, фантастика

Країна : Бразилія

Вік : 16+

Рейтинг IMDb : 7.4

Безрадісне майбутнє, де світ розділений на дві частини: одна живе у повних злиднях, інша - у розкоші та багатстві. Згідно з суворими правилами кількість Обраних ніколи не повинна перевищувати 3% від загальної маси. Розподіл відбувається у процесі копіткого відбору під назвою «Процес». У двадцять років кожній людині надається шанс, але обрані не повертаються назад. У головних ролях - дівчина Мішель та її найкраща подруга Бруно, які опиняються у числі кандидатів. Успішно пройшовши співбесіду, героїні зовсім не здогадуються, що на них чекає попереду, адже на боці багатіїв сталося перше в історії вбивство та правила відбору Процесу суттєво посилилися.

Голодні ігри

Рік : 2012-2015

Тривалість : серія фільмів

Жанр : фантастика, бойовик, трилер

Країна : США

Вік : 16+

Рейтинг IMDb : 7.2

Фантастична антиутопія майбутнього, де деспотична держава щорічно влаштовує показові ігри на виживання, за якими у прямому ефірі стежить увесь світ. Жереб брати участь у Іграх випадає юний Кітніс, яка хоче врятувати свою сестру і таємно закоханому у неї хлопцю Піту. Вони знайомі з дитинства, але тепер мають стати ворогами, адже непорушний закон Голодних ігор свідчить, що перемогти та вижити може лише один із 24 учасників. Суддям абсолютно не важливо, хто виграє, головне - видовище. І цього разу на них чекає справді незабутнє видовище.

Іспит

Рік : 2009

Тривалість : 1 година 41 хвилина

Жанр : трилер, детектив

Країна : Великобританія

Вік : 16+

Рейтинг IMDb : 6.8

Зйомки відбуваються в одній, на перший погляд, звичайній кімнаті, що посилює психологічне напруження, відчуття безнадійності та відчаю, яке відчувають головні герої поставлені у безвихідь. Велика корпорація проводить кастинг на посаду. Вісім успішних кандидатів доходять до заключного етапу виборів, де їм потрібно відповісти на одне питання не виходячи з кімнати. Проблема лише в тому, що питання – спочатку немає, а учасники кастингу готові розправитися один з одним у спробах позбавитися конкуренції.

Паніка

Рік : 2021

Тривалість : 1 сезон

Жанр : трилер, драма, кримінал

Країна : США

Вік : 18+

Рейтинг IMDb : 6.5

Група випускників мріє вирватися з маленького похмурого містечка Карп, беручи участь у таємному щорічному змаганні та борючись за значний грошовий приз. У процесі випробувань конкуренція багаторазово зростає, а завдання стають смертельно небезпечними. У центрі сюжету - випускниця Хізер Нілл, яка гостро потребує грошей, не усвідомлюючи чим обернеться для неї ця гра.

Клаустроби

Рік : 2019 + 2021

Тривалість : 1 година 40 хвилин

Жанр : трилер

Країна : США

Вік : 16+

Рейтинг IMDb : 6.4

Шестеро незнайомців одночасно одержують запрошення пройти квест, переможець якого отримає грошову винагороду. Несподівано цей квест обертається для учасників боротьбою за виживання, а для глядачів – нещадним психологічним хорором, сповненим загадок. Незабаром стає очевидним, що учасники потрапили в гру не випадково і їм загрожує цілком реальна небезпека, а головна ставка у грі – їхні власні життя. Вже цієї осені на екранах кінотеатрів вийде друга частина Клаустрофобів, де Ліга Вижилих зіткнеться з ще більш безжальними випробуваннями.

Філософи: урок виживання

Рік : 2013

Тривалість : 1 година 47 хвилин

Жанр : драма, фентезі, історія

Країна : США

Вік : 12+

Рейтинг IMDb : 5.7

Сай-фай-трилер про жорстокий уявний експеримент, де в міжнародній школі в Джакарті таємничий учитель філософії як випускний іспит пропонує 20 студентам пройти екстремальне випробування. Використовуючи тільки силу логіки, підлітки повинні вибрати, хто з них гідний отримати одне з десяти місць у підземному бункері - єдиному місці, де можна врятуватися від ядерної катастрофи, що наближається. На інших чекає жорстока смерть. Цей результативний експеримент має навчити молодих людей відстоювати себе у боротьбі життя. Однак, попереду їх чекає не один складний вибір, який спричинить наслідки, багато неоднозначних ситуацій і підступність викладача.

Експеримент «За склом»

Рік : 2019

Тривалість : 1 година 46 хвилин

Жанр : жахи

Країна : Швеція

Вік : 18+

Рейтинг IMDb : 5.3

Кривава сатира на суспільство покаже сюжет у центрі, якого жорстоке реаліті-шоу. Вісім інтернет-знаменитостей погоджуються на участь в онлайн-проекті за велику грошову винагороду. Блогери виконують садистські завдання, щоб вижити і виграти, а глядачі голосують за учасників, що сподобалися, найнепопулярніший - вибуває. Таємничий організатор пропонує дедалі витонченіші та небезпечніші випробування, а знаменитості згодом розуміють, що головний приз цього експерименту не п'ять мільйонів доларів, а їхнє власне життя. На що вони підуть, щоби не опинитися внизу рейтингу?

Правда або дія

Рік : 2018

Тривалість : 1 година 40 хвилин

Жанр : трилер, жахи

Країна : США

Вік : 18+

Рейтинг IMDb : 5.2

Знайома всім гра, але з більш жорстокими правилами: «якщо збрешеш – помреш, якщо не виконаєш дію – помреш, відмовишся грати – помреш». Після поїздки в Мексику, де Олівія з друзями грали в «Правда чи дія» в гру, підключається щось надприродне і навколо починають відбуватися незрозумілі події. Тепер це не просто розвага, а справжня гонка зі смертю. Переможцем та живим може залишитися лише один гравець. Головна героїня вирушить до Мексики, звідки все почалося, чи вдасться зупинити бійню?

Теги: серіали , Фільми , що подивитися , гра в кальмара

  • 17 квiтня 16:42 Український Marvel: у кінопрокат виходить фільм про 3-ю окрему штурмову бригаду «Ми були рекрутами» (трейлер)    0
  • 12 квiтня 17:43 Актриса Марго Роббі стане продюсером фільму за мотивами настільної гри «Монополія»    0
  • 29 березня 17:47 Голлівудська акторка з України розірвала контракт із Netflix, щоб не грати росіянку    0
  • 22 березня 16:24 8 найочікуваніших прем'єр українських фільмів цієї весни – трейлери    0
  • 20 березня 16:24 Вийшов трейлер фільму про українських письменників епохи "розстріляного відродження", який знімали 10 років (відео)    0
  • 13 березня 17:11 Оголошено лауреатів анти-премії «Золота малина-2024»: головні невдахи в кінематографі    0
  • 11 березня 16:16 Перший «Оскар» для України: як пройшло вручення найпрестижнішої кінопремії у світі    0
  • 06 березня 18:17 Режисер «Дюни» виконав останню волю вмираючої людини, яка мріяла побачити другу частину фільму    0
  • 23 лютого 15:15 Netflix випустив трейлер нового документального серіалу про події, що призвели до вторгнення РФ в Україну (відео)    0
  • 19 лютого 17:44 Оголошено переможців британської кінопремії BAFTA: український фільм серед тріумфаторів (відео)    0
  • 16 лютого 18:04 Росія запустила пропагандистський ролик, у якому українські військовополонені йдуть голосувати за Путіна (відео)    0
  • 06 лютого 15:30 "Я показав його смерть": у Варшаві вийшов тизер біографічного фільму «Путін» (відео)    0
  • 05 лютого 16:54 «Гра в кальмара 2»: Netflix показав тизер нового сезону, який вийде цього року (відео)    0
  • 01 лютого 16:35 На Netflix вийшов новий кримінальний міні-серіал «Гризельда», заснований на реальних подіях (трейлер)    0
  • 24 сiчня 16:30 Оголошено номінантів премії Оскар 2024    0
  • 19 сiчня 15:44 Названо найкращі серіали 2023 року: список переможців «Еммі» (трейлери)    0
  • 12 сiчня 18:09 Вийшов новий трейлер серіалу «Містер і місіс Сміт», ремейка бойовика з Бредом Піттом та Анджеліною Джолі (відео)    0
  • 18 грудня 20:10 Видання Variety назвало найгірші фільми 2023 року    0
  • 15 грудня 17:57 Україна потрапила в ТОП-20 країн з перегляду порно у 2023 році: улюблені категорії користувачів    0
  • 13 грудня 15:14 Warner Bros. представила новий трейлер фільму «Дюна: частина друга» з Тімоті Шаламе та Зендаєю (відео)    0