19 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня

Колаж: Олександр Шатов

В умовах війни ми постійно перебуваємо у стані стресу. Щоб трохи розслабитися, відволіктися від негативних думок та відновити сили після робочого дня, пропонуємо відвідати заходи, які відбудуться у Києві цього тижня.

Рекомендуємо підписатися на канал "Диван зачекає" в Telegram.

Gloss.ua підготував для вас добірку найцікавіших івентів, які пройдуть в Києві цього тижня та допоможуть вам розвіятися.

Важливо: при повітряній тривозі, відвідувачі всіх заходів повинні пройти в найближче укриття.

Київський музей медуз

Коли: до 31 грудня 2023 року, з 10:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз, вул. Хрещатик, 7

Вартість: від 130 гривень

Музей медуз – це екзотична колекція живих медуз, розташована прямо у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися науковий фільм, дізнатися (і побачити) цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сон та полювання.

Медузи легко адаптуються під нові умови існування та потихеньку завойовують океан. А ще медузи - самітники-хижаки, вони не спілкуються і не передають сигнали іншим живим істотам, у них немає серця, мозку та легень, вони можуть жити вічно, але мають безліч ворогів. Незабутні враження та яскраві емоції від відвідування музею медуз вам гарантовані.

Діти до 13 років можуть заходити до музею медуз лише у супроводі дорослих.

Київський океанаріум "Морська казка"

Коли: до 31 грудня 2023 року, з 10:00 до 20:00

Де: Київський океанаріум "Морська казка", вул. Малишка, 3

Вартість: від 200 гривень

Київський океанаріум «Морська казка» – це 2600 жителів морів та океанів, які чекають відвідувачів і готові вражати вашу уяву.

Перша експозиція стилізована під дерев'яний корабель. В ілюмінаторах корабля, що затонув, розміщений справжній кораловий риф з його природними жителями. З корабля гості потрапляють у світ Амазонії, а також перлину «Морської казки» – відкритий басейн із морськими скатами, рибами-білками та тигровими акулами.

Далі – справжній підводний тунель! Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче – акули та черепахи до вас так близько, лише на відстані руки!

Далі – підводний човен капітана Немо з унікальними акваріумами. Найбільший акваріум – 17-тонний будинок для величезних груперів, платаксів та черепах. Окрім цього на вас чекає багато сюрпризів та несподіваних зустрічей з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Також ви можете стати свідком ексклюзивного шоу - шоу годування акул та морських черепах, яке проходить щовівторка та щоп'ятниці о 15:00.

Виставка "Війна за ідентичність"

Коли : до 5 лютого, з 14:00 до 18.00

Де: Виставкові зали мистецької галереї "Лавра", вул. Лаврська, 7-в

Вартість : від 50 гривень

Ця виставка про наш коефіцієнт жорсткості – нашу культурну прошивку, ідентичність. Першою переможною битвою цієї війни стала Революція Гідності. Те, що тоді дало сили вистояти, тримає надійні тили і сьогодні – культура у її широкому значенні.

Основою виставки стали матеріали, зібрані під час експедицій. 2014-го це були експедиції на Майдан, а тепер – на території, що постраждали від окупантів.

Зимовий квест та цікава екскурсія "Знайди Миколайчика"

Коли: до 15 січня, початок о 10.00

Де: Бізнес-центр "Вежа 5", вул. Рибальська, 22

Вартість: 200 гривень

"Знайди Миколайчика" - це цікавий інтерактивний квест для дітей різного віку, від 6 до 14 років. До дітей сміливо можуть приєднатись і батьки – весело буде всім!

На дітей та дорослих чекають цікаві екскурсії, перегляд відео у кінозалі, квест із загадками та завданнями, а також подарунок від самого Святого Миколая.

Найбільша ковзанка країни

Коли: до 22 лютого, з 10.00 до 21.00

Де: Льодовий стадіон, вул. Глушкова, 9

Вартість: від 100 гривень +150 гривень оренда ковзанів

На території працюватимуть комфортні роздягальні та точки фаст-фуду, де гості зможуть випити гарячі напої та перекусити. Відвідування локації не обмежується в часі, так що кататися ви можете досхочу.

Зазначимо, що учасникам бойових дій відвідування ковзанки буде безкоштовним, а пенсіонери та діти-сироти отримають знижку у розмірі 50% за наявності відповідного посвідчення.

"Зимова країна на ВДНГ"

Коли : до 26 лютого, з 12.00 до 21.00

Де: ВДНГ, пр. Глушкова, 1

Вартість: 280 гривень

Тут встановлять новорічну ялинку, а також відкриють ковзанку, гірку, резиденцію Санти, Оранжерею та ще деякі зимові локації.

Цьогорічну "Зимову Країну на ВДНГ" організатори вирішили провести під гаслом "Різдво не зупинити".

"Незважаючи на надскладну ситуацію в країні, ми не відмовляємося від важливої місії — дарувати українцям позитив та добрі, яскраві емоції. Впевнені, що саме тепер – у темні часи – це те, що потрібно як ніколи. Ворог може тимчасово відібрати у нас світло, тепло, воду, проте ніхто й ніколи не відніме у нас право на нормальне життя та віру в добро", зазначають організатори.

Резиденція Санти

Коли: до кінця лютого, початок о 10.00

Де : ВДНГ, Концерт-хол (павільйон 9), пр-т Академіка Глушкова, 1

Вартість: 350 гривень

У Резиденції маленьких гостей зустрінуть завжди усміхнені Ельфи, щоб урятувати свято! Адже напередодні Нового року Санти закінчили подарунки і свято опинилося під загрозою.

Але дитячий сміх, активні ігри та трохи магії допоможуть виправити це. До того ж за відвагу та допомогу Санта віддячить кожному гостю Резиденції солодким подарунком.

"Археоастрономія Майя: Спостерігачі Всесвіту" та "Скарби Всесвіту"

Коли: 10, 12 та 14 січня, початок о 20:00

Де: Київський планетарій, вул. Велика Васильківська, 57/3

Вартість: від 275 гривень

 

Яскраве купольне шоу "Археоастрономія Майя: Спостерігачі Всесвіту" перенесе вас у свято кольорів та звуків. Ми відвідаємо екскурсії в 6 храмах індіанців майя: Сан-Хервасіо, Чичен-Іца, Ушмаль, Ецна, Паленке та Бонампак. Там ми поринемо в культуру і уявлення майя про Всесвіт, дізнаємося про орієнтацію їхніх храмів відповідно до руху таких світил як Сонце, Місяць та Венера.

Бонус - перегляд повнокупольного фільму "Скарби Всесвіту", який розповідає про таємниці нашої світобудови та розкриває секрети Всесвіту.

Triple Stand Up

Коли: 11 січня, початок о 19:00

Де: Бочка Pub, вул. Хрещатик, 19-а

Вартість: 100 гривень

Цієї середи організатори дають вам унікальну можливість насолодитися непередбачуваним та місцями вульгарним гумором від трьох крутих київських коміків, у закладі, розташованому в самому центрі столиці.

Лайн-ап: Алла Волкова, Богдан Боярин та Руслан Колесник.

Вік гостей: 18+. Частина від зібраних грошей піде на ЗСУ.

Моноспектакль на одну дію "Френк Сінатра"

Коли: 11 січня, початок о 18:00

Де: Київський національний академічний театр оперети, вул. Б. Васильківська, 53/3

Вартість: від 200 гривень

Вистава про життя співака, всесвітньо відомого американського популярного артиста з «оксамитовим» тембром голосу та романтичним стилем співу Френка Сінатри.

Характер Френка Сінатри вважали складним. І на цей факт вплинуло багато факторів – важкі випробування долі, дружба, любов, зв'язок із кримінальним світом… Втім, життєві принципи американця, його творчість та особисте життя були сповнені щирих і справжніх почуттів, без яких він просто не міг жити...

Вистава "Приємна несподіванка"

Коли: 11 січня, початок о 18:00

Де: Театр Актор, вул. Велика Житомирська, 40

Вартість: від 300 гривень

Молодий перспективний хлопець випадково збиває на дорозі самотнього єврея. За вироком суду він змушений буде доглядати чоловіка, періодично навідуючись до нього.

Але не все так просто — старий виявляється досить конфліктним і дивним самітником. Доведеться застосувати надздібності, щоб виконати судове розпорядження!

Але хто б міг подумати, що дві зовсім чужі людини за короткий час зможуть стати справді близькими і врятують один одного від фатальної жорстокості життя.

Symphony ROCK Resonance

Коли: 12 січня, початок о 18:00

Де: Міжнародний центр культури та мистецтв, Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість: від 450 гривень

Прем'єрний проект "Symphony Rock Resonance" є квінтесенцією нового прочитання шедеврів класичної музики.

Ви вперше почуєте музичний перформанс, у якому великий симфонічний оркестр, неперевершений хор та солісти – понад 100 артистів – відкриють вам новий рівень класики!

Неймовірний симбіоз симфонічної та оперної музики з улюбленими хітами рок-музики чекають на вас.

"Київ Модерн-балет" та Раду Поклітару. Вечір одноактних балетів: "Жінки в ре-мінорі" та "Довгий різдвяний обід"

Коли: 12 січня, початок о 18:00

Де: Київський академічний театр опери та балету для дітей та юнацтва, вул. Межигірська, 2

Вартість: від 250 гривень

"Жінки в ре-мінорі" – спектакль, сповнений захоплення величчю генія Йоганна Себастьяна Баха. Баховська поліфонія стала джерелом натхнення автора хореографії.

"Трагічна історія про неіснуючу жіночу дружбу стала лише приводом для розгортання найскладніших багатофігурних композицій та пронизливих дуетних фрагментів", зазначає постановник.

"Довгий різдвяний обід" – це балет-роздум про швидкоплинність життя, про те, якими суєтними, марними справами ми наповнюємо дорогоцінні хвилини, години, роки нашого існування на землі. Головна сюжетна лінія п'єси оповідає про роки з життя сім'ї Байярдів, що пролітають у вигляді різдвяних обідів.

Підпільний стендап

Коли: 12 січня, початок о 18:00

Де: Praktika restaurant, вул. Бульварно-Кудрявська, 3

Вартість : від 250 гривень

Запрошуємо вас на вечір найкращого гумору від Підпільного стендапу. Це чудова можливість розслабитися і добре посміятися.

Цього вечора виступатимуть: Ганна Кочегура, Ігор Нерівний, Джейхун Сафаров, Олександр Качура та
Сергій Степанисько.

Панасюк Христина

Коли : 12 січня, початок о 18:00

Де: Docker-G pub, вул. Ігорівська, 13/5

Вартість: від 150 гривень

Христина Панасюк – український волонтер, музикант, учитель.

Вокалом захоплюється з дитинства, у 13 років почала писати пісні; виступає під акустичну гітару У листопаді 2014 року потрапила до зони бойових дій на Донбасі, де допомагала бійцям як матеріально, так і духовно. Займається волонтерською діяльністю.

У репертуарі має понад 50 пісень. Виступає в Україні та для громад в Іспанії, Італії, Німеччині, Угорщині.

Драма з елементами фарсу "Що трапилося у зоопарку"

Коли: 13 січня, початок о 18.30

Де: НАДТ ім. Л. Українки, вул. Богдана Хмельницького, 5

Вартість : 100 гривень

П'єса американського драматурга Едварда Олбі «Що трапилося в зоопарку» – перша у його творчій біографії і вона була написана ним лише за одну ніч. Це своєрідний крик самотньої людини, яка шукає сенсу свого існування.

Герої п'єси, Пітер і Джеррі, випадково знайомляться неподалік зоопарку, і це стає фатальною подією в їхньому житті. Незважаючи на приналежність до різних соціальних верств і навіть територіальну віддаленість, вони обидва однаково виявляються беззахисними перед викликом часу та суспільства.

Імпровізаційне шоу "Королі крінжу"

Коли: 13 січня, початок о 18:30

Де : Underground Standup Club, вул. Золотоворітська, 15

Вартість: від 250 гривень

Імпровізаційне шоу "Королі крінжу" - це унікальне імпровізаційне дійство, в якому беруть участь такі актори: Свят Загайкевич, В'ячеслав Никоноров, Олександр Качура та Антон Стенюк.

Приходьте, адже такий експериментальний формат ви більше не побачите ніде. Буде смішно, незабутньо, а головне неповторне.

Ліда Лі. Вар'єте "Рояль" (Вік: 21+)

Коли: 13 січня, початок о 18:00

Де: Caribbean Club, вул. С. Петлюри, 4

Вартість: від 590 гривень

Вар'єте-шоу "Рояль" складається з музичних та відвертих перформансів. Оригінальне аранжування, яскраві костюми, жива музика та спокусливі танцівниці – ось на цьому моменті вже можна купувати квитки!

На один вечір організатори шоу запрошують глядачів побачити з Парижем! Комфортна атмосфера, напівтемрява, зручне крісло, келих ароматного вина та привабливе шоу у найкращих традиціях. Тут ви не побачите вульгарних постановок. Легкий еротизм перформансу та витончена сексуальність не залишать байдужим нікого.

Ансамбль танцю ім. П. Вірського. Великий різдвяний концерт

Коли: 13 січня, початок о 18:00

Де: Міжнародний центр культури та мистецтв, Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість : від 250 гривень

Гордість України – Національний заслужений академічний ансамбль танцю імені Павла Вірського – відомий на весь світ танцювальний колектив – виступить у столиці з Великим різдвяним концертом!

Кожен номер ансамблю – справжній шедевр танцю! Кожен виступ – торжество краси та грації!

Яскраві національні костюми, запальна українська енергетика, колорит, виразні рухи, а також віртуозність та оригінальна інтерпретація народних стилів – по праву поставили ансамбль у ранг найкращих колективів світу!

Читай також

Технічна магія Великодня: як створити свято без зайвих турбот

День Києва цими вихідними: 11 найкращих заходів у столиці

Куди піти гуляти у День міста

19 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня

З 30 січня по 3 лютого.

20 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня

З 23 по 27 січня.

Куди піти в Києві цими вихідними: 25 найкращих заходів

З 20 по 22 січня.

26 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня

З 16 по 20 січня.

Куди піти в Києві цими вихідними: 29 найкращих заходів

З 13 по 15 січня.

У Києві відновив роботу Музей Науки: нова експозиція з Копенгагену

Зимні види спорту

19 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня

З 10 по 13 січня.

Куди піти в Києві цими вихідними: 26 найкращих заходів

З 6 по 8 січня.