YASNO випустила гру, в якій потрібно відключати світло та реагувати на скарги абонентів

UkraineTrek.com

Компанія-постачальник електроенергії Yasno створила онлайн-гру, де можна відчути себе диспетчером електромереж. Гравцям потрібно вибирати будинки та перемикати світло між ними, а також реагувати на скарги мешканців та стежити за графіками. Про це розповів генеральний директор компанії Сергій Коваленко.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Гра отримала назву «Чому не сусідній будинок?». Таким чином, Yasno обіграли найпоширенішу скаргу українців, коли у них відключили світло, а в сусідньому будинку – ні. Пограти можна на сторінці графіків вимкнень на сайті YASNO.

Гра має 8-бітний ретро-дизайн, займає трохи більше третини мегабайта, тому працюватиме навіть за умов поганого інтернет-з'єднання. Якщо гра повністю завантажена до того, як зв'язок зникне, в неї все одно можна буде грати.

Основна механіка гри у тому, щоб своєчасно перемикати світло між будинками. Також є обмеження щодо часу та потужності, іноді трапляються локальні аварії. Щоб перемикати світло між будинками, закрити клієнтську скаргу або відремонтувати аварію – потрібно клацнути/тапнути на будинок.

«Наразі навіть коли світло вже майже не відключають, є ті, хто щоранку за звичкою перевіряє графіки. Щоб ця історія стала не такою рутинною, ми вирішили запустити гру-симулятор і дати можливість кожному нашому клієнту приміряти на себе професію диспетчера оператора системи розподілу. Для цього потрібно зберігати світло у будинках якомога довше. Звичайно, це не буде просто: гра заснована на реальних подіях, тому потрібно враховувати і зменшення потужності, і локальні аварії та роботу зі скаргами клієнтів», – розповів генеральний директор компанії Сергій Коваленко.

«Гумор завжди допомагає краще "опрацювати" помилки та пережити негатив. Тому ми не тільки пояснюємо на елементарному прикладі, як працюють графіки відключень, але трохи іронізуємо над ситуацією і над собою. Ми хочемо, щоб люди знайшли себе в ситуаціях гри – і в цитатах, і в світлі в будинку, і в коті, до речі, змальований з кота нашого маркетолога. Так зможемо зрозуміти, що відбувається практично після кожного обстрілу, і що диспетчер – це не перемикання вимикача, а аналіз багатьох змінних та рішення, які можуть вплинути на ціле місто», – додав він.

Читай також

Українка Ангеліна Усанова стала переможницею міжнародного конкурсу краси Miss Eco International-2024 (фото)

Фото двох неймовірних образів українки

В Іраку ввели кримінальну відповідальність за одностатеві стосунки

До 15 років ув'язнення

Бог благословив: засновник секти Мунтян показав подарунок від віруючих за 300 тисяч доларів (відео)

Ексклюзив, якого більше ніде немає

На Telegram чекають на великі оновлення: як користувачі зможуть заробляти в месенджері

Інтеграція криптотехнологій

Засновник Telegram Павло Дуров дав інтерв'ю журналісту Такеру Карлсону: найцікавіше

Про ВК, Євромайдан, Telegram та полювання американських спецслужб

Чверть чоловіків призовного віку не готові мобілізуватись – результати опитування

Які існують фактори мотивації

Великдень 2024: дата в Україні, традиції та заборони, чи будуть додаткові вихідні

Найважливіше про свято Великодня цього року

Росія запросила Україну на спортивні «Ігри дружби» до Єкатеринбургу: реакція

Спортивні федерації отримали запрошення

11 українців потрапили до списку Forbes «30 до 30» у Європі: хто вони

Найуспішніші українці віком до 30 років

Ілон Маск планує відправити на Марс близько мільйона людей і тонни вантажу: причина

Квиток в один кінець