Нове розслідування про Рамзана Кадирова викликало великий резонанс у YouTube та ЗМІ Нове розслідування про Рамзана Кадирова викликало великий резонанс у YouTube та ЗМІ
Події

Нове розслідування про Рамзана Кадирова викликало великий резонанс у YouTube та ЗМІ

Фото: Proekt_media
Дарина Герасимчук 18 червня, 2024, 15:45
 0

Велике розслідування про Рамзана Кадирова опублікувало російське інтернет-видання "Проект" у понеділок, 17 червня. Відео менш ніж за добу набрало у YouTube понад мільйон переглядів та привернуло увагу ЗМІ.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Автори заявляють, що у фільм увійшли «нові факти про вбивства навколо Кадирова, неймовірні масштаби крадіжок», а також подробиці приватного життя глави Чечні.


Головні факти з розслідування:

  • Хвороба змушує Кадирова шукати наступників

Чутки про хворобу Кадирова не припинялися протягом 2023 року. У ЗМІ була різна інформація щодо стану здоров'я маріонетки Кремля. Видання з посиланням на джерела пише, що у Кадирова справді були і є проблеми з нирками, але він їх вирішив принаймні на якийсь час. І почав готувати наступників – членів сім'ї. Зараз члени його сім'ї буквально захопили всю чеченську вертикаль влади, і самого Кадирова, вочевидь, аж ніяк не хвилює, що деяким навіть не виповнилося 18 років.

  • Шлях до влади у Чечні

Цій темі присвячена велика частина фільму-розслідування, тому переказати її в деталях вкрай складно. Як повідомляє "Проект" із посиланням на три джерела, з серпня 1999 року керівництво Росії разом із ФСБ обирало нового главу Чечні. Вибір у результаті ліг на Ахмата Кадирова, з яким Путін особисто обговорював умови передачі йому влади в Чечні. Під час переговорів Кадирову за перехід на бік Кремля пропонували "віддати під дах" велике місто, 5 мільйонів доларів готівкою негайно та розкішний будинок у Сочі.

Спочатку Москва не планувала передавати владу в Чечні у спадок, але все змінилося після вбивства Ахмата Кадирова вибухом на параді 2004 року. Його син Рамзан, який очолював охорону батька, перебував у цей момент у Москві. Тоді ж Путін дав зрозуміти Рамзану Кадирову, що той буде наступним головою Чечні.

Однак йому потрібно було почекати три роки – до свого 30-річчя, щоб стати офіційним главою республіки. За цей час внаслідок загроз та насильства або відмовилися від влади, або померли прямі конкуренти Рамзана. З лютого 2007 року Кадиров став одноосібним правителем Чечні. До цього моменту "в живих, ймовірно, не залишилося жодної людини з тих, хто брав участь у її сходженні до влади", наголошує "Проект".

  • Кадиров причетний до політичних вбивств

Журналісти розповіли про те, як під час виборчих перегонів на пост глави республіки всі конкуренти Кадирова гинули або перебували під постійним тиском. Серед них: Сергій Абрамов, який несподівано потрапив у ДТП, загинув секретар Ради безпеки Чечні Рудник Дудаї та Алі Алханов, який перебув під постійним тиском.

Розслідувачі також докладно розповіли про те, як знайшли "чеченський слід" у вбивствах: політика Бориса Нємцова, колишнього віце-прем'єра Чечні Якова Сергуніна, головного редактора журналу Forbes Пола Хлєбнікова, журналістки "Нової газети" Ганни Політковської, співробітниці правозахисного центру "Меморі" Наталії Естемірової.

  • Відносини з неповнолітніми

Журналісти "Проекту" повідомляють, що за роки правління Кадиров мав десятки неповнолітніх наложниць. Більше того, одна з дівчат народила від лідера Чечні, коли їй було лише 15 років.

«Кадиров віддає перевагу незайманим юним дівчатам: школяркам або студенткам першого курсу. Він має помічника, який зберігає контакти безлічі молоденьких чеченок - десятки, може навіть сотні», - йдеться у розслідуванні.

Крім того, журналісти стверджують, що деякі з наложниць Кадирова зникали, були вбиті або стали жертвами нападів. Офіційно ж у лідера Чечні "одна дружина" - Медні Кадирова, яка до 42 років народила 14 дітей.

Повне розслідування з архівними відеозаписами, фактами та свідченнями свідків можна переглянути на YouTube-каналі Proekt_media.

Теги: YouТube , журналісти , рамзан кадиров , розслідування , Росія , світові новини

  • 27 вересня 17:42 Китай та Бразилія створюють платформу для "врегулювання української кризи"    0
  • 27 вересня 16:54 Вчені розробили спрей для носа із 99,9% захистом від вірусів    0
  • 25 вересня 15:46 Китай запропонував три кроки для завершення війни в Україні    0
  • 20 вересня 19:17 «Нова пошта» випустила новий мобільний додаток з розширеними можливостями    0
  • 18 вересня 17:49 Робота у Польщі: які зарплати платять українцям у різних регіонах    0
  • 17 вересня 17:40 Вперше в історії акробат перейшов по канату з Азії до Європи (відео)    0
  • 17 вересня 17:12 Скасування банківської таємниці: Верховна Рада планує ухвалити закон про розкриття особистих даних клієнтів банків    0
  • 13 вересня 15:56 В Україні хочуть ввести податки на посилки з AliExpress та Temu    0
  • 12 вересня 16:51 Деякі українці можуть отримати безкоштовне житло: як подати заявку    0
  • 12 вересня 15:29 Два американські туристи вперше в історії людства вийшли у відкритий космос (відео)    0
  • 11 вересня 17:59 Трамп та Харріс вперше зустрілися на дебатах: що кандидати говорили про Україну    0
  • 11 вересня 15:46 У школах України можуть скасувати золоті та срібні медалі    0
  • 09 вересня 18:31 В Україні хочуть ввести систему тотального відеоспостереження за громадянами    0
  • 06 вересня 17:37 Аналог YouTube: Ілон Маск запускає додаток X TV для смарт-телевізорів    0
  • 06 вересня 17:09 Трамп задався питанням, як йому реагувати на те, що Путін підтримав Камалу Харріс    0
  • 05 вересня 16:44 Для Путіна розробляють еліксир вічного життя – The Times    0
  • 04 вересня 18:30 Росія готує геймерів до війни в Україні: що відомо    0
  • 04 вересня 17:13 Жителі трьох областей України зможуть отримати гроші для власного бізнесу    0
  • 03 вересня 16:17 До Землі мчить астероїд розміром у два футбольних поля    0
  • 03 вересня 15:24 Instagram прослуховує кожного користувача через мікрофон телефону    0