Найпопулярніші пісні на YouTube в Україні у листопаді 2022 Найпопулярніші пісні на YouTube в Україні у листопаді 2022
Музика та кіно

Тренди YouTube у листопаді: що слухають українці під час воєнного стану

Фото: Колаж: Олександр Шатов
Анна Нестерова 30 листопада, 2022, 16:39
 0

На тлі військових дій стрімко почала набирати популярності українська музика та народні мотиви. Авторам, навіть у такі складні часи, вдається створювати треки, які стають гімном вільних та нескорених українців.

Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.

Цікаво, що навіть записані раніше пісні починають набувати нових смислів і вже зовсім інакше відгукуються в серцях українців. Про зліт популярності україномовних пісень свідчать щотижневі рейтинги українського музичного YouTube.

Gloss.ua зібрав добірку пісень, які в листопаді набули неймовірної популярності і стали відомі буквально кожному.

У добірці представлені треки із музичного хіт-параду YouTube з 18 по 24 листопада.

Skofka - "Чути гімн"

Виконавець присвятив цей трек своєму другові дитинства, що загинув на фронті. Композиція вийшла дуже зворушливою і водночас сповненою силою та вірою в нашу неодмінну перемогу.

"Поки буде «чути гімн» в усіх містах України, доти і буде жити Україна! Наш народ вже показав себе і на що він готовий, щоб захистити своє. Ми обов‘язково вистоїмо і переможемо, жаль тільки якими жертвами. Цей трек я присвятив своєму другу Коноводову Валентину Валентиновичу, другу з дитинства який загинув захищаючи нашу Україну. Вічна пам‘ять тобі друже, вічно тебе будемо пам‘ятати", написав Skofka під кліпом на пісню "Чуть гімн".

Артем Пивоваров & NK - "Там У Тополі"

Відомі українські виконавці Артем Пивоваров та NK представили ніжну пісню "Там у тополі" на рядки одразу з двох віршів Павла Тичини.

Кліп знімали в Пирогово – музеї просто неба неподалік Києва.

Відеороботу було створено у чорно-білих тонах і вона вийшла досить чуттєвою. Настя Каменських постає перед глядачами з розпущеним волоссям у легкій світлій сукні. Артем Пивоваров, у свою чергу, змінює кілька цікавих образів.

Трек було створено у рамках проекту Артема Пивоварова під назвою "Твої вірші, мої ноти", який покликаний популяризувати українську музику та створювати пісні на рядки відомих українських літературних діячів.

Jerry Heil - "Козацькому роду"

Популярна українська поп-виконавиця Jerry Heil презентувала новий трек під назвою "Козацькому роду". У композиції, під модне аранжування, розповідається про сильних та вільних українських козаків, які були легендарними воїнами. Також виконавиця окремо згадує головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

"Люди в коментарях дуже просили присвятити пісню Валерію Залужному, і я вважаю, що це саме та людина, яка заслуговує на оспівання ще в багатьох піснях, тому взяла на себе повноваження виконати бажання слухачів", зазначила співачка.

Артем Пивоваров & DOROFEEVA - "Думи"

На написання пісні артистів надихнув вірш видатного поета Тараса Григоровича Шевченка під назвою "Думи мої, думи мої" (1840 рік), який є вічною класикою української літератури. Цей вірш залишається актуальним і зараз, а його рядки набувають особливого значення.

Трек буквально пронизаний смутком та болем, а також вірою у світле майбутнє та надією на нашу якнайшвидшу перемогу над ворогами.

Кліп на пісню знятий у чорно-білих тонах. Частину коштів, отриманих від монетизації треку, буде направлено до фонду Soborna Ukraine, який допомагає українцям, які постраждали від війни.

YARMAK feat. ALISA - "Дике поле"

Виконавцям вдалося гармонійно поєднати в одному треку етнічні мотиви та сучасну музику. У пісні розповідається про те, що на українській землі живуть вільні люди, які готові виборювати свою батьківщину до переможного кінця. У треку порушується тема патріотизму, віри у перемогу, любові до рідного дому та рідної землі.

Трек вийшов досить потужним і чіпляючим з перших рядків. Саме ця композиція вже багато тижнів поспіль впевнено тримається у топ-10 музичного хіт-параду YouTube.

Kalush Orchestra & The Rasmus - "In The Shadows of Ukraine"

Переможці "Євробачення-2022" Kalush Orchestra у дуеті з культовим фінським рок-гуртом The Rasmus презентували спільну пісню In The Shadows Of Ukraine. Кліп на трек був опублікований на YouTube і вже набрав понад 4 мільйони переглядів.

Відеороботу було знято у чорно-білих тонах, а вокал виконавців гармонійно доповнює один одного. Цікаво, що у композиції поєднується традиційний український фолк, хіп-хоп та рок. The Rasmus підспівує Kalush Orchestra українською мовою у мелодійній хоровій частині треку.

"Наша місія - розповісти якомога більшій кількості людей про цю війну та мужність українського народу. Саме тому ми вирішили зняти кліп на цю пісню. Ми віримо, що зійде сонце, і всі вороги зникнуть", - зазначили Kalush Orchestra.

Kalush Orchestra - "Stefania"

У 2021 році стало відомо, що гурт "KALUSH" запускає паралельний проект - "Kalush Orchestra", який робитиме акцент на реп із фольклорними мотивами та українську автентичність. 2022 року проект "Kalush Orchestra" завоював право представити Україну на пісенному конкурсі "Євробачення-2022", який виконавці виграли.

Пісня "Stefania", за словами лідера групи, стала треком-подякою не лише його матері, якій він її і присвятив, а всім матерям, які переживають за своїх дітей та оберігають їх від бід війни.

Кліп на цю пісню вже переглянули понад 44 мільйони разів і пісня "Stefania" стала великим хітом у багатьох країнах світу.

Skylerr feat. 100лиця - "Вечорниці (Добрий день Everybody)"

Ритмічний трек "Вечорниці (Добрий день Everybody)" буквально за кілька тижнів потрапив до ТОП-10 українського YouTube і міцно там закріпився, а відео на нього зібрало вже понад 16 мільйонів переглядів. У пісні розповідається про прекрасних українських дівчат та віру в нашу швидку перемогу над загарбниками.

У треку згадуються Президент України Володимир Зеленський, Віталій Кім, Олексій Арестович, Давид Арахамія, Борис Джонсон, Анджеліна Джолі та інші значущі для українців особи, які вже стали культовими.

Артем Пивоваров - "Ой На Горі"

Артем Пивоваров презентує нове бачення відомої української народної пісні "Ой На Горі" у рамках свого культурного проекту "Твої вірші, мої ноти".

"Ой На Горі", після свого переосмислення артистом та "переродження", почала нести в собі новий посил: оригінальна версія пронизана смутком і несе трагічну енергетику, нова ж – сповнена сили, впевненості в майбутньому, світла та надії.

"Ми показуємо всьому світу, що наша багатомільйонна країна стала великою сім'єю, яка боротиметься за кожного до кінця. За всіх складнощів та морального виснаження ми горимо вірою у світле майбутнє, і нас не зламати", - зазначив виконавець.

Степан Гіга - "Сон"

Пісня і кліп на неї були опубліковані на YouTube у далекому 2016 році, проте саме сьогодні трек отримав другий виток популярності і потрапив у топ україномовних пісень, що найбільш прослуховуються в листопаді.

Рядки з пісні були переосмислені та почали сприйматися слухачами з позиції сучасних реалій. Ця композиція розповідає про кохання та романтичні стосунки.

Народному артисту України Степану Гіга, завдяки його неймовірному голосу, вдалося вдихнути в пісню "життя" та зачепити серця слухачів.

Теги: українська музика , музика війни , нові пісні 2022 , тренди YouTube , тренди 2022 , популярні пісні , улюблена музика українців , улюблена музика , що послухати , що послухати осінь 2022

  • 18 квiтня 15:58 DOROFEEVA та Лебіга презентували спільний трек та побили онлайн-рекорд українського Twitch (відео)    0
  • 10 квiтня 15:32 У ТОП-50 трендів України на Spotify серед лідерів пісня «Да, я русский»    0
  • 19 березня 15:11 Букмекери визначились із новим переможцем на Євробаченні-2024: Україну змістили з першого місця    0
  • 01 березня 15:49 Український гурт Quest Pistols презентував запальний кліп на новий трек «Божевільна» (відео)    0
  • 05 лютого 20:43 Скандальна екс-депутат Ірина Фаріон публічно образила переможниць нацвідбору на Євробачення-2024 Alyona Alyona та Jerry Heil    0
  • 30 сiчня 13:59 Український режисер Таня Муіньо зняла музичний кліп для Дженніфер Лопес (відео)    0
  • 25 сiчня 15:39 «Пісня року» та «Кращий виконавець»: названо номінантів на премію BRIT Awards 2024 (відео)    0
  • 24 сiчня 11:27 Претендентка національного відбору на Євробачення 2024 – Jerry Heil увійшла до складу журі міжнародного конкурсу    0
  • 07 грудня 14:36 DOROFEEVA випустила новий трек та присвятила його своїм хейтерам (відео)    0
  • 30 листопада 16:28 Apple Music назвав найпопулярніші пісні 2023 року в Україні    0
  • 24 листопада 15:35 Репери Каньє Вест та Ty Dolla $ign у специфічному контексті згадали Україну в новому треку    0
  • 09 листопада 15:00 Оголошено список учасників Національного відбору на «Євробачення-2024»: 20 українських виконавців (фото)    0
  • 16 жовтня 15:47 Почалося голосування за кандидатів у журі від України на Дитяче Євробачення 2023    0
  • 12 жовтня 14:07 Виступи японського жіночого гурту на шоу America's Got Talent стали вірусними в мережі (відео)    0
  • 30 серпня 17:35 Україна візьме участь у «Євробаченні 2024»: що змінили у нацвідборі    0
  • 22 серпня 17:00 Надя Дорофєєва та Макс Барських представили кліп на нову спільну пісню (відео)    0
  • 16 серпня 17:18 Джамала випустила кавер на пісню Мадонни «Frozen» для програми Spotify Singles    0
  • 10 серпня 16:45 В Україні пропонують запровадити штрафи за російську музику у громадських місцях – законопроект    0
  • 08 серпня 14:35 Українську режисерку номінували на престижну премію MTV Video Music Awards 2023: її робота (відео)    0
  • 14 липня 16:53 Біллі Айліш презентувала саундтрек до фільму «Барбі» — відео    0