Цікаві факти про серіал Цікаві факти про серіал
Музика та кіно

Вас це здивує: 11 цікавих фактів про серіал "Уенсдей"

Фото: Фото: twitter.com/wednesdayaddams
Анна Нестерова 06 грудня, 2022, 14:12
 0

Серіал "Уенсдей" вийшов на стрімінговому сервісі Netflix 23 листопада і одразу ж побив усі мислимі та немислимі рекорди з переглядів. Шоу стало головною сенсацією цієї осені та завоювало шанувальників по всьому світу.

Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.

Неймовірну популярність набув і танець з четвертого епізоду, який виконує харизматична Дженна Ортега, яка зіграла роль Уенсдей. Ця хореографія стала вірусною у TikTok і її почали повторювати мільйони людей.

Gloss.ua вирішив зібрати найцікавіші факти про гучний серіал і розповісти читачам про яскраві моменти, які відбувалися під час створення шоу.

Факт №1: Серіал "Уенсдей" зміг досягти нового рекорду серед англомовних релізів на Netflix. За перший тиждень глядачі дивилися шоу протягом 341,2 мільйона годин.

Факт №2: Вірусний танець із серіалу самостійно поставили виконавиця головної ролі Дженна Ортега, яка ніколи раніше не займалася хореографією. За словами актриси, вона надихалася кадрами з оригінального чорно-білого серіалу 1960-х років "Сімейка Аддамс" та архівними кадрами з танцями готів із 1980-х.

Факт №3: Дженна Ортега ще шість років тому передбачила, що вона буде Уенсдей.

Акторка почала зніматися ще в дитинстві. Спочатку вона брала участь у рекламних компаніях, а потім потрапила до кіно. Ортегу можна побачити у фільмах "Залізна людина 3", "Крик", "X" та "Ти", а також у проектах Disney.

У 2016 році Ортега в серіалі "Життя Харлі" передбачила, що вона буде Уенсдей. За сюжетом персонаж Дженни - це дівчинка з багатодітної родини, яка в одному з епізодів промовляє: "Якщо б моя сім'я була днями тижня, то я б стала середою". Тобто Уенсдей.

Факт №4: Зйомки серіалу проходили на території 70 локацій та 6 кіностудій, серед яких є майданчик, де знімали "Щоденники вампіра".

Також відомо, що пара сцен із серіали була знята у замку Кантакузіно, розташованому на румунській стороні Карпат.

Факт №5: Для зйомок у серіалі Дженна Ортега пройшла колосальну підготовку. Дівчина навчалася грати на віолончелі, брала уроки фехтування та стрільби з лука, а також відвідувала мовні курси, на яких практикувала німецьку мову. Саме завдяки ґрунтовній підготовці та повній віддачі всіх причетних до створення серіалу образ Уенсдей вийшов настільки переконливим та привабливим.

Факт №6: У серіалі знялася ще одна Уенсдей. У шоу можна побачити відому актрису Крістіну Річчі, яка 31 рік тому втілила на екранах образ Уенздей, який довгий час вважався канонічним. Вона грала роль єдиної дочки Мортіші та Гомеса Аддамсів у фільмах "Сімейка Аддамс" та "Сімейні цінності Аддамсів".

У новому серіалі Крістіна Річі здобула роль завжди позитивної вчительки ботаніки Мерілін Торнхілл, яка є єдиною звичайною людиною в академії Невермор.

Між цими фото різниця у 31 рік Фото: Між цими фото різниця у 31 рік

Факт №7: У серіалі тільки Уенсдей носить чорно-білі вбрання. Всі інші герої приміряють на себе різнокольорові образи.

Факт №8: Річ - харизматичну руку, яка є вірним радником головної героїні та скрізь її супроводжує - "грає" жива людина. Так, творці серіалу вирішили, що жодна комп'ютерна графіка не здатна передати точні рухи людського зап'ястку.

Тому було вирішено запросити на роль Речі живого актора, який постійно перебував у синьому костюмі та відігравав усі сцени лише однією своєю рукою, створюючи при цьому ідеальні кадри.

Віктора Доробанцю в ролі Речі Фото: Віктора Доробанцю в ролі Речі

Факт №9: У серіалі Уенсдей ніколи не моргає. Ця ідея спала на думку Тиму Бертону, який таким чином хотів досягти глибокого та моторошного погляду головної героїні.

Для цього в кожному новому дублі Ортезі доводилося робити все можливе, щоб не моргнути.

Факт №10: У серіалі кожен новий епізод містить слово "горе". Швидше за все, це відсилання до слів матері Уенсдей Мортіші, яка говорила, що вони назвали свою дочку спираючись на рядок з дитячого вірша, який промовляє: "Дитина Уенсдей сповнена горя".

Факт №11: Пісня відомої виконавиці Леді Гаги "Bloody Mary", яка звучить у серіалі, завдяки неймовірній популярності шоу отримала "друге життя". Вона була випущена ще у 2011 році, проте після виходу серіалу хіт очолив чарти iTunes, Apple Music та інших музичних платформ.

Теги: Родина Адамсів , Netflix , кращі серіали , Оригінали Netflix , серіали Netflix , найкращі серіали 2022 , Тим Бертон , "Уенсдей" , танець Уенсдей

  • 18 квiтня 15:58 DOROFEEVA та Лебіга презентували спільний трек та побили онлайн-рекорд українського Twitch (відео)    0
  • 10 квiтня 15:32 У ТОП-50 трендів України на Spotify серед лідерів пісня «Да, я русский»    0
  • 19 березня 15:11 Букмекери визначились із новим переможцем на Євробаченні-2024: Україну змістили з першого місця    0
  • 01 березня 15:49 Український гурт Quest Pistols презентував запальний кліп на новий трек «Божевільна» (відео)    0
  • 05 лютого 20:43 Скандальна екс-депутат Ірина Фаріон публічно образила переможниць нацвідбору на Євробачення-2024 Alyona Alyona та Jerry Heil    0
  • 30 сiчня 13:59 Український режисер Таня Муіньо зняла музичний кліп для Дженніфер Лопес (відео)    0
  • 25 сiчня 15:39 «Пісня року» та «Кращий виконавець»: названо номінантів на премію BRIT Awards 2024 (відео)    0
  • 11:27 Претендентка національного відбору на Євробачення 2024 – Jerry Heil увійшла до складу журі міжнародного конкурсу    0
  • 07 грудня 14:36 DOROFEEVA випустила новий трек та присвятила його своїм хейтерам (відео)    0
  • 30 листопада 16:28 Apple Music назвав найпопулярніші пісні 2023 року в Україні    0
  • 15:35 Репери Каньє Вест та Ty Dolla $ign у специфічному контексті згадали Україну в новому треку    0
  • 09 листопада 15:00 Оголошено список учасників Національного відбору на «Євробачення-2024»: 20 українських виконавців (фото)    0
  • 16 жовтня 15:47 Почалося голосування за кандидатів у журі від України на Дитяче Євробачення 2023    0
  • 12 жовтня 14:07 Виступи японського жіночого гурту на шоу America's Got Talent стали вірусними в мережі (відео)    0
  • 30 серпня 17:35 Україна візьме участь у «Євробаченні 2024»: що змінили у нацвідборі    0
  • 22 серпня 17:00 Надя Дорофєєва та Макс Барських представили кліп на нову спільну пісню (відео)    0
  • 16 серпня 17:18 Джамала випустила кавер на пісню Мадонни «Frozen» для програми Spotify Singles    0
  • 10 серпня 16:45 В Україні пропонують запровадити штрафи за російську музику у громадських місцях – законопроект    0
  • 08 серпня 14:35 Українську режисерку номінували на престижну премію MTV Video Music Awards 2023: її робота (відео)    0
  • 14 липня 16:53 Біллі Айліш презентувала саундтрек до фільму «Барбі» — відео    0