У Києві організовують велосипедний флешмоб: дата та локація

У Києві організовують велосипедний флешмоб || Nubia Navarro/pexels.com

Цього тижня в Києві знову відзначать Всесвітній день без автомобіля. З нагоди такої події громадська організація U-Cycle збирається організувати на Подолі велосипедний флешмоб під назвою Bike From Work ("Велосипед з роботи"), який стане першим офлайн заходом активістів у 2022 році.

Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.

Усіх бажаючих запрошують поїхати велосипедом не на роботу, як раніше на флешмобах U-Cycle, а саме з роботи в одну зі столичних кав'ярень. Тут шанувальникам велосипедів пропонують взяти участь у своєрідному двогодинному велонетворкінгу, поспілкуватися між собою та подискутувати.

Активісти не вперше намагаються популяризувати велосипедний вид спорту, тому що їзда на цьому виді особистого транспорту, на їхню думку, не лише підвищує життєвий тонус людини та рівень гормонів щастя, але також покращує якість життя у місті.

"22% від прибутку велонетворкінгу піде на підтримку нашої кампанії #BikesForUkraine. Цю кампанію ми запустили в травні цього року у відповідь на виклики воєнного часу разом з іншими громадськими організаціями з українських міст. Мета - зробити гуманітарну та іншу допомогу доступнішою для тих, хто найбільше цього потребує. Ми прагнемо забезпечити велосипедами та підвищити мобільність українських волонтерів і волонтерок, персоналу критично важливих комунальних служб", - розповідають організатори велосипедного флешмобу.

Представники організації наголошують, що кав'ярня Sereda спочатку замислювалася як велодружній заклад, тому тут можна знайти коробку з інструментами та насосом для велосипеда. Паркуватися пропонують у дворику поряд із кафе. Якщо велосипеда немає, але хочеться приїхати – можна скористатися міським прокатом велосипедів та самокатів.

Читайте також:

Читай також

Технічна магія Великодня: як створити свято без зайвих турбот

День Києва цими вихідними: 11 найкращих заходів у столиці

Куди піти гуляти у День міста

19 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня

З 30 січня по 3 лютого.

20 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня

З 23 по 27 січня.

Куди піти в Києві цими вихідними: 25 найкращих заходів

З 20 по 22 січня.

26 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня

З 16 по 20 січня.

Куди піти в Києві цими вихідними: 29 найкращих заходів

З 13 по 15 січня.

У Києві відновив роботу Музей Науки: нова експозиція з Копенгагену

Зимні види спорту

19 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня

З 10 по 13 січня.

Куди піти в Києві цими вихідними: 26 найкращих заходів

З 6 по 8 січня.