Найпопулярніші пісні на YouTube в Україні в жовтні 2022 Найпопулярніші пісні на YouTube в Україні в жовтні 2022
Музика та кіно

Тренди YouTube у жовтні: що слухають українці під час воєнного стану

Фото: Колаж: Олександр Шатов
Анна Нестерова 28 жовтня, 2022, 14:22
 0

На тлі військових дій стрімко почала набирати популярності українська музика та народні мотиви. Авторам вдається створювати треки, які стають справжніми гімнами вільних та незкорених українців.

Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.

Цікаво, що навіть записані раніше пісні починають набувати нових смислів і вже зовсім по-новому відгукуються в серцях українців. Про зліт популярності україномовних пісень свідчать щотижневі рейтинги українського музичного YouTube.

Gloss.ua зібрав ТОП-10 пісень, які з початку війни набули неймовірної популярності і стали відомі буквально кожному.

У добірці представлені треки з музичного хіт-параду YouTube з 14 по 20 жовтня.

Skofka - "Чути гімн"

Виконавець присвятив цей трек своєму другові дитинства, що загинув на фронті. Композиція вийшла дуже зворушливою і водночас сповненою силою та вірою в нашу неодмінну перемогу.

"Поки буде «чути гімн» у всіх містах України, доти й житиме Україна! Наш народ уже показав себе і те, на що він готовий, щоб захистити свою землю. Ми обов'язково вистоємо та переможемо, шкода лише якими жертвами... Трек я присвятив - Коноводову Валентину Валентиновичу - другу дитинства загиблому захищаючи нашу Україну. Вічна пам'ять тобі друг, вічно тебе пам'ятатимемо", написав Skofka під кліпом на пісню "Чуть гімн".

Канги, Galust - "Голова"

Вперше за тривалий час до ТОП-10 українського музичного хіт-параду YouTube потрапили російськомовні виконавці.

Так, Канги та Galust представили на суд глядачів композицію під назвою "Голова" і вона відразу ж припала до душі меломанам. На даний момент трек вже прослухали на YouTube понад 1,5 мільйона разів.

Канги та Galust співпрацюють із російським музичним лейблом Legacy Musiс.

Артем Пивоваров & DOROFEEVA - "Думи"

На написання пісні артистів надихнув вірш Тараса Шевченка "Думи мої, думи мої", рядки якого залишаються актуальними і зараз. Трек буквально пронизаний смутком та болем, а також вірою у світле майбутнє та надією на нашу якнайшвидшу перемогу над ворогами.

Кліп на пісню знятий у чорно-білих тонах. Частину коштів, отриманих від монетизації треку, буде направлено до фонду Soborna Ukraine, який допомагає українцям, які постраждали від війни.

Chico & Qatoshi - "Ластівки"

"Ластівка – це вісник добра, щастя, надії та відродження. Тому ми і вирішили задіяти у приспіві саме її", – зазначив Qatoshi.

Лейтмотив треку - це бажання кожної людини якнайшвидше повернутися на рідну землю до свого рідного дому, де все до болю знайоме і таке близьке серцю.

Цікаво те, що цей трек ще до офіційного релізу став вірусним серед користувачів TikTok. Так, тіктокери записали під цю пісню десятки тисяч коротких відео.

Skylerr feat. 100особи - "Вечорниці (Добрий день Everybody)"

Заводний трек "Вечорниці (Добрий день Everybody)" буквально за кілька тижнів потрапив до ТОП-10 українського YouTube і міцно там закріпився, а відео на нього зібрало вже понад 13 мільйонів переглядів. У пісні розповідається про прекрасних українських дівчат та віру в нашу швидку перемогу над загарбниками.

У треку згадуються Президент України Володимир Зеленський, Віталій Кім, Олексій Арестович, Давид Арахамія, Борис Джонсон, Анджеліна Джолі та інші значущі для українців особи, які вже стали культовими.

Анна Трінчер & POSITIFF - "Який ти козак"

Українські артисти Анна Трінчер та Positiff випустили спільну україномовну пісню під назвою "Який ти козак".

Яскравий танцювальний трек запам'ятовується буквально з перших акордів. Пісня підіймає настрій та бойовий дух, а також нагадує, що Україну захищають не лише чоловіки, а й відчайдушні, хоробрі жінки – справжні козачки.

Артисти присвятили пісню сучасним захисникам та захисницям України.

SKOFKA - "Не забудемо і не пробачимо"

"Я бачив в очах навіть самих добрих людей, не здатних до ненависті ці слова. Я бачив їх в коментарях під жахливими постами. Я чув це від знайомих, друзів, рідних, політиків, військових, волонтерів, дітей та я почув їх в собі. Це були слова «Не забудем і не пробачим». Як би сильно мені не хотілось торкатись таких відчуттів, як ненависть, злість, ворожнечість, але пробачити та ще й забути це — вже на жаль не вийде! Тому і такий трек, тому і така назва, тому і такий приспів, тому й такий настрій !

Хай цей трек несе в собі той жах, який ми бачимо та відчуваємо зараз. Увесь негатив, злоба, страх та скорбота хай лишається в рядках цієї пісні ! Я вірю, що коли ми переможемо цих поганих сусідів, то з часом ми багато емоцій забудемо і це є добре, але і водночас вже ніколи ми «Не забудем і не пробачим»", зазаначив виконавець.

Kalush Orchestra - "Stefania"

У 2021 році стало відомо, що гурт "KALUSH" запускає паралельний проект - "Kalush Orchestra", який робитиме акцент на реп із фольклорними мотивами та українську автентичність. У 2022 року проект "Kalush Orchestra" завоював право представити Україну на пісенному конкурсі "Євробачення-2022", який виконавці виграли.

Пісня "Stefania", за словами лідера групи, стала треком-подякою не лише його матері, якій він її і присвятив, а всім матерям, які переживають за своїх дітей та оберігають їх від бід війни.

Маша Кондратенко - "Ванька-Встанька"

Маша Кондратенко виконала комічну пісню із присмаком сатири та сарказму, яку вона написана для підняття бойового духу наших захисників та українців загалом.

"Ванька-встанька" – назва традиційної російської іграшки, яка в контексті пісні характеризує окупанта, найкраща доля для якого на українській землі – знайти чорний пакет для себе, поки його не вручили йому наші козаки з ЗСУ! Про єдиний можливий (для них нещасливим) фінал – у моїй новій пісні!", - зазначила виконавиця.

YARMAK feat. ALISA - "Дике поле"

Виконавцям вдалося гармонійно поєднати в одному треку етнічні мотиви та сучасну музику. У пісні розповідається про те, що на українській землі живуть вільні люди, які готові виборювати свою батьківщину до переможного кінця. У треку порушується тема патріотизму, віри у перемогу, любові до рідного дому та рідної землі.

"Цією піснею я хочу підтримати бойовий дух наших воїнів, особливо захисників Маріуполя, які сьогодні показують небачений у світі героїзм! Найбільше, що мене турбує останнім часом – це їхні життя!" – зазначив співак.

Теги: музика , популярна музика 2022 , музика 2022 , тренди YouTube , тренди 2022 , Нова музика , улюблена музика українців , улюблена музика , українська музика , музика війни

  • 18 квiтня 15:58 DOROFEEVA та Лебіга презентували спільний трек та побили онлайн-рекорд українського Twitch (відео)    0
  • 10 квiтня 15:32 У ТОП-50 трендів України на Spotify серед лідерів пісня «Да, я русский»    0
  • 19 березня 15:11 Букмекери визначились із новим переможцем на Євробаченні-2024: Україну змістили з першого місця    0
  • 01 березня 15:49 Український гурт Quest Pistols презентував запальний кліп на новий трек «Божевільна» (відео)    0
  • 05 лютого 20:43 Скандальна екс-депутат Ірина Фаріон публічно образила переможниць нацвідбору на Євробачення-2024 Alyona Alyona та Jerry Heil    0
  • 30 сiчня 13:59 Український режисер Таня Муіньо зняла музичний кліп для Дженніфер Лопес (відео)    0
  • 15:39 «Пісня року» та «Кращий виконавець»: названо номінантів на премію BRIT Awards 2024 (відео)    0
  • 24 сiчня 11:27 Претендентка національного відбору на Євробачення 2024 – Jerry Heil увійшла до складу журі міжнародного конкурсу    0
  • 07 грудня 14:36 DOROFEEVA випустила новий трек та присвятила його своїм хейтерам (відео)    0
  • 30 листопада 16:28 Apple Music назвав найпопулярніші пісні 2023 року в Україні    0
  • 24 листопада 15:35 Репери Каньє Вест та Ty Dolla $ign у специфічному контексті згадали Україну в новому треку    0
  • 09 листопада 15:00 Оголошено список учасників Національного відбору на «Євробачення-2024»: 20 українських виконавців (фото)    0
  • 16 жовтня 15:47 Почалося голосування за кандидатів у журі від України на Дитяче Євробачення 2023    0
  • 12 жовтня 14:07 Виступи японського жіночого гурту на шоу America's Got Talent стали вірусними в мережі (відео)    0
  • 30 серпня 17:35 Україна візьме участь у «Євробаченні 2024»: що змінили у нацвідборі    0
  • 22 серпня 17:00 Надя Дорофєєва та Макс Барських представили кліп на нову спільну пісню (відео)    0
  • 16 серпня 17:18 Джамала випустила кавер на пісню Мадонни «Frozen» для програми Spotify Singles    0
  • 10 серпня 16:45 В Україні пропонують запровадити штрафи за російську музику у громадських місцях – законопроект    0
  • 08 серпня 14:35 Українську режисерку номінували на престижну премію MTV Video Music Awards 2023: її робота (відео)    0
  • 14 липня 16:53 Біллі Айліш презентувала саундтрек до фільму «Барбі» — відео    0