Куди піти в Києві цими вихідними: 24 найкращі заходи

Колаж: Олександр Шатов

Під час війни ми постійно відчуваємо власну безпорадність і знаходимося у стані постійного стресу. Трохи розслабитися та відволіктися від негативних думок ви зможете, якщо відвідаєте заходи, які відбудуться у Києві цими вихідними. 

Рекомендуємо підписатися на канал "Диван зачекає" в Telegram.

Gloss.ua підготував добірку найцікавіших івентів майбутнього вікенду, які дозволять вам розвіятися і хоч трохи відновити сили.

Слід зазначити, що у разі повітряної тривоги у місті відвідувачі всіх заходів мають пройти у найближче укриття.    

Виставка ілюстрацій Сальвадора Далі «Божественна комедія»

Коли: до 30 вересня, 11:00-17:00

Де: Київська картинна галерея, вул. Терещенківська, 9

Вартість: 250 гривень

У 50-х роках XX століття Сальвадор Далі отримав завдання проілюструвати "Божественну комедію" Данте Аліг'єрі. Так народилося 100 акварелей, по одній для кожної зі ста пісень поеми.

Ці ілюстрації є унікальним прикладом книжкової графіки художника. Експозиція доповнена тематичними інсталяціями та відеорядом.

Freedom Jazz

Коли: 30 вересня, початок о 18:00

Де: Caribbean Club, вул. С. Петлюри, 4

Вартість: від 590 гривень

Артистки представлять музичне шоу, в якому поєднаються найкращі номери за всю історію гурту з улюбленими авторськими піснями та світовими хітами.

Популярні композиції прозвучать в оригінальних аранжуваннях у виконанні чарівних "Freedom Jazz girls band". Режисер театралізованого дійства: українська режисер-постановниця та продюсер – неперевершена Олена Коляденко.

Стендап вечір

Коли: 30 вересня, початок о 19:00

Де: Magnifique bar, вул. Басейна, 12

Вартість : 200 гривень

"Превентивний удар гумору, такий необхідний нам зараз, уже готовий. Відпочиваємо і працюємо поки що є можливість. Частину коштів інвестуємо у збройні сили", - зазначають організатори.

Лайн-ап: Володимир Левчук, Алла Волкова, Богдан Письменко та Тимофій Мішаков.

Вік гостей: 18+. Ненормативна лексика.

Вася Club

Коли: 30 вересня, початок о 18:00

Де : Docker Pub/Докер-Паб, вул. Богатирська, 25

Вартість: від 175 гривень

Легендарний гурт VАСЯ CLUB потужно вдарить музичним фронтом на підтримку Незламних Збройних Сил України. Об'єднуємось заради Перемоги!

Шалена енергія, запальні ритми, прекрасне виконання і, безумовно, лірика – це музика, в яку неможливо не закохатися.

Підтримаємо один одного піснею, а донатами – наші незламні ЗСУ!

Лесь Подерв'янський

Коли : 30 вересня, початок о 18:00

Де: "Жовтневий Палац", Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість : від 350 гривень

Метр української літератури виступить у Києві з новою програмою. Буде все як завжди, тільки краще!

Для довідки: Лесь Подерв'янський – відомий український художник, прозаїк та драматург. Автор сатиричних п'єс. Живе та працює у Києві. Почав писати перші п'єси наприкінці 1970-х.

Імпровізаційне шоу "Королі крінжу"

Коли: 30 вересня, початок о 18:30

Де: Underground Standup Club, вул. Золотоворітська, 15

Вартість : від 250 гривень

Імпровізаційне шоу "Королі крінжу" - це унікальне імпровізаційне дійство, в якому беруть участь такі актори: Свят Загайкевич, В'ячеслав Никоноров, Олександр Качура та Антон Стенюк.

Приходьте, адже такий експериментальний формат ви більше не побачите ніде. Буде смішно, незабутньо, а головне – неповторно.

Частина коштів йде на потреби ЗСУ.

Комедія "Прем'єра. Бродвейська історія"

Коли : 30 вересня, початок о 18:00

Де: Київський національний академічний театр оперети, вул. Б. Васильківська, 53/3

Вартість : 200 гривень

Доля головної героїні дуже схожа долі багатьох американських «зірок». У зеніті слави вона почала надмірно вживати алкоголь і занапастила свою кар'єру. Після майже десятирічної паузи всіма забуту актрису заради сенсації запросили в один із театрів Бродвею зіграти одну з її найуспішніших ролей молодості.

За півгодини до прем'єри у гримерці актриси з'являється пляшка бренді від «палкого шанувальника». Чи піддасться Фанні спокусі, щоб погасити хвилювання перед виступом? Чи вона поборе страх і зробить усе можливе, щоб гідно повернутися на велику сцену? Про це ви дізнаєтесь у виставі.

Антон Мигаль. Сольний стендан концерт "А тепер усе інакше!"

Коли: 30 вересня, початок о 18:00

Де : StandUp Art House Kyiv, вул. Саксаганського, 1г

Вартість: 250 гривень

"Антон – стендап-комік з багаторічним стажем. Майстер з подорожей за 100€. Критик жіночої поведінки з інстинктом самозбереження. Професійний брехун. Це було раніше, а тепер все інакше. Повернення невідомої легенди! А якщо серйозно, то Антон учасник "Ліги Сміху на 1+1, автор та сценарист багатьох теле- та ютуб-проектів, учасник проекту StandUp 360.

30 вересня Антон Мигаль повертається до стендапу. Жодних старих жартів – лише новий, актуальний матеріал. Приходьте, щоб познайомитись, посміятися та просто провести кайфовий вечір", зазначають організатори.

Вистава "Академія сміху"

Коли: 30 вересня, початок о 18:00

Де: НАДТ ім. Лесі Українки, вул. Богдана Хмельницького, 5

Вартість: 200 гривень

П'єса, в якій два персонажі – Цензор та Автор. Цензор робить свої зауваження, а автор редагує свій текст. Крім роботи над комедійною п'єсою, вони ведуть цілком життєві розмови. І, оскільки майже  щодня «працюють» пліч-о-пліч, розкриваються їх характери.

Покірність драматурга – це спосіб боротьби з цензурою, всі причіпки до п'єси перетворюються на жарти, і Цензор (позбавлений почуття гумору!), як не дивно, стає співавтором цих жартів. Але як зміниться до фінального діалогу-поєдинку ставлення Цензора і до Автора, і до його комедії, і до самого театру...

Kureni Багряні: новий благодійний івент для підтримки ЗСУ

Коли: 30 вересня з 17:00 до 21:50, 1 та 2 жовтня з 14:00 до 21:50

Де: Kureni, Паркова дорога, 4 (10 хвилин від метро Арсенальна).

Вартість: онлайн-квитки або 200 гривень на вході з 17:00 до 18:00 та 400 гривень до 21:30.

Вже 30 вересня та 1-2 жовтня Kureni запрошують на чергову благодійну зустріч, мета якої – зібрати якнайбільше коштів на інноваційне спорядження для наших воїнів.

Для цієї зустрічі команда підготувала добірний лайн-ап українських музикантів. Хедлайнерами трьох благодійних вечорів стануть дослідник електроніки MONOCONDA, пристрасна та експресивна інді-електро-поп гурт KADNAY та артисти провідних Melodic House & Techno/Progressive House лейблів – Monastetiq.

Детальний лайн-ап:

30.09 - MONASTETIQ, Awl Alexander b2b the:id.

1.10 - MONOCONDA live, Ніл Тарасов, Toma Rybka, Diana Jo.

2.10 - KADNAY live, VOTUMA, Ldm • Сакхно, Nekit • Hanna

Окрім музичних виступів, 30 вересня, 1 та 2 жовтня на відвідувачів чекатимуть маркет цікавих речей, спорт та йога просто неба, смачна їжа та напої, артпарк та мальовничі київські пейзажі.

10 Stand Up Коміків

Коли : 1 жовтня, початок о 16.00

Де: Бочка Pub, вул. Хрещатик, 19а

Вартість: 100 гривень

Цього вечора 10 молодих коміків виступатимуть по 6 хвилин і кожен із них поділиться з вами частиною свого життя за допомогою жартів. Коміки розповідають, як свої перевірені жарти, так і новий актуальний матеріал, який ви, можливо, почуєте першими.

Цього вечора на сцені: Макс Мельников, Веста Гунченко, Женя Галка, Аліна Бовкун, Ден Че, Катя Федоркова, Марк Свиридюк, Саша Качура, Ігор Неровний та ще один відомий стендапер.

Ведучий: Гнат Михайлюк.

Вік гостей: 18+. Частина від зібраних грошей піде на ЗСУ.

Вистава "Дірявий експрес"

Коли : 1 жовтня, початок о 15.00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава", вул. Архипенка, 5

Вартість: від 250 гривень

За п'єсою геніального, скандального, харизматичного українського драматурга Олександра Неволька. Молодість пролетіла так швидко в гонитві за примарними ідеалами. Однак їй так хочеться простого людського щастя.

Звернувшись до фахівця таролога-астролога-нумеролога, наша героїня пускається в авантюру, яка, на її думку, є останньою можливістю встигнути на поїзд, що йде. Проте, чи зможе самотнє серце здобути спокій? Що переможе – тілесні бажання, що обпалює пристрасть, тваринні інстинкти чи кохання?

Еротичні сцени: є. Вік глядачів: 18+.

Підпільний Стендап: Розгони

Коли: 1 жовтня, початок о 18:30

Де: Аnderground Standup Club, вул. Золотоворітська, 15

Вартість: 350 гривень

Запрошуємо вас на вечір сміливою українською комедії від Підпільного стендапу. Це чудова можливість розслабитися і добре посміятися.

«Розгони» - це коли окрім класичної стендап комедії, ви побачите імпровізацію, під час якої коміки разом сидітимуть на сцені, обговорюватимуть хвилюючі та актуальні теми, а також жартуватимуть прямо тут і зараз.

Цього вечора виступатимуть: Василь Байдак, Ганна Кочегура, Олександр Качура, Юра Коломієць та Костя Трембовецький.

Важливо: 20% від зібраних коштів буде направлено на потреби ЗСУ.

Вистава "Білка, яка прожила 100 років"

Коли: 1 жовтня, початок о 17.00

Де: Київський академічний театр "Золоті ворота", вул. Шовковична, 7а

Вартість: 350 гривень

У самому центрі Стокгольма є незвичайний парк, що має назву «Скансен» і в цьому парку мешкає дуже багато білок. Тварини вони милі та смішні, але мають облізлі хвости, бо недоїдають. Як так? Їх же напевно годують туристи - подумаєте ви і матимете рацію. Але у білок в парку «Скансен» просто жахлива пам'ять: вони закопують горіхи, потім забувають, де їх сховали і тому голодують.

За цими білками дуже любить спостерігати головна героїня цієї вистави, яка нічого не забуває. Все 20 століття вона вчилася любити і відпускати тих, кого полюбила, вчилася приймати себе та оточуючих. Хтось сприймав її, а хтось просто не помічав, що вона є. Її життя здається маленьким і незначним у масштабі подій цілого століття, але хіба так буває, щоб чиєсь життя було неважливим?

Вистава "Весілля Фігаро"

Коли: 1 жовтня, початок о 17.00

Де: Київська опера (Театр опери та балету для дітей та юнацтва), вул. Межигірська, 2

Вартість: від 150 гривень

Концертно-сценічна версія на 2 дії. Композитор: Вольфганг Амадей Моцарт.

Лібрето: Лоренцо да Понте за п'єсою П'єра-Карона Огюстена де Бомарше. Максим Стріха.

Тривалість вистави – 2 години 30 хв.

Диригент-постановник – Сергій Голубничий.

Режисер-постановник – Віталій Пальчиков.

Художник костюмів – Дмитро Курят.

На вас чекає справжня феєрія, яка заворожує з перших хвилин і ще довго "не відпускає" після свого завершення.

Український рок. Група "Онейроїд"

Коли: 1 жовтня, початок о 18.00

Де: Docker-G pub, вул. Ігорівська, 13/5

Вартість: від 125 гривень

Ця легендарна полтавська альтернативна група була створена 25 грудня 1992 року з ініціативи медиків Андрія Боркунова (вокал, гітара) та Анатолія Воліка (тексти, бас).

Одне з трактувань слова "онейроїд" у перекладі з грецької - це сон наяву. Музика гурту цілком відповідає цьому визначенню, адже зараз - це суміш різноманітних стильових течій етно-джаз-альтернативного року з дуже нестандартними рисами неопсиходеліки.

Група ніколи не залишала байдужою свою публіку. Музиканти реально створюють магічний простір та справжній шаманізм.

Орган під зірками. Interstellar

Коли: 5 серпня, початок о 19:00

Де: Київський планетарій, вул. Велика Васильківська, 57/3

Вартість: від 550 гривень

Душа та серце кожного українця потребують зараз відпочинку. Кожен із нас хоче хоч трохи відновити свої сили для подальшої боротьби та помріяти про мир та згоду. Допоможе в цьому мистецтво та музика!

Київський Планетарій у рамках творчого проекту ARTSpace запрошує послухати величний орган Франції у програмі Interstellar під вражаючими відеопроекціями 360° на найбільшому куполі України.

Під сферичні відеопроекції космічної тематики та потужний звук відвідувачі повністю поринуть у іншу реальність. Від галактики до галактики, від епохи до епохи розгортатиметься ця унікальна програма.

Симфонічні The Prodigy

Коли: 1 жовтня, початок о 18.00

Де: Caribbean Club, вул. С. Петлюри, 4

Вартість: від 390 гривень

У Caribbean Club Concert-Hall симфонічний GosOrchestra під супроводом Олександра Держачинського знову зіграють свою легендарну програму – «Симфонічні The Prodigy». Не часто можна почути, як хіти британців зазвучать у подібному виконанні, тому – не пропустіть свій шанс!

"Voodoo People", "Breathe", "Omen", "Firestarter" - усі ці пісні в аранжуванні від Усеїна Бекірова ви зможете не лише почути цього вечора, а й поринути в атмосферу найкращого столичного саунду.

Стендап та вино. Великий концерт

Коли: 1 жовтня, початок о 18.00

Де: K.Point, вул. Глибочицька, 72

Вартість : від 390 гривень

«Стендап та вино» - це чудова можливість підтримати власний моральний дух у компанії популярних українських коміків.

Для вас жартуватимуть: Макс Вишинський, Андрій Бережко, Сергій Степанісько та Артур Петров.

Концерт рекомендований для глядачів віком від 18 років. Важливо: 25% йде на потреби ЗСУ.

Концерт гурту "Брати Гадюкіни"

Коли: 1 жовтня, початок о 18.00

Де: Docker Pub/Докер-Паб, вул. Богатирська, 25

Вартість : від 350 гривень

Кожна людина, залежно від ситуації, трохи партизан! А ситуації бувають різними, погодьтеся.

Партизанство – шлях до перемоги. Музичне партизанство «Гадюкіних» – це рок-н-ролл Перемоги!

"Брати Гадюкіни" дадуть цього вечора свій концерт, який нікого не залишить байдужим!

Kyiv Modern Ballet. "Дев'ять побачень". "In pivo veritas". Раду Поклітару

Коли: 2 жовтня, початок о 18.00

Де: Київська опера (Театр опери та балету для дітей та юнацтва), вул. Межигірська, 2

Вартість: від 250 гривень

На вас чекає вечір одноактних балетів: In pivo veritas та Дев'ять побачень.

"In vino veritas" ("Істина - у вині") - говорить антична мудрість. In pivo veritas (Істина – у пиві) – з посмішкою виправляють творці вистави. Слабоалкогольне видовище, запропоноване до вашої уваги, створене виключно для задоволення нестримної спраги танцю. Усі збіги з реаліями життя – випадкові. Концептуальні висновки, аналітичні викладки та паралелі із суміжними мистецтвами – заохочуються.

"Дев'ять побачень": Він і Вона – початок взаємин, перше побачення. Здавалося б, про це вже все сказано, зіграно, заспівано, станцювано… Фортепіанна прелюдія Шопена. Скільки разів ця безсмертна музика ставала основою оповідань про кохання? Але в тому і полягає магія мистецтва, що кожен автор, торкаючись споконвічних тем і сюжетів, витягує з них нові значення та емоції.

Рок-хіти. Оркестр Résonance

Коли: 2 жовтня, початок о 18.00

Де: Жовтневий палац, Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість: від 290 гривень

Freedom tour - нове симфонічне шоу оркестру Resonance, що відкриває питання війни та миру через призму світових хітів Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen, Rammstein, Metallica, AC/DC та всіх тих виконавців, які завжди чинили опір системі.

Гурт «Resonance», хоча формально і є камерною частиною симфонічного оркестру, а також часто зараховується до ряду сучасних рок-груп, по суті, не є ні тим, ні іншим.

Репертуар оркестру – це не просто рок-музика. Це твори, які вже давно увійшли до золотого фонду людства, це музика, створена найталановитішими людьми планети, у неймовірній авторській обробці.

Стендап у Andrew's Irish Pub

Коли: 2 жовтня, початок о 18.00

Де: Andrew's Irish Pub, вул. Костянтинівська 22/17

Вартість: 200 гривень

Цього вечора максимально "заряджені" коміки привнесуть посмішку в цей неспокійний час. Стендапери роздадуть актуальну комедію, зарядять вас на цілий тиждень уперед позитивом, свободою думки та зневагою до «північно-східних болот».

Піднімають морально-бойовий дух: Свят Марченко, Олесь Пінчук, Максим Давиденко.

Вільне розсадження. Частину коштів буде передано на потреби ЗСУ.

Вистава "7 розгніваних джентльменів"

Коли: 2 жовтня, початок о 17:00

Де: Театр "Актор", вул. Велика Житомирська, 40

Вартість: від 100 гривень

Жінки… Причини світових конфліктів та геополітичних змін ще з часів Троянської війни. Жіноча стать завжди була основним двигуном історії, тому що найбільші дурниці чоловіки роблять через любов і пристрасть до слабкої статі. Але без них існування людства було б неможливим.

"Сім розгніваних джентльменів" - антифеміністична комедія, в якій у нареченого з незрозумілих причин зривається весілля і всі гості вирушають на пошуки справедливості. На вас чекають сім брутальних чоловіків, сигари, костюми, віскі, пістолет, добірна лайка, бійка, заручник і відверті розмови про секс...

Читай також

Технічна магія Великодня: як створити свято без зайвих турбот

День Києва цими вихідними: 11 найкращих заходів у столиці

Куди піти гуляти у День міста

19 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня

З 30 січня по 3 лютого.

20 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня

З 23 по 27 січня.

Куди піти в Києві цими вихідними: 25 найкращих заходів

З 20 по 22 січня.

26 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня

З 16 по 20 січня.

Куди піти в Києві цими вихідними: 29 найкращих заходів

З 13 по 15 січня.

У Києві відновив роботу Музей Науки: нова експозиція з Копенгагену

Зимні види спорту

19 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня

З 10 по 13 січня.

Куди піти в Києві цими вихідними: 26 найкращих заходів

З 6 по 8 січня.