Кандидат у президенти України: Арестович дав інтерв'ю Ксенії Собчак Кандидат у президенти України: Арестович дав інтерв'ю Ксенії Собчак
Події

Кандидат у президенти України: Арестович дав інтерв'ю Ксенії Собчак

Дарина Герасимчук 24 червня, 2024, 12:26
 0

Колишній радник офісу президента, а тепер блогер Олексій Арестович дав інтерв'ю російській журналістці Ксенії Собчак, де розповів про те, чому до нього змінилося ставлення українців, про свої плани балотуватися у президенти України та про можливість переговорів між країнами, що воюють.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

На YouTube-каналі «Обережно: Собчак» вийшов черговий випуск новин з російською журналісткою, гостем випуску став Олексій Арестович, який втік з України.

Нагадаємо, що 14 січня 2023 року Арестович помилково заявив, що частина будинку в Дніпрі обрушилася через падіння на нього збитої українськими засобами ППО ракети. Тоді як, внаслідок влучення російської ракети в багатоповерхівку загинули 44 людини. Пізніше депутат Верховної ради Олексій Гончаренко повідомив, що почав збір підписів за звільнення Арестовича.

Від любові до ненависті

Колишній радник офісу президента стверджує, що ставлення українців до нього змінилося, для нього є очікуваним. Більше того, він каже, що скинув із себе популярність цілком свідомо.

«Ну по-перше, це було неминуче. Не знаю, пам'ятаєте ви чи ні, але у 2022 році, коли війні було 2-3 тижні, вибачте, я сказав, що "це зараз я популярний, а потім мене будуть ненавидіти та звинувачувати у всьому". Чим більше на тебе покладає очікувань клієнт чи колективний клієнт, якщо говорити термінами психотерапії, тим більшим злом ти потім опинишся. Це було цілком очевидно, і я по напруженню пропаганди та культу своєї особистості бачив, наскільки важким буде відкат», – сказав він.

Посада президента України

За словами Арестовича, він висуватиме свою кандидатуру на вибори президента, коли повернеться до України. Однак зробити він це зможе після того, як Зеленський піде від влади. Арестович додав, що президент України розв'язав проти нього особисту війну.

«Обере мене народ чи ні – це їхнє рішення. Головне для мене мати моральне право сказати: «Я дав вам шанс, я висунувся. Чи проголосували ви за мене чи ні? Тоді які до мене можуть бути претензії?», - заявив він.

Блогер додав, що має друзів, які за необхідності можуть профінансувати передвиборчу кампанію.

«Вибори президента – це приблизно 20 млн. доларів. У мене є друзі, які із задоволенням дадуть утричі більше. У мене досить широка підтримка, незважаючи на існуючу ілюзію, що я нікому не потрібен», – наголосив екс-радник ОП.

Про переговори з РФ

На думку Арестовича, українська влада має розглянути можливість зупинення конфлікту, оскільки за шість місяців можуть бути нові втрати, а економіка зруйнується. Він вважає, що всім сторонам слід забути слова "перемога", "поразка" та "компроміс" і взяти за основу фразу "реальні інтереси".

«І компроміси будуть болючими. Особливо якщо пропаганда подаватиме їх як болючі... Бо поки буде слово "компроміс", самолюбство змушуватиме вбивати одне одного», – сказав він.

Однак Арестович вважає, що Путін припустився помилки, коли висунув свої останні "мирні умови".

«Якби Путін зараз запропонував заморозку по лінії фронту, то половина конференції (у Швейцарії) почала б умовляти Зеленського», - упевнений блогер.

При цьому Арестович вважає, що стратегія Путіна щодо України має всі шанси на успіх.

«Путін використовує антиколоніальну стратегію Глобального Півдня проти Глобального Заходу. Він як дуайєн (старійшина - ред.) очолив вістря цієї атаки і посилає Заходу сигнал: Західний світ закінчився. Брікс став реальним союзом. Він спирається на загальну позицію глобального півдня та свою країну. А що ми готові зробити? Нічого. Ми розраховуємо лише на західну допомогу. Слабким місцем цього протистояння є рівень нашої внутрішньої організації. Він злочинно незадовільний. Тому стратегія Путіна має всі шанси на успіх. І це привід нам замислитись: а чи не треба нам зупинитися? Тому що за півроку ми отримаємо тільки ще десятки тисяч загиблих та зруйновану економіку», – заявив Арестович.

Наприкінці інтерв'ю Арестович зазначив, що незважаючи на те, що Володимир Путін є його ворогом, "коли прийде час тиснути руку Путіну, посміхатися і говорити з ним про мир", він буде це робити.

Теги: світові новини , новини України , Олексій Арестович , Ксенія Собчак , інтерв'ю , російсько-українська війна

  • 27 вересня 17:42 Китай та Бразилія створюють платформу для "врегулювання української кризи"    0
  • 27 вересня 16:54 Вчені розробили спрей для носа із 99,9% захистом від вірусів    0
  • 25 вересня 15:46 Китай запропонував три кроки для завершення війни в Україні    0
  • 20 вересня 19:17 «Нова пошта» випустила новий мобільний додаток з розширеними можливостями    0
  • 18 вересня 17:49 Робота у Польщі: які зарплати платять українцям у різних регіонах    0
  • 17 вересня 17:40 Вперше в історії акробат перейшов по канату з Азії до Європи (відео)    0
  • 17 вересня 17:12 Скасування банківської таємниці: Верховна Рада планує ухвалити закон про розкриття особистих даних клієнтів банків    0
  • 13 вересня 15:56 В Україні хочуть ввести податки на посилки з AliExpress та Temu    0
  • 12 вересня 16:51 Деякі українці можуть отримати безкоштовне житло: як подати заявку    0
  • 12 вересня 15:29 Два американські туристи вперше в історії людства вийшли у відкритий космос (відео)    0
  • 11 вересня 17:59 Трамп та Харріс вперше зустрілися на дебатах: що кандидати говорили про Україну    0
  • 11 вересня 15:46 У школах України можуть скасувати золоті та срібні медалі    0
  • 09 вересня 18:31 В Україні хочуть ввести систему тотального відеоспостереження за громадянами    0
  • 06 вересня 17:37 Аналог YouTube: Ілон Маск запускає додаток X TV для смарт-телевізорів    0
  • 06 вересня 17:09 Трамп задався питанням, як йому реагувати на те, що Путін підтримав Камалу Харріс    0
  • 05 вересня 16:44 Для Путіна розробляють еліксир вічного життя – The Times    0
  • 04 вересня 18:30 Росія готує геймерів до війни в Україні: що відомо    0
  • 04 вересня 17:13 Жителі трьох областей України зможуть отримати гроші для власного бізнесу    0
  • 03 вересня 16:17 До Землі мчить астероїд розміром у два футбольних поля    0
  • 03 вересня 15:24 Instagram прослуховує кожного користувача через мікрофон телефону    0