Telegram випустив велике оновлення для Android та iOS: 10 нових функцій Telegram випустив велике оновлення для Android та iOS: 10 нових функцій
Події

Telegram випустив велике оновлення для Android та iOS: 10 нових функцій

Дарина Герасимчук 01 грудня, 2023, 15:18
 0

Команда Telegram випустила масштабне оновлення месенджера, в якому додала чимало нових функцій, включаючи перепост історій, відеоповідомлення в історіях та багато іншого.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Telegram 10.3.0. – це найсвіжіша версія популярного месенджера з новими функціями, головною з яких є можливість розшифровувати голосові повідомлення без Premium-підписки. Але тут є нюанси.

Нова версія вже доступна всім користувачам iOS та тим користувачам Android, які встановили програму безпосередньо з telegram.org/android. У каталозі Google Play оновлення з'явиться, коли його схвалять модератори Google.

Головні «фішки»:

1. Розшифровка голосових повідомлень для всіх користувачів. Переклад голосових повідомлень у текст з'явився в Телеграмі ще рік тому, але функція була доступна лише власникам платної підписки. Вона дозволяє швидко прочитати зміст аудіоповідомлення, і навіть перекласти його іншою мовою. Потрібно просто натиснути кнопку «→A» навпроти войсу в чаті. Однак, якщо ви не придбали Telegram Premium, можна розшифрувати не більше двох аудіоповідомлень на тиждень.

2. Подібні канали. Тепер, приєднавшись до каналу, користувачі побачать список схожих публічних каналів. Крім того, список схожих каналів можна побачити в окремій вкладці в профілі каналу.

3. Перепост історій. Тепер можна перепостити до себе історії друзів та улюблених каналів, щоб збільшити їхню аудиторію всього за пару дотиків. Історію можна доповнювати своїм текстом, звуковою доріжкою та іншим.

4. Відеоповідомлення в історіях. Поверх історій тепер можна додавати відео з коментарями. Відео можна редагувати: змінювати розмір, переміщати в будь-яке місце на екрані, вибирати момент початку та закінчення. Для історій із доданими відео доступні репости.

5. Кольори профілю та шпалери для співрозмовника (тільки для передплатників Premium). Підписка Telegram Premium дозволяє вибрати унікальні поєднання кольорів з логотипами для профілю. Потрібно зайти в «Параметри» > «Параметри чатів» > «Змінити свої кольори» на Android або «Параметри» > «Оформлення» > «Персональні кольори» на iOS.

6. Статистика історій для каналів. Адмінам каналів, які публікують історії, тепер доступна статистика переглядів, пересилок та реакцій на історії. Це дозволить відстежувати активність аудиторії та реакцію користувачів на історії.

7. Емодзі з наборів як реакції в каналах. Адміністратори каналів можуть додавати не тільки стандартні реакції, але й емодзі з наборів користувача — по 1 нестандартній реакції за кожен рівень каналу. У статистиці каналу тепер відображається графік тональності реакцій, який показує, як користувачі реагували на публікації.

8. Підсвічування коду у повідомленнях. Всі програми Telegram тепер можуть автоматично розпізнавати мову програмування в повідомленнях і підсвічувати синтаксис, коли текст відформатовано у вигляді коду.

9. Поліпшений перегляд груп із темами. Telegram запам'ятовує режим відображення під час перегляду груп із темами — у вигляді єдиного чату або окремих тем.

10. Ефект "клацання Таноса" на iOS. У програмі iOS автоматичне видалення повідомлень по таймеру тепер супроводжується забавною анімацією зі зникненням.

Теги: Телеграма , оновлення , ios , функції , Android , месенджер , світові новини

  • 29 квiтня 17:44 Українка Ангеліна Усанова стала переможницею міжнародного конкурсу краси Miss Eco International-2024 (фото)    0
  • 29 квiтня 16:23 В Іраку ввели кримінальну відповідальність за одностатеві стосунки    0
  • 23 квiтня 16:03 Бог благословив: засновник секти Мунтян показав подарунок від віруючих за 300 тисяч доларів (відео)    0
  • 19 квiтня 16:51 На Telegram чекають на великі оновлення: як користувачі зможуть заробляти в месенджері    0
  • 17 квiтня 15:24 Засновник Telegram Павло Дуров дав інтерв'ю журналісту Такеру Карлсону: найцікавіше    0
  • 12 квiтня 18:10 Чверть чоловіків призовного віку не готові мобілізуватись – результати опитування    0
  • 10 квiтня 17:55 Великдень 2024: дата в Україні, традиції та заборони, чи будуть додаткові вихідні    0
  • 09 квiтня 20:26 Росія запросила Україну на спортивні «Ігри дружби» до Єкатеринбургу: реакція    0
  • 09 квiтня 17:48 11 українців потрапили до списку Forbes «30 до 30» у Європі: хто вони    0
  • 08 квiтня 15:50 Ілон Маск планує відправити на Марс близько мільйона людей і тонни вантажу: причина    0
  • 05 квiтня 17:42 У СБУ розповіли про нові інформаційні спецоперації росіян    0
  • 03 квiтня 16:16 В Україні можуть заборонити TikTok: названі причини    0
  • 02 квiтня 14:42 У Німеччині офіційно легалізували канабіс: тисячі німців вийшли на площу і одночасно закурили (відео)    0
  • 18:42 Українська кіберспортивна команда NAVI стала першим чемпіоном світу з Counter-Strike 2 (відео)    0
  • 18:22 Китай збудував у пустелі копію урядового району столиці Тайваню (фото)    0
  • 28 березня 13:33 Фахівці назвали 5 основних способів, за допомогою яких ваш номер телефону потрапляє до шахраїв    0
  • 28 березня 12:49 «Епідемія ігроманії» в українців та у ЗСУ: 9 із 10 військових залежні від онлайн-казино та ставок    0
  • 26 березня 20:08 Археологи знайшли підтвердження існування амазонок: якими були жінки-войовниці    0
  • 26 березня 19:17 Населення планети скорочується вперше з часів «Чорної смерті» у 14 столітті    0
  • 26 березня 17:35 Більшість американців вважають, що українці будуть союзниками США у новій світовій війні – результати опитування    0