Telegram випустив велике оновлення для Android та iOS: 10 нових функцій

Команда Telegram випустила масштабне оновлення месенджера, в якому додала чимало нових функцій, включаючи перепост історій, відеоповідомлення в історіях та багато іншого.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Telegram 10.3.0. – це найсвіжіша версія популярного месенджера з новими функціями, головною з яких є можливість розшифровувати голосові повідомлення без Premium-підписки. Але тут є нюанси.

Нова версія вже доступна всім користувачам iOS та тим користувачам Android, які встановили програму безпосередньо з telegram.org/android. У каталозі Google Play оновлення з'явиться, коли його схвалять модератори Google.

Головні «фішки»:

1. Розшифровка голосових повідомлень для всіх користувачів. Переклад голосових повідомлень у текст з'явився в Телеграмі ще рік тому, але функція була доступна лише власникам платної підписки. Вона дозволяє швидко прочитати зміст аудіоповідомлення, і навіть перекласти його іншою мовою. Потрібно просто натиснути кнопку «→A» навпроти войсу в чаті. Однак, якщо ви не придбали Telegram Premium, можна розшифрувати не більше двох аудіоповідомлень на тиждень.

2. Подібні канали. Тепер, приєднавшись до каналу, користувачі побачать список схожих публічних каналів. Крім того, список схожих каналів можна побачити в окремій вкладці в профілі каналу.

3. Перепост історій. Тепер можна перепостити до себе історії друзів та улюблених каналів, щоб збільшити їхню аудиторію всього за пару дотиків. Історію можна доповнювати своїм текстом, звуковою доріжкою та іншим.

4. Відеоповідомлення в історіях. Поверх історій тепер можна додавати відео з коментарями. Відео можна редагувати: змінювати розмір, переміщати в будь-яке місце на екрані, вибирати момент початку та закінчення. Для історій із доданими відео доступні репости.

5. Кольори профілю та шпалери для співрозмовника (тільки для передплатників Premium). Підписка Telegram Premium дозволяє вибрати унікальні поєднання кольорів з логотипами для профілю. Потрібно зайти в «Параметри» > «Параметри чатів» > «Змінити свої кольори» на Android або «Параметри» > «Оформлення» > «Персональні кольори» на iOS.

6. Статистика історій для каналів. Адмінам каналів, які публікують історії, тепер доступна статистика переглядів, пересилок та реакцій на історії. Це дозволить відстежувати активність аудиторії та реакцію користувачів на історії.

7. Емодзі з наборів як реакції в каналах. Адміністратори каналів можуть додавати не тільки стандартні реакції, але й емодзі з наборів користувача — по 1 нестандартній реакції за кожен рівень каналу. У статистиці каналу тепер відображається графік тональності реакцій, який показує, як користувачі реагували на публікації.

8. Підсвічування коду у повідомленнях. Всі програми Telegram тепер можуть автоматично розпізнавати мову програмування в повідомленнях і підсвічувати синтаксис, коли текст відформатовано у вигляді коду.

9. Поліпшений перегляд груп із темами. Telegram запам'ятовує режим відображення під час перегляду груп із темами — у вигляді єдиного чату або окремих тем.

10. Ефект "клацання Таноса" на iOS. У програмі iOS автоматичне видалення повідомлень по таймеру тепер супроводжується забавною анімацією зі зникненням.

Читай також

Аналог YouTube: Ілон Маск запускає додаток X TV для смарт-телевізорів

Головні функції платформи

Трамп задався питанням, як йому реагувати на те, що Путін підтримав Камалу Харріс

Політичний «жабагадюкінг»  

Для Путіна розробляють еліксир вічного життя – The Times

Кощій Безсмертний та його методи

Росія готує геймерів до війни в Україні: що відомо

Їхні навички можуть бути корисні

Жителі трьох областей України зможуть отримати гроші для власного бізнесу

Кому призначається допомога

До Землі мчить астероїд розміром у два футбольних поля

За ним можна спостерігати через онлайн-трансляцію

Instagram прослуховує кожного користувача через мікрофон телефону

У рекламних цілях

Нацбанк пропонує змінити назву розмінних монет з "копійки" на "шаг"

Для історичної справедливості та дерусифікації

Влада Франції видала ордер на арешт Миколи Дурова – брата Павла Дурова

Він оголошений у розшук

Українці можуть пройти опитування щодо якості освіти в країні: займе всього 7 хвилин

Допоможе визначити подальші кроки для розвитку